Trvání: 5. června - 12. června
4 nuly – Škola
Dědovy blechy - Garáž
El Nino – Come Back, Baby
The Maggies Marshmallows – Chubby Bunny
Nonrevolver – Tanečník
Panková nouze – Frajer
The Paradogs – Drink Sunrise
V pořádku - Kamarádi
Dědovy blechy - Garáž
El Nino – Come Back, Baby
The Maggies Marshmallows – Chubby Bunny
Nonrevolver – Tanečník
Panková nouze – Frajer
The Paradogs – Drink Sunrise
V pořádku - Kamarádi
V minulém kole bylo rozdáno 179 hlasů, takže hlasovalo minimálně 90 lidí, spíš víc. To mi nepřijde jako zas tak málo - i když bych samozřejmě byl rád, kdyby byla i účast hlasujících vyšší, když tu máme v součtu skoro 60 kapel.Thesces píše:Škoda že hlasuje tak málo lidí
Nezda. A protoze pro dojem z kapely je nejdulezitejsi zpev (a bici), tak je nase scena tam kde je a i proto bylo minule kolo (prevazne instrumentalky a automatickyma bubenikama) tak osvezujiciarcilucifer píše:se mi to jenom zdá, nebo s těma zpěvákama je to všude taková tragédie!?
A cos čekal? Že tu bude spívat Karel Gott? Jsou to /jsme/ amaterské kapely, které prostě nemají neomezené možnosti a například u nás zpívá basák. Není to nic extra, to vím, ale myslíš, že hrát bez zpěvu je lepší ? Profesionální optika nasazena na amaterské kapelyarcilucifer píše:hlas pro Marschmallows
se mi to jenom zdá, nebo s těma zpěvákama je to všude taková tragédie!?
Ono ve většině případů na koncertech tomu spěvu moc rozumět nejde a pokud už jsi dotyčnou kapelu neslyšel dřív, máš problém rozpoznat text. A druhá věc je, že při nějaké hudební ''vzdělanosti'' současného publika je vcelku jedno o čem spíváš...nejlíp to vystihuje asi tady tosubroofer píše:Mě ani nevadí technicky nedokonalej zpěv, jde spíš o vyjádření... Ale když někdo blbě zpívá a ještě si napíše pitomej text, tak je to fakt zoufalý... na tom totiž už potom není nic, co by udrželo posluchače ve střehu.
Vybavil se mi třeba Filip Topol, když začínal s Psíma Vojákama, sotva po mutaci, skoro se tomu nedalo říkat zpěv, ale ty texty a nasazení. Zpěvák se z něho nestal nikdy, a přesto by si ho nikdo nedokázal představit jen jako pianistu... nebo třeba Wanek z Už jsme doma. Zkrátka mě zajímaj ty hlubší roviny a nepiště, že punk-rock je povrchní, protože třeba legendy SPS, Visací zámek nebo to, jak se vyvinula Vypsaná Fixa (po textové stránce) je důkazem že NE.
Kód: Vybrat vše
1970
Led Zeppelin
Oh, let the sun beat down upon my face, stars fill my dreams
I am a traveler of both time and space, to be where I have been
To sit with elders of the gentle race, this world has seldom seen
They talk of days for which they sit and wait, all will be revealed
VS
2011
Rebecca Black
7am, waking up in the morning
Gotta be fresh, gotta go downstairs
Gotta have my bowl, gotta have cereal
Seein’ everything, the time is goin’
Tickin’ on and on, everybody’s rushin’
Gotta get down to the bus stop
Gotta catch my bus, I see my friends (My friends)No tak přehánět zase nemusíme.A cos čekal? Že tu bude spívat Karel Gott?
Zpěv je tady tak zoufaly, jak návštěva rodinné hrobky, netvrdím, že pankáč musí řvát, ale nějakéj náboj by to mít mělo, páč ukolíbavky moc přesvědčivý nejsou.jde spíš o vyjádření...
Jako jo, to jsem parafrázoval ftípek kolující po netu.Wohma píše:bubucci: To vubec neni relevantni srovnani, to bys musel srovnavat s Tomem Jonesem, ABBA nebo Bee Gees. A to by zadnej dramatickej rozdil fakt nebyl.
Mimo to Rebecca Black je spis internetovy meme nez popova hvezda.
Ono taky není moc lehké přenést ten ''náboj'' na nahrávku a většinu českých kapel, co se mi naživo líbí, si doma nepustím.Zpěv je tady tak zoufaly, jak návštěva rodinné hrobky, netvrdím, že pankáč musí řvát, ale nějakéj náboj by to mít mělo, páč ukolíbavky moc přesvědčivý nejsou.