Zničený mikrofon...

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
zzbar
Rádce

Zničený mikrofon...

Příspěvek od zzbar »

Už se vám někdy stalo, že jste svým úderem paličkou zničili některý z mikrofonů a zvukař chtěl po vás náhradu? Nebo jak jste to řešili?
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
pehve

Re: Zničený mikrofon...

Příspěvek od pehve »

to ne ale už se mi stalo že mi dával mikráky se slovy "a nerozbiješ mi to, že?" :roll: :lol:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

ještě jsem žádnej nerozbil, ale mám dojem, že už jsem někdy nějakej paličkou škrtnul.
každopádně se toho docela bojím občas
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

No tak já už jsem (samozřejmě) nechtíc sestřelila asi tři, ale naštěstí po mně nikdo nic nechtěl (natrénovaný nevinný úsměv zabírá .... :-D ). Naštěstí pak pan zvukař začal používat takové "mikro mikrofony" (do kterých je těžké se trefit) :wink:
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Stejně jako kolegové, i já jsem už vícekrát někdy o nějaký z mikrofonů ůškrtla" nechtěně palikou. nebyl to úmysl, ale i tak, většina kvalitních nástrojových mikrofonů tohle ustojí bez úhony.

Každopádně se tomu ale předchází zkušeností obou (bubeník i zvukař) a hlavně zodpovědným přístupem při zvučení, kdy si bubeník prostě řekne, kde mu nazvučení vadí, a zvukař to prostě přendá na jiné místo. No a když přece jen dojde k nějakému nechtěnému.....tak jak píše Kajda, "nevinný a roztomilý úsměv" zabírá na každého zvukaře. tedy alespoň nám blondskám (Kajda i já) to vychází.....ale pššššt, nesmí se to dozvědět :D :D :twisted:

V pozici hráčky jsem nikdy nebyla ale žádána o nějakou náhradu, a když jsem byla v pozici techniků, tak jsem také žádného bubeníka nehonila o prachy....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

No nevím, mě by asi úsměv nepomohl, spíš naopak. :mrgreen:
Z pozice hráče se mi to zatím nestalo. Ale z pozice zvukaře mě to napadlo stokrát. Přece jen to cosi stojí. A teď nevím jak bych to řešil. Jestli by to bylo v rámci "rizika podnikání", nebo jestli je to v rámci standartních postupů, či nepsaných úmluv.
Ale je fakt, že kdyby se na mě usmála blondýna, asi by ten mikrofon dostala jako dárek :lol:

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
pehve

Příspěvek od pehve »

znám bicmena který má na cvičném setu černou fixou namalovaná kolečka - mikráky. Říkal že jich dříve hodně sestřelil a ty fleky má proto aby neustále vnímal ta kritická místa. Pomohlo a proto to tu doporučuji, má to logiku.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:znám bicmena který má na cvičném setu černou fixou namalovaná kolečka - mikráky. Říkal že jich dříve hodně sestřelil a ty fleky má proto aby neustále vnímal ta kritická místa. Pomohlo a proto to tu doporučuji, má to logiku.
Spíš úsměvné :D tedy dle mého názoru 8)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Nooo, mně to taky dává docela smysl. Proč ne? :idea:

a spousta No name...
pehve

Příspěvek od pehve »

Monikad píše:
pehve píše:znám bicmena který má na cvičném setu černou fixou namalovaná kolečka - mikráky. Říkal že jich dříve hodně sestřelil a ty fleky má proto aby neustále vnímal ta kritická místa. Pomohlo a proto to tu doporučuji, má to logiku.
Spíš úsměvné :D tedy dle mého názoru 8)
noo, pokud to někomu pomohlo tak je to skwělý i kdybychom se tomu mohli zasmát, no nee :wink:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nojo - přecijen maj ty Beyerdynamic majky výhodu :lol: samozřejmě kromě toho zvuku, co z nich leze.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Dneska jsem za celý večer nesestřelila ani jeden mikrofon, heč :mrgreen:
Ne, ale vážně ... je to fakt hlavně o tom, že bubeník přeci musí vědět, kam se trefuje ... :wink:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Samozřejmě že jde o kontrolu nad místem úderu jak píše Kajda. O tom to je především!!!! :idea:
Moje pousmání ve včerejším příspěvku.
Vysvětlím:
já se smála výše hlavně tomu "namalování koleček". jednak každý zvukař použije jiné mikrofony, no byť je dá po domluvě se mnou) do podobného místa u bubnu, tak mají jiný rozměr. (nemluvě o tom, že když jsou dnes už standartně na klipsech u ráfku, je to jiné, než "po staru" na samostatném stojanu, což ještě také potkávám....... o tom že někdy se snímá každý buben zvlášť, jindy zase třeba 2 tomy jedním kouskem když tedy není jiná možnost a zvukař je technicky omezený počtem šavlí a mikráků,...) A to je myslím hlavní kámen úrazu!! Většina kolizí paličky s mikrákem totiž není svisle v dráze paličky, ale tak nějak spíš bokem (jakoby hodně vodorovně) třeba při brejku, či nějakém rychlejším přesunu paličky z jednoho bubnu na druhý!

