Boss gt 10 přímo do PA

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
miramusikant

Boss gt 10 přímo do PA

Příspěvek od miramusikant »

Zdravim,má někdo zkušenost s propojení Boss gt 10 přímo do mixu?Koupil jsem POD XT,ze sluchátek super zvuk,nahrávání do Cubase PC super.Po zapojení do mixu velké zklamání.Dlohá doba kroucení knoflíků/místo hraní/a výsledek-něco se dalo,ale celkově plechový zvuk.Nastavení v POD XT dodrženo.A to nejsem tetřev hlušec.18 let jsem používal Roland GP 16,byl jsem spokojen,ale zkreslené zvuky slabina.Proto jsem se rozhodl pro změnu,ale narazil jsem.Díky za příspěvky.Mirek
klobasnik

Re: Boss gt 10 přímo do PA

Příspěvek od klobasnik »

Dlouhá doba kroucení kterých knoflíků? Zkoušel jsi nastavování v PODu až po zapojení?
miramusikant

Mysliš jako,že jsem nezapnul POD?Zkrátka ten POD ma takový zvuk,a mě nevyhovuje.Otázka zní zda má někdo zkušenost hrát direct do PA s Boss gt 10.Ale i tak díky za názor.Myslim si,že by muzikant měl hrát a ne neustále kroutit knoflíkama/samozřejmě krom úpravy zesílení,halu,atd./Základ by měl být použitelný.Můj názor.Na kroucení knoflíků jsou vývojáři a my jenom hrát.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

To nastavení po zapojení měl na mysli asi tak jestli jsi to nastavoval až po zapojení do PA, nebo sis nastavil zvuk přes sluchátka a poté po zapojení do PA čekal že to bude hrát stejně jako ve sluchátkách.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
miramusikant

jakub.kubaaa píše:To nastavení po zapojení měl na mysli asi tak jestli jsi to nastavoval až po zapojení do PA, nebo sis nastavil zvuk přes sluchátka a poté po zapojení do PA čekal že to bude hrát stejně jako ve sluchátkách.
Samozřejmě jsem nastavoval zvuk na PA,ale nedaří se.Stále tam slyším ten plechový zvuk Mam Fender stratocaster a ten přes POD ztratil svuj typicky zvuk.Asi jsem ovlivnšn dlouhym hranim přes Rolanda,Zkoušel jsem POD 2,ještě horši.Před 3 roky jsem koupil Flextone III,leži doma.To same.Zkoušel jsem VOX Tonelab LE,super zvuk čisty,ale zkresleni mi se Stratem neznělo dle mych představ.Před rokem jsem koupil lampovy kombo Fender de Luxe 40W.Zvuk-Super,spokojenost,Jsem barovy muzikant a 40w lampy v baru,kde je klid,zabíjí.Nepoužitelné i když jsem koupil Power brzdu,nešlo zkrotit.A jinak při vši uctě k panu Hladikovy,to by mu pak stačila nějaká kytara za 2000.kč kterou by strčil do rádia a měl by být spokojený.Tak na co má drahy Gibsony atd.Zvuk je pro mě důležitý,inspirující.Pak přichází spokojenost.Spokojeny muzikant=spokojeny posluchač,Proto to snad děláme.Ne?
Amorph

Příspěvek od Amorph »

