preamp(lampa)
preamp(lampa)
čau, chystám se stavet preamp pro guitaru..mel by mít eqvalizér. nejlépe lampa(ale co nejednodužší
) díval sem se a asi je na to nejlepší 12au7 (akorát bych nejak musel dodelat eq..) pls dávejte sm svoje návrhy a zkuseností-dik!
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Re: preamp(lampa)
můžeš udělat prakticky cokoliv, ale nejdřív bych se rozhod jestli vysokonapěťové (vn zdroj (trafo, toroid, nixie clock zdroj, zdroj ze zářivky) nebo nízko napěťové (adaptér, 12V, případně + násobič), taky jde o to na kolik lamp to chceš dělat, jak řikam, většinou neni problém udělat cokoliv, jde jen o to jak to má být velké a jaké máš požadavky a možnosti, spíš jde o to co hledáš za zvuk a co by to mělo mít za možnosti 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
noo hraju rock , metal(ac/dc....black s..) mel by to být normal preamp s eq., volume, popř gain ... říkal jsem si že bych udelal normal nejakej pramp (integráč) s korekcemi pro kytaru(mikrofon) a k tomu dat efekt z 12au7... nemas s necím zkusenost?Stanley06 píše:můžeš udělat prakticky cokoliv, ale nejdřív bych se rozhod jestli vysokonapěťové (vn zdroj (trafo, toroid, nixie clock zdroj, zdroj ze zářivky) nebo nízko napěťové (adaptér, 12V, případně + násobič), taky jde o to na kolik lamp to chceš dělat, jak řikam, většinou neni problém udělat cokoliv, jde jen o to jak to má být velké a jaké máš požadavky a možnosti, spíš jde o to co hledáš za zvuk a co by to mělo mít za možnosti
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
já se snažim polovodičům vyhejbat, tak ti asi moc neporadim... ale třeba se najde někdo jinej, je thread kde staví Rocky JCM800 emulated preamp a k tomu má nějakej IO koncák, tak koukni třeba tam. Já se snažim dělat spíš lampy a ty na nízkým napětí 12V nějak extra nehrajou, je to prej celkem mrtví, jediný co jsem takhle dělal byl Banana booster a ten fungoval na nakopnutí lampáče dobře, ale nikdy jsem to nezkoušel před polovodičem. Když vezmu ty efekty s vysokym napětím tak já mám preamp engla E530 a JCM800 a to už trochu hraje, samozřejmě nejlíp s lampovým koncákem, ale ani jedno nejsou nějak složité stavby, pokud to člověk udělá na lištu tak je to pár součástek a pár drátků, akorát to vysoké napětí no, takže je třeba dávat si větší pozor 
St.Anley Tube Amps
BUSTERE, viděl jsem pár tvých příspěvků v tématech o stavbě efektů a z toho co jsem četl vidím, že máš docela solidní mezery. Proto bych ti prozatím poradil: hraj si s tranzistorama a operákama a na lampy se zatím vydlábni. I z polovodičů se dá vytáhnout dobrý zvuk a hlavně za napájecím trafem už obvykle není nebezpečný napětí. Něco se nauč, pochop jak věci fungují a trochu si elektroniku ošahej. Postav si pár krabiček (viz http://www.tonepad.com, http://www.generalguitargadgets.com nebo http://www.runoffgroove.com ) a nějaký jednoduchý konec. Až budeš mít nějaký základní minimum tak začni s lampama. Vysoký napětí není žádná sranda a vrhat se do toho po hlavě a bez zkušeností není dobrý nápad.
EDIT: nízkonapěťové elektronkové efekty asi nejsou to nejlepší co jde pořídit, přeci jen běžná elektronka pro pořádnou funkci nějaký ten voltík (asi tak 250) potřebuje.
EDIT: nízkonapěťové elektronkové efekty asi nejsou to nejlepší co jde pořídit, přeci jen běžná elektronka pro pořádnou funkci nějaký ten voltík (asi tak 250) potřebuje.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a co teda říkate na ten jcm800 em..? .. dam se asi do nej..
