basové kombo pro zpěváka a jiné
Pravidla fóra
-
zruda
- last.fm: http://www.last.fm/user/warrenek
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/warren
basové kombo pro zpěváka a jiné
Zdravím,
zajímal by mne Váš názor ohledně použití basového komba ne přímo k jeho primárním účelům.
a) pro zpěváka - u nás v kapele zpěvák zpívá přes basové kombo (neptejte se proč tomu tak je)
b) jako reprák stylem - píchni kabel z notebooku do komba a udělej rychtu
tak by mě zajímalo jestli se tím kombo ne*urvý ?
(jelikož jsem novej i když tohle fórum nějakou dobu sleduju, tak se snad vyhneme OT - pro jistotu už hodinu projíždím dokola ostatní "fredy" jestli tu náhodou už podobný topic není)
zajímal by mne Váš názor ohledně použití basového komba ne přímo k jeho primárním účelům.
a) pro zpěváka - u nás v kapele zpěvák zpívá přes basové kombo (neptejte se proč tomu tak je)
b) jako reprák stylem - píchni kabel z notebooku do komba a udělej rychtu
tak by mě zajímalo jestli se tím kombo ne*urvý ?
(jelikož jsem novej i když tohle fórum nějakou dobu sleduju, tak se snad vyhneme OT - pro jistotu už hodinu projíždím dokola ostatní "fredy" jestli tu náhodou už podobný topic není)
WASHBURN T12 / FENDER SQUIER Affinity Jazz Bass RW BK
Warwick Sweet 15.3 160W /LANEY RB3 60W / VOX 1W ?
Re: basové kombo pro zpěváka a jiné
Tak basové kombo je určeno pro baskytaru...
1)zpev tomu kombu nejspis nedela dobre, ma jinou fekvencni charakteristiku nez baskytara...
2)pokud ma AUX vstup na MP3 tak by neměl být problém, přes normální imput bych to asi nehnal...
3)na zpev to asi opravdu nebude ono, ten zvuk musi byt humus...
1)zpev tomu kombu nejspis nedela dobre, ma jinou fekvencni charakteristiku nez baskytara...
2)pokud ma AUX vstup na MP3 tak by neměl být problém, přes normální imput bych to asi nehnal...
Na to, abychom ti přesně odpověděli, bychom potřebovali přesnější informace. ( co je to za kombo, wattáž atd.).
Řeknu jen svoji zkušenost. Kdysi dávno jsme takto zvučili zpěváka ve zkušebně a to poměrně dlouhou dobu. A bez problémů (s kombem). Mikrofon jsme jeli přes malý mix, kde jsme ještě upravovali korekce. Na kombu bůhvíjaký EQ nebyl. A když jsme do toho pustili nějakou reprodukovanou hudbu ( také přes mix), tak to bylo také v pohodě. Samozřejmě že to nebylo žádné HI-FI, ale co už. Když už jsi tak tajuplný, zkus pořídit malý mixák cca za litr-dva(na bazarech je toho plno) , aby měl aspoň dva vstupy, pohlídej si citlivosti a můžeš do toho pouštět co chceš.
Řeknu jen svoji zkušenost. Kdysi dávno jsme takto zvučili zpěváka ve zkušebně a to poměrně dlouhou dobu. A bez problémů (s kombem). Mikrofon jsme jeli přes malý mix, kde jsme ještě upravovali korekce. Na kombu bůhvíjaký EQ nebyl. A když jsme do toho pustili nějakou reprodukovanou hudbu ( také přes mix), tak to bylo také v pohodě. Samozřejmě že to nebylo žádné HI-FI, ale co už. Když už jsi tak tajuplný, zkus pořídit malý mixák cca za litr-dva(na bazarech je toho plno) , aby měl aspoň dva vstupy, pohlídej si citlivosti a můžeš do toho pouštět co chceš.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
-
zruda
K tomu kombu - chci mu půjčit Laney 65W.
Jinak sem to asi dal do špatného vlákna což? Až teď jsem si všiml, že tu není jen kytara/basa
Jinak sem to asi dal do špatného vlákna což? Až teď jsem si všiml, že tu není jen kytara/basa
Naposledy upravil(a) zruda dne 13.06.2011 19:53, celkem upraveno 1 x.
