Hitparáda: 6. kolo

Místo pro prezentaci Vašich skupin a jiných hudebních projektů ...

6. kolo Hitparády (můžete hlasovat pro 2 kapely a měnit svou volbu)

Anketa končí za 12.06.2011 19:14

4 nuly
4
5%
Dědovy blechy
21
24%
El Nino
4
5%
The Maggies Marshmallows
13
15%
Nonrevolver
14
16%
Panková nouze
18
21%
The Paradogs
2
2%
V pořádku
10
12%

Celkem hlasů: 86

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Hitparáda: 6. kolo

Příspěvek od Nero »

6. kolo hlasování Hitparády Hudebního fóra

Trvání: 5. června - 12. června

4 nuly – Škola

Dědovy blechy - Garáž

El Nino – Come Back, Baby

The Maggies Marshmallows – Chubby Bunny

Nonrevolver – Tanečník

Panková nouze – Frajer

The Paradogs – Drink Sunrise

V pořádku - Kamarádi

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Re: Hitparáda: 6. kolo

Příspěvek od DJ Murano »

4 nuly - Škoda tý nahrávky, zpěvu absolutně není rozumět jedinýho slova. Nejzdatnějším hudebníkem je tu asi bubeník, jede docela přesně na takovouhle kapelku
Dědovy blechy - Dobrá písnička, energická, přesná, chytlavá, dokážu si to představit na velkym pódiu s tísici diváky před nim
El Nino - No to ne :lol: doprovod z kláves, clipující uřvanej vokál + kytara, která to ještě jakž takž zachraňuje
The Maggies Marshmallows - Nějak jsem tu písničku nepochopil..."fajn, předehra....pořád předehra....tak jo, ještě jednou předehra, už by se to mohlo rozjet...a hele on je konec" :D
Nonrevolver - líbí se mi dechy, ale celkově se mi ta písnička zdá taková přehnaná a přeplácaná, kromě toho hlavního riffu, ten se mi líbí. Do konce jsem to ale poslouchal jenom ze zvědavosti, jestli ještě něco nepříjde. Kupodivu přišlo docela slušný sólo, nejsem si ale jistej, jestli se do toho hodí. Na konec - celkem nudnej výtvor
Panková nouze - Zvuk basy na začátku předpověděl slušnou píseň, a taky že jo :) Zpěv by mohl být víc nahlas, ale song je to krutej a ještě plus za to, že to skončí dřív, než začne nudit. S potěšením jsem to poslouchal až do konce
The Paradogs - Tak tady je to uplně mimo. Špatně rozestavěný overheady při nahrávání bicích (cpou se pořád do levýho ucha), kytara chybová, nevyřešený přechody při přepínání...a taky byste se měli naučit hrát s metronomem. Krom toho to ještě mnoho ztrácí na tom, že je to instrumentálka
V pořádku - to je jedna z těch kapel, co je lepší na živo, nežli z nahrávek, určitě bych si na to rád zatrsal, ale v empétrojce bych to asi neposlouchal, i kdyby to bylo kvalitně nahraný

Ufff, tak abych řekl pravdu, tak tento styl moc nemusím, ale pokud má kapela kvalitní hráče (a zpěváky samozřejmě), může z toho být slušná tvorba. Moje hlasy putují ke kapelám Dědovy blechy a Panková nouze, držim palce :wink:
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Thesces

Příspěvek od Thesces »

Škoda že hlasuje tak málo lidí
PRS
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

To bude tím, že je to tu teprve chvíli, v tomto kole opět nebudu hlasovat.
Thesces

Příspěvek od Thesces »

Jasný, na to sem pozapoměl
PRS
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Thesces píše:Škoda že hlasuje tak málo lidí
V minulém kole bylo rozdáno 179 hlasů, takže hlasovalo minimálně 90 lidí, spíš víc. To mi nepřijde jako zas tak málo - i když bych samozřejmě byl rád, kdyby byla i účast hlasujících vyšší, když tu máme v součtu skoro 60 kapel.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

takze moje hlasy putuji 4nulám za energii a chytlavou pisnicku (prestoze se neda mluvit o zvuku) a maršmelounům za vydařenou pulp fiction náladu (i když technicky je to i na punk se zdvizenym obocim)

zbytek pro me postradal prave tu energii, i kdyz treba zvuk byl lepsi. A prestoze jsme v punkovem kole a mam tedy obě uši přivřené, tak je tu bezkonkurečně nejhorší řemeslný "výkon" za celou hitparádu, který jsem přetrpěl celých 10sekund než jsem to v panickém strachu vypl. Aspoń menší než malé množství sebekritiky by občas nezaškodilo.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Tak to vypadá, že zdejší "punková" scéna nemá co říct - všechny texty do jednoho jsou takové ty neutrální blbůstky, které nikoho nepobouří, ale asi ani nenadchnou.