tak se simulacema to je porad jeste problem. Znam trochu boss gt8, na ktery jsem parkrat hral a je to proste porad trochu gumove nebo plastove. gt10 znam jen z ukazek na YT, ale ten charakter tam slysim podobny jako u gt8. Takze bych rek, ze si prilis nepomuzete. Ani jeden z nich rozhodne nama prilis dobrou simulaci repra, takze do PA to proste nebude ono.
Zkusil bych jit cestou stavby maleho racku - dobry lamplovy preamp (napr. mesa studio preamp?), k tomu nejaky slabsi koncak - napada me treba marshall 2x20 a nebo s lampovym preampem klidne zkusit i nejaky solid state koncak - treba rocktron velocity (a pripadne nejaky rackovy efektak - rocktron, digitech - nejake rackove gsp by vlastne mohlo i v pohode zastat ten preamp) a k tomu vhodnou bud 1x12 nebo 1x10 bednu. To by pak mohlo byt vykonove v pohode a zvukove pro vase ucely stale celkem nekompromisni.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Tímpádem se porozhlédnout po jiném aparátu. Když už máš PODa, bral bych lampový konec a 2x12 box. Co hraješ za styl?
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Do baru mi přijde 2x12 a rack trochu moc... Do baru bych si při touze po lampě zkusil vzít Egnater Rebel 30 1x12 combo, protože je to malý, lehký, lampový, má to reverb, 2 kanály a mix výkonových flašek - ale hlavně na každým kanálu samostatně regulaci výkonu (něco jako ta brzda), takže si to každý může nastavit od 1W po plný kotel (což je rozdílný dle polohy mixu mezi 6V6 a EL84) a to pro každý kanál zvlášť.
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Cybermuff píše:(...)ale hlavně na každým kanálu samostatně regulaci výkonu (něco jako ta brzda), takže si to každý může nastavit od 1W po plný kotel (...)
Nechci se hádat, ale tahle feature se svou efektivitou vůbec s powerbrake nedá srovnávat. Zatímco brzda skutečně brzdí, ten egnater spíš trochu mění "vytavenost", ale hlasitost zůstává. Minimálně to tak dělalo na Rebelovi, co jsem zkoušel. A to pomíjím fakt, že zvukově mě vůbec nezaujal.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Nero píše:egnater spíš trochu mění "vytavenost", ale hlasitost zůstává..
Pokud to se zvukem tedy vůbec něco dělalo...
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Do prstů to prý tlačí jinak - slovy Aivna...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
miramusikant

klobasnik píše:Tímpádem se porozhlédnout po jiném aparátu. Když už máš PODa, bral bych lampový konec a 2x12 box. Co hraješ za styl?
Ja hraji v baru,v Rakousku takže um-ca-ca,Pop,evergreen,šlágry,atd.Ale někdy se dostanu i k rockovym věcim,kde se hodí i zkreslená kytara,proto volba padla na POD.Ale nevyšlo to.Proto mam zajem o Boss gt 10.
miramusikant

Cybermuff píše:Do baru mi přijde 2x12 a rack trochu moc... Do baru bych si při touze po lampě zkusil vzít Egnater Rebel 30 1x12 combo, protože je to malý, lehký, lampový, má to reverb, 2 kanály a mix výkonových flašek - ale hlavně na každým kanálu samostatně regulaci výkonu (něco jako ta brzda), takže si to každý může nastavit od 1W po plný kotel (což je rozdílný dle polohy mixu mezi 6V6 a EL84) a to pro každý kanál zvlášť.
Diky za typ,mrknu na to.Ale já bych tak potřeboval asi 1W kombo,2 kanály.Nakonec,ono chce vše vyzkoušet.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

No ono to má jednak možnost provozu na 2 koncový elky, takže ta 15W, ale je to plynule regulovatelný, takže se to právě dá stáhnout, že to hraje s výkonem 1W při dobrým zvuku.
Jsou v něm 2 6V6 a 2 EL84, ale je tam poťák na poměry. Takže se to dá zredukovat jen na 2 lampy. To, co je právě pro tuhle aplikaci ale dobrý, je ta možnost regulace výkonu, tedy "Variable Wattage Control from 1w to 30w".
No a třetí - kdyby to pořád hrálo nahlas - je XLR výstup se slušným speaker simulátorem, takže je zesik zticha úplně a pustí se to rovnou do mixu...
Viz http://www.egnateramps.com/Products/Reb ... 0Head.html
Na rozdíl od těch nízkovýkonových komb typu Blackheart to nemá jen třeba 1 malou a jednu velkou lampu, ten preamp je kompletní, takže 5 malých lamp a reverb nastavitelný pro každý kanál (+efektová smyčka)
Obrázek
polasekdusan

Příspěvek od polasekdusan »

Zdravím všechny,
Moc mě překvapilo,nechci nikoho urazit,ale každej se tady chlubí co včechno má a tak,ale téma zní BOSS GT-10 PŘÍMO DO PA a jak na to - a a takové podobné otázky.Jestli lepší snímat combo microfonem nebo efectovou smičkou z comba nebo přímo z Mulťáku do PA.Mě by mě také zajímalo,protože sem si koupil také GT-10. :D :D :D :D :D :D :D :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

polasekdusan píše:Jestli lepší snímat combo microfonem nebo efectovou smičkou z comba nebo přímo z Mulťáku do PA.
Záleží na tom, čeho chceš dosáhnout. Mikrofon má hypoteticky nejlepší zvuk, snímání z mulťáku je nejpraktičtější, snímání přes smyčku je spíš znouzectnost a nedoporučoval bych.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“