(je to před 300w zesák-uz fakt kvalitní-bez sumu brumu...a hlavne pravejch 300w..)
tady jen tak pro představu jak to hraje http://youtu.be/ID4ykpH6-wU jestli se do toho pustíš tak se pak přesuň na vlákno kde se to řeší aď tu není duplicitní vlákno .
ten 300W konec chceš z jakýho důvodu ? na doma je to brutálně moc a ne každej reprák to utáhne .
ten 300W konec chceš z jakýho důvodu ? na doma je to brutálně moc a ne každej reprák to utáhne .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

heh to není na doma...core88 píše:tady jen tak pro představu jak to hraje http://youtu.be/ID4ykpH6-wU jestli se do toho pustíš tak se pak přesuň na vlákno kde se to řeší aď tu není duplicitní vlákno .
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
pochybuju že to vytáhneš někam na koncertBUSTER píše:heh to není na doma...core88 píše:tady jen tak pro představu jak to hraje http://youtu.be/ID4ykpH6-wU jestli se do toho pustíš tak se pak přesuň na vlákno kde se to řeší aď tu není duplicitní vlákno .
ten 300W konec chceš z jakýho důvodu ? na doma je to brutálně moc a ne každej reprák to utáhne ...budu to mít jk do zkusebny tk na koncerty..(repra me má sehnat bratr ..)
a moje vlákno o jcm 800em. je tady :
A myslím že Buster to někam dotáhne. Kdo viděl jeho Distortus maximus,musí uznat,že má našlápnuto slušně.
Nechci Bustera nijak shazovat, ale jak jsi na to přišel? Víš jak to hraje nebo jak je udělanej vnitřek efektu? Mocné používání lepicí pásky taky nepatří zrovna k nejlepším elektromontážním postupům. Nicméně až toho zbastlí trochu víc a bude mít ponětí co vlastně dělá, tak bude třeba dobrej. Proč ne.Rocky_MK píše: A myslím že Buster to někam dotáhne. Kdo viděl jeho Distortus maximus,musí uznat,že má našlápnuto slušně.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Tak teď nemyslím elektroniku,ale celkově. Minimálně tu krabičku dělal trpělivě - proč by se sral s krabkou a s elektronikou ne ? A ta izolačka či čím to oblepil - tak je to prostě prozatímní řešení - třeba to má proto, aby to nějaký čas otestoval, a když se něco vyskytne, tak to opraví - a když bude všechno v pohodě tak už to pospojuje nahotovo. Mám dojem o tom že psal že to chce polepit tavnou pistolí - to mi nepřijde nejšťastnější řešení, není to rozebíratelné. A krom toho, když je to jeho první efekt, tak bych to bral s rezervoujastud píše:Nechci Bustera nijak shazovat, ale jak jsi na to přišel? Víš jak to hraje nebo jak je udělanej vnitřek efektu? Mocné používání lepicí pásky taky nepatří zrovna k nejlepším elektromontážním postupům. Nicméně až toho zbastlí trochu víc a bude mít ponětí co vlastně dělá, tak bude třeba dobrej. Proč ne.Rocky_MK píše: A myslím že Buster to někam dotáhne. Kdo viděl jeho Distortus maximus,musí uznat,že má našlápnuto slušně.
oo díky moc - rocky_mk! (takle me jeste nikdo nechválil...
) přesne tak .. trpelivost sem si s tim uzil.. krabicka je zatím obmotaná izolackou - az me příjde nožní spínač a dám ho tam tak to asi sešroubuju nebo slepím "tavnákem".. (když sem objednával na kranka DM tak sem to všechno objednal 2x- chystám se to zadelat do hlinikový krabky s lepšíma pot..atd) vnitřek mam celkem slušne udelanej.. efektů uz jsem pár stavel.(i ruzny beamboty, zesilovače,..). elektronika me baví (taky du na střední na elektro zameřený). noo na koncerty mám ješte čas(hraju teprv rok).. ale proc bych si nemohl udelat nejakej slušnej apec do začátku?.. a navíc ho budu nejspíš pučovat jednomu kamošovi kterej uz hraje v kapele..