4 nuly - slibnej začátek, textu nerozumím - blbej zvuk (+ za energii / -nus za zvuk)
Dědovi blechy - motiv jak od Vypsaný fixy, minimálně hodně podobný a to nejen harmonicky (+ za dvouhlasy (ikdyž bacha na frázování) / -nus za tu podobnost (netvrdím že to není náhoda) a text
El Nino - neexistuje nebo neexistovala ve světě kapela stejného názvu (hrála něco tvrdšího)?, každopádně by to bylo fajn a kanditát na hlas, nebýt toho nepochopitelného clippingu...
The Maggies Marshmallows - líbí se mi to zvukově (kytary), obsahově je to takový instro do Tarantinovky, kdyby tam byla ještě nějaká pasáž a mělo to o minutu víc, tak dávám hlas. Tohle mi přišlo moc krátký.
Nonrevolver - křičím jupííí, jsou tu Dog Eat Dog. Tady mi taky nepasuje ten nic neříkající text, škoda. Dávám hlas za instrumentální stránku.
Panková nouze - instrumentálně dobře zahrané, opět to dojíždí na textu, má to bejt asi ironie, ale smysl to bohužel dává asi jen autorovi... Abych byl objektivní, tka dávám druhej hlas, opět za instrumentální složku.
The Paradogs - Od začátku jse si řikal, ať vydrží atmosféra... Ani mi tak nevadilo to, že zejména kytarista je rytmicky uplně mimo, ale kluci, ta pasáž s distortionem je jednak moc potichu a druhak se tam vůbec nehodí harmonicky, tkaže bez hlasu :(
V pořádku - je to asi nejblíž klasickýmu punku, zvažuju že jeden hlas přesunu sem, právě kvůli stylovosti, jinak za text opět minus, zvuk lehce pod dekou...
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

můj hlas jde pro The Maggies Marshmallows - jediná kapela, která mě z tohoto kola oslovila :) povedené retro
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

hlas pro Marschmallows
se mi to jenom zdá, nebo s těma zpěvákama je to všude taková tragédie!?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

arcilucifer píše:se mi to jenom zdá, nebo s těma zpěvákama je to všude taková tragédie!?
Nezda. A protoze pro dojem z kapely je nejdulezitejsi zpev (a bici), tak je nase scena tam kde je a i proto bylo minule kolo (prevazne instrumentalky a automatickyma bubenikama) tak osvezujici :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Amorph

Příspěvek od Amorph »

4nuly, no celkem stylovej punk, ale dost to kolisa rytmicky a samozrejme zvukove je to uplne zabity.

Dedovy blechy - me docela sedly , asi proto, ze i tu fixu mam rad. Ale je fakt, ze to tim trochu trpi, protoze toho srovnani se clovek nezbavi a dedovy blechy nemaj prilis sanci.

El nino - hm, to jsem nejak nepochopil..

Marshmellows. Vzdyt je to jen skica na zaklade klasickeho rnr, podle me se neda moc mluvit o opravdove pisnicce. Atmosferu to ma dobrou, ale bral bych to spis jako intro nebo podklad pro nejakou reklamu:)

Nonrevolver na me pusobi jako divnej hybrid mezi zminenyma dog eat dog a dechovkou, coz by nevadilo, kdyby pro to byla skladba dobre napsana. Ale ta co tu je zacne po minute nudit.

Punkova nouze, tady je velka skoda, ze kytary jsou total utopeny v reverbu, takze skoro neni rozumet co hrajou. Ale skladba jinak slape dobre hlavne diky dobre base a slusnym bicim. Nicmene text a zpev to pro me odsouva do zapomneni.

Paradogs, no to je skladba opravdu o nicem.

V poradku, no to je spravnej punk a i ty houslicky tam celkem sednou. Souhlasim, ze live by si to clovek asi uzil vic nez z nahravky.

no nejak nevim. Jeste si rozmyslim, jestli dam vubec nekomu hlas. zatim me nejak ani jedna nahravka nepresvedcila.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

arcilucifer píše:hlas pro Marschmallows
se mi to jenom zdá, nebo s těma zpěvákama je to všude taková tragédie!?
A cos čekal? Že tu bude spívat Karel Gott? Jsou to /jsme/ amaterské kapely, které prostě nemají neomezené možnosti a například u nás zpívá basák. Není to nic extra, to vím, ale myslíš, že hrát bez zpěvu je lepší ? Profesionální optika nasazena na amaterské kapely :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Je zajimavy, ze kdejaka amaterska a indie kapela z Britanie zpevem naprosto deklasuje i nase profesionalni umelce a "umelce". Jedna z mala "notable exceptions" u nas je Lucie. Ale mozna je to proste jen dan za to, ze jsme mala zeme, tak tady logicky kvalitnich zpevaku bude mene nez ve vetsich zemich.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Mě ani nevadí technicky nedokonalej zpěv, jde spíš o vyjádření... Ale když někdo blbě zpívá a ještě si napíše pitomej text, tak je to fakt zoufalý... na tom totiž už potom není nic, co by udrželo posluchače ve střehu.