Tohle se dá nacvičit jen tou kontrolou nad paličkou (což je snad proboha součást techniky hry samotné) a nebo prostě zažít praxí. nějaké "namalované puntíky" na bláně přece nejsou trojrozměrné, tedy to nenaučí bubenííka vůbec nic. navíc, nemá-li ten hráč kontrolu nad paličkou běžně, pak ani nepozná, prásknul-li do "volné" části blány nebo do toho kolečka. maximálně tak po skladbě tam vidí nějaký otisk paličky v barvě......

jak říkám, celkem úsměvné..... ale spíše placebo než nějaká skutečná učební pomůcka :wink:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Kajda píše:Dneska jsem za celý večer nesestřelila ani jeden mikrofon, heč :mrgreen:
............. :

No ještě aby jo!! :shock: To by Pilarka před tebou čuměla a zvukař asi padal do mdlob, jak před narvaným náměstím mu nehraje kus bicích :? :twisted:
pehve

Příspěvek od pehve »

placebo dokáže divy :!: :)
nejlepší by v tomto případě byly asi modely mikrofonů ale jemu šlo o podprahové vnímání, prostě překážka kterou vnímá i když na ni nemyslí..
Samozřejmě že to neřeší kolize ve vodorovném směru ale tomu týpkovi to pomohlo jak tvrdil. Asi to sestřeloval přímým úderem :)
Kajdo ty hraješ s Pilarkou? Dobrý!
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

pehve píše:Kajdo ty hraješ s Pilarkou? Dobrý!
Nehraju :D Bubnuju v big bandu a Pilarová (i jiní umělci) s námi občas vystupují jako hosté :wink:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Kajda píše:
pehve píše:Kajdo ty hraješ s Pilarkou? Dobrý!
Nehraju :D Bubnuju v big bandu a Pilarová (i jiní umělci) s námi občas vystupují jako hosté :wink:
jj.... potvrzuji 8)
pehve

Příspěvek od pehve »

aha, no tak to musí být občas zajímavý hraní protože třeba Pilarka je zpěvačka s velkým Z.(zadek nemyslím :) )
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:aha, no tak to musí být občas zajímavý hraní protože třeba Pilarka je zpěvačka s velkým Z.(zadek nemyslím :) )
Tady i ji někde mezi fotkama najdeš na nacvaklém náměstí s BigBandm:)) Paní Pilarovou nepřehlídneš a kajda za tím žlutým nářadím s nápisem PREMIER.
http://kolinsky.denik.cz/kultura_region ... 10612.html
pehve

Příspěvek od pehve »

tak jsem si to projel, no jo, Kmochův Kolín... koukám že to je pořád sláva jako kdysi před 25 lety když jsem tam jezdil hrát s dechnou..to byly začátky..
ted jsme už dost off topic, chtělo by to zase něco o sestřelování mikráků 8)
jo, vzpomínmám si že mi kdysi (zrovna v té dechovce) vylil basista wasrklapku přímo do psa k mikrákům a "sestřelil" je všechny najednou, to bicmen paličkama nikdy nedá :)
Problém byl v tom že se to stalo v tehdejší NDR na koncertu v jakési hale kde bylo asi 3000 lidí. Jejich technici měli tehdy dost napilno to znovu nazvučit a sranda byla se skopčákama domlouvat se :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“