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Jo,tak jsem si to nějak myslel ( že to máš zatím obmotané izolačkou protože fs je teprv na cestě ). JojoBUSTER píše:oo díky moc - rocky-mk! (takle me jeste nikdo nechválil...) přesne tak .. trpelivost sem si s tim uzil.. krabicka je zatím obmotaná izolackou - az me příjde nožní spínač a dám ho tam tak to asi sešroubuju nebo slepím "tavnákem".. (když sem objednával na kranka DM tak sem to všechno objednal 2x- chystám se to zadelat do hlinikový krabky s lepšíma pot..atd) vnitřek mam celkem slušne udelanej.. efektů uz jsem pár stavel.. elektronika me baví (taky du na střední na elektro zameřený). noo na koncerty mám ješte čas(hraju teprv rok).. ale proc bych si nemohl udelat nejakej slušnej apec do začátku?.. a navíc ho budu nejspíš pučovat jednomu kamošovi kterej uz hraje v kapele..
on je ten efekt velice slušný na to,že si už zaslouží i tu al krabku. Každopádně, moje budoucí krabka na DM ( rozdělaná nespočet týdnů a měsíců, protože protože ) se může jít schovat ( http://rockymk.galerie.cz/5205533-kytar ... y#75316727 ).
Jo a on to na začátek opravdu je slušný apec, ale třeba mě by dlouho nevyhovoval
noo krabku máš peknou! az to dodeláš tak sem dej foto:) .. jcm800em.. zkusím.. když se me nebude líbit postavím si neco jinýho..Rocky_MK píše:Jo,tak jsem si to nějak myslel ( že to máš zatím obmotané izolačkou protože fs je teprv na cestě ). JojoBUSTER píše:oo díky moc - rocky-mk! (takle me jeste nikdo nechválil...) přesne tak .. trpelivost sem si s tim uzil.. krabicka je zatím obmotaná izolackou - az me příjde nožní spínač a dám ho tam tak to asi sešroubuju nebo slepím "tavnákem".. (když sem objednával na kranka DM tak sem to všechno objednal 2x- chystám se to zadelat do hlinikový krabky s lepšíma pot..atd) vnitřek mam celkem slušne udelanej.. efektů uz jsem pár stavel.. elektronika me baví (taky du na střední na elektro zameřený). noo na koncerty mám ješte čas(hraju teprv rok).. ale proc bych si nemohl udelat nejakej slušnej apec do začátku?.. a navíc ho budu nejspíš pučovat jednomu kamošovi kterej uz hraje v kapele..
on je ten efekt velice slušný na to,že si už zaslouží i tu al krabku. Každopádně, moje budoucí krabka na DM ( rozdělaná nespočet týdnů a měsíců, protože protože ) se může jít schovat ( http://rockymk.galerie.cz/5205533-kytar ... y#75316727 ).
Jo a on to na začátek opravdu je slušný apec, ale třeba mě by dlouho nevyhovovalJedna z největších slabin, co mě na jcm mrzí, je to, že čistý zvuk naprosto nezvládá a že člověk musí mít vytočený gain, aby to hrálo...ale to je už jiná písnička.
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
No ale toě se ten zvuk bude líbit. Ono to zkreslení je pěkné. Ale jak už jsem někde psal - já si dost užiju s flangerem a čistýma zvukama stejně jako s nakřáplým vintage zkreslením - proto mi vadí, že to neumí hrát čistě 
když stáhneš volume na kytaře tak to hraje i relativně čistěRocky_MK píše:proto mi vadí, že to neumí hrát čistě
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
jo,já vím...prozkoušel jsem se to důkladně,všechny ty zvuky,co z toho jdou vytáhnout.core88 píše:když stáhneš volume na kytaře tak to hraje i relativně čistěRocky_MK píše:proto mi vadí, že to neumí hrát čistě