Vybavil se mi třeba Filip Topol, když začínal s Psíma Vojákama, sotva po mutaci, skoro se tomu nedalo říkat zpěv, ale ty texty a nasazení. Zpěvák se z něho nestal nikdy, a přesto by si ho nikdo nedokázal představit jen jako pianistu... nebo třeba Wanek z Už jsme doma. Zkrátka mě zajímaj ty hlubší roviny a nepiště, že punk-rock je povrchní, protože třeba legendy SPS, Visací zámek nebo to, jak se vyvinula Vypsaná Fixa (po textové stránce) je důkazem že NE.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

subroofer píše:Mě ani nevadí technicky nedokonalej zpěv, jde spíš o vyjádření... Ale když někdo blbě zpívá a ještě si napíše pitomej text, tak je to fakt zoufalý... na tom totiž už potom není nic, co by udrželo posluchače ve střehu.

Vybavil se mi třeba Filip Topol, když začínal s Psíma Vojákama, sotva po mutaci, skoro se tomu nedalo říkat zpěv, ale ty texty a nasazení. Zpěvák se z něho nestal nikdy, a přesto by si ho nikdo nedokázal představit jen jako pianistu... nebo třeba Wanek z Už jsme doma. Zkrátka mě zajímaj ty hlubší roviny a nepiště, že punk-rock je povrchní, protože třeba legendy SPS, Visací zámek nebo to, jak se vyvinula Vypsaná Fixa (po textové stránce) je důkazem že NE.
Ono ve většině případů na koncertech tomu spěvu moc rozumět nejde a pokud už jsi dotyčnou kapelu neslyšel dřív, máš problém rozpoznat text. A druhá věc je, že při nějaké hudební ''vzdělanosti'' současného publika je vcelku jedno o čem spíváš...nejlíp to vystihuje asi tady to

Kód: Vybrat vše

1970
Led Zeppelin

Oh, let the sun beat down upon my face, stars fill my dreams
I am a traveler of both time and space, to be where I have been
To sit with elders of the gentle race, this world has seldom seen
They talk of days for which they sit and wait, all will be revealed 

VS

2011
Rebecca Black

7am, waking up in the morning
Gotta be fresh, gotta go downstairs
Gotta have my bowl, gotta have cereal
Seein’ everything, the time is goin’
Tickin’ on and on, everybody’s rushin’
Gotta get down to the bus stop
Gotta catch my bus, I see my friends (My friends)
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

A cos čekal? Že tu bude spívat Karel Gott?
No tak přehánět zase nemusíme.

jak píše Sub:
jde spíš o vyjádření...
Zpěv je tady tak zoufaly, jak návštěva rodinné hrobky, netvrdím, že pankáč musí řvát, ale nějakéj náboj by to mít mělo, páč ukolíbavky moc přesvědčivý nejsou.
EDIT: typický problem šablonovitého zpěvu v panku, všichni jedou přes kopírák-škoda.
Naposledy upravil(a) arcilucifer dne 6.06.2011 11:08, celkem upraveno 1 x.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

bubucci: To vubec neni relevantni srovnani, to bys musel srovnavat s Tomem Jonesem, ABBA nebo Bee Gees. A to by zadnej dramatickej rozdil fakt nebyl.
Mimo to Rebecca Black je spis internetovy meme nez popova hvezda.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Wohma píše:bubucci: To vubec neni relevantni srovnani, to bys musel srovnavat s Tomem Jonesem, ABBA nebo Bee Gees. A to by zadnej dramatickej rozdil fakt nebyl.
Mimo to Rebecca Black je spis internetovy meme nez popova hvezda.
Jako jo, to jsem parafrázoval ftípek kolující po netu.
Zpěv je tady tak zoufaly, jak návštěva rodinné hrobky, netvrdím, že pankáč musí řvát, ale nějakéj náboj by to mít mělo, páč ukolíbavky moc přesvědčivý nejsou.
Ono taky není moc lehké přenést ten ''náboj'' na nahrávku a většinu českých kapel, co se mi naživo líbí, si doma nepustím.
pAdám
Bandzone: http://bandzone.cz/sorryholka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pAdám »

Dědovo blechy jsou super garážovej rock...trochu mi to připomíná starší nahrávky Vypsaný Fixy ale to je asi o něčem trochu jinym...dávám jim svůj hlas!
Odpovědět

Zpět na „Vaše skupiny a projekty“