hezký že to vypadá trošku jako logo black flagu, ale brainy 1,14 to v mym arsenálu zaručeně nenahradímirko píše:Inak skúšali ste niekto tie nové Tortexy?
Jaké používáte trsátko???
Pravidla fóra
Re: Jaké používáte trsátko???
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
No to by ma zaujímalo či je to iba zabrúsený klasický Tortex, alebo to má vylepšený materiál, alebo povrch.woro90-1 píše:Já jsem si něco hodně podobného před rokem vyrobil ostříháním a obroušením zelené tortexové klasiky, je to výborné trsátko.mirko píše:Inak skúšali ste niekto tie nové Tortexy?
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Do takové špičky si přibrušuju Tortex Jazz - hraje se s tím pak skvěle.mirko píše: keď potrebujem mať tón trochu "tajomný" a nie tak ostrý. Príde mi to niečo medzi Nylonom a Tortexom.
Inak skúšali ste niekto tie nové Tortexy?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
Materiál ani povrch bude stejný, vzhledem k tomu, že je to Tortex (obchodní název pro Delrin s matným povrchem).mirko píše:No to by ma zaujímalo či je to iba zabrúsený klasický Tortex, alebo to má vylepšený materiál, alebo povrch.
Dneska som si kúpil tortexy 1.14mm a 1.5mm. Už len počkať kým dorazí basa a uvidím čo mi lepšie sadne 
Carpe Diem
na basu bych já osobně bral 2.0
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX
Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
No jen dám takovej typ..Zkuste třeba DUNLOP Midi jsou to zajímavá a dobrá trsatka(tloušťka je na vás) osobně mám 1.14 nebo 1.07 ještě sem mi nestalo že bych ho nějak zničil nebo tak něco..pokaždé ho rychlej ztratím 
◘Laney CUB 12R ◘Telecaster ◘Vox Satchurator ◘Boss CE3 ◘Ditto Looper
Já zkoušel trsatka George dennis od 0.88 do 1.00 a taky jazzítka, ale nejvíc mi sedla žlutá želva
jediná nevýhoda je, jak se často obrušuje.
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Tak já už mám vybráno. Po měsících hraní s achátovým trsátkem jsem se rozhodl, že by to s tím trháním strun takhle dál nešlo a začal jsem hledat náhradu. Vyzkoušel jsem Big Stubby 2.0 mm a už u nich zůstanu. Jsou naprosto perfektní. Pěkně sedí v ruce a nestalo se mi, že by se mi to trsátko zaseklo o strunu. Což je přesně to, co od trsátka vyžaduji. Dá se s ním hrát tvrdě i pěkně lehce a skvěle se s ním sóluje. Opravdu - přesně tohle jsem hledal.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bug Stubby jsem take zkousel, ale nesedlo mi to - nejvic me srala ta prohluben, ktera me nutila drzet trsatko v neprirozene poloze. Ale proti gustu... Jinak momentalne pouzivam Dunlop Gator 2.0 mm.
Pro mě je to právě poloha přirozená. Nutí mě to držet tak, abych si nehobloval ukazováček o struny (což byl právě problém u všech ostatních trsátek).
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Posledni dobou osciluji mezi mym oblibenym GD 1.14 Sharp a Blackfangem 0.94, myslim, ze BF nakonec zvitezi. Ted jsem v Audioteku narazil na Ernie Ball trsatko, tak vyzkousim.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Já si koupil ted GD sharp 1,05. hraje se s nim paradne. sedlo mi i k akustice akorat měkčí verze 0,88.
co je pravdy na tom ze GD konci??? nebo je to zase jen nejaka fama
Já teď používám pouze dvě trátka... Achátový s ostrou špičkou (koupeno od Dannyho) a potom ještě trsátko z rohoviny - to jsem si vyrobil sám přesně na míru, a mám ho super zahnutý, takže mi sedí na ukazováku jak zaoblením, tak tím, že se opírá o článek prstu. Má boží zvuk hlavně na akustiku.. Předtím jsem používal 0.88 a 0.54 želvy, ale zbrušujou se, zbrušujou, tak jsem je zabalil..
Co já vím tak končí už nějak dlouho a pořád tady je, tak jen doufejme, že neskončí. Škoda každýho českýho výrobce...jenže aspoň u nás podle mě nemají moc odbyt, každej se vidí ( včetně mě ) spíš v něčem zahraničním.Ctibi píše:Já si koupil ted GD sharp 1,05. hraje se s nim paradne. sedlo mi i k akustice akorat měkčí verze 0,88.
Spousta kseftu uz od GD vubec nechce brat - bavil jsem se o tom v jednech nejmenovanych hudebninach a bylo mi receno, ze komunikace s GD je naprosto strasna a nakonec pak stejne se zpozdenim dojde neco jinyho, nez ma. A jejich extempore s "falesnyma" mekcima trsatkama na duveryhodnosti taky moc neprida. Nespolihal bych se na to, ze ta firma prezije, resp. ze jejich produkty budou nekde dostupny.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
sedej a cernej dunlop
mne sa najviac osvedcila znacka Dunlop Tortex .88 , kupujem ich vzdy vo velkom
su vyborne na sekave riffovanie
gitara: JACKSON PRO RHOADS RRMG SATIN BK | amp: PEAVEY 6505 | box: HARLEY BENTON 2x12 W/ 1x VINTAGE CELESTION 30 & 1x G12T-75| fx: BOSS DD-2, EHX NEO CLONE CHORUS, EHX NANO LPB-1 | picks: DUNLOP TORTEX 1.0