Tady se probírá kde co, takže vlákno trefils. S tím kombem: mám pocit, že neublížíte sice kombu, ale také ani neuslyšíte zpěváka. Pokud máte bicí, tak ani náhodou. Nezvážil bys jinou alternativu na ozvučení zpěvu ve zkušebně?
a spousta No name...
a spousta No name...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Fungovat to bude, ale zvuk bude pravděpodobně dost kanální. Ten aparát je prostě staven na něco zcela jiného.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
zruda
Zatím není moc na vybranou (mít zkušebnu přímo pod hospodou není zas taková výhra
)
Ale jasně, že časem v rámci měsíců něco jiného obstaráme - myslím, že si půjdu pročíst vlákno o "zpěvu".
Každopádně díky za reakce.
Ale jasně, že časem v rámci měsíců něco jiného obstaráme - myslím, že si půjdu pročíst vlákno o "zpěvu".
Každopádně díky za reakce.
- Tomas.Tajfun
- last.fm: tarzancz
- Bandzone: bandzone.cz/tajfun
- Kontaktovat uživatele:
Podívej, mám doma kombo, které jsme dřív používali na baskytaru a zpěv zároveň. Je to Torque Acoustic, 65W, 1x15" a běhalo to troufám si říct statečně.
Samozřejmě vždycky jsou otázkou peníze. Za sebe můžu pak doporučit (a s čistým svědomím) značku T.mix od Thomanna.
Myslím, že s basovým aparátem by to běhalo, jistě to bude hrát a bude to slyšet. Jde jen o to, jak, protože od toho nemůže očekávat bůhví jaký mojo
Samozřejmě vždycky jsou otázkou peníze. Za sebe můžu pak doporučit (a s čistým svědomím) značku T.mix od Thomanna.
Myslím, že s basovým aparátem by to běhalo, jistě to bude hrát a bude to slyšet. Jde jen o to, jak, protože od toho nemůže očekávat bůhví jaký mojo
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
....tento názor je presný....ešte doplním, že mikrofón má elektricky dva live obvody pri zapojení na mono jack pôjde mikrofón o polovicu tichšie, sú na to také prechodky XLR/jack....nehovoriac o tom že Laney asi RB3 keďže je to 65W bez ext. boxu nepodáva plný výkon, takže to nie je tých 65W ale menej....kombu tým neublížite len zabijete kopec vyšších frekvencií....Nero píše:Fungovat to bude, ale zvuk bude pravděpodobně dost kanální. Ten aparát je prostě staven na něco zcela jiného.
No proto je lepší to tahnout přes mix a využít kromě korekcí i mikrofonního předzesilovače.
a spousta No name...
a spousta No name...
-
woro90-1
Blbost. Má-li dostatečný frekvenční rozsah (a basvé kombo musí zvládat rozsah basy, takže má), nemůže mu to ublížit. Basové aparáty mívají hezky čistý zvuk a poměrně vyrovnanou frekvenční charakteristiku, ačkoli spousta z nich má mírně potlačené středy. Použil bych normální vstup, mp3 vstup nemá dostatečnou citlivost. V nouzi se basová komba občas používají pro akustickou kytaru.JohnyWM píše:Tak basové kombo je určeno pro baskytaru...
- Tomas.Tajfun
- last.fm: tarzancz
- Bandzone: bandzone.cz/tajfun
- Kontaktovat uživatele:
Mohu potvrdit. Mám dobré zkušenosti i s využitím pro elektrickou kytaru (bez zkreslení). Naopak ten zvuk byl potom mohutnější a tak nějak měl větší koule. Používal jsem k tomu Stratocaster S-S-S a šlo to.woro90-1 píše:... V nouzi se basová komba občas používají pro akustickou kytaru.
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
woro90-1 píše:Blbost. Má-li dostatečný frekvenční rozsah (a basvé kombo musí zvládat rozsah basy, takže má), nemůže mu to ublížit. Basové aparáty mívají hezky čistý zvuk a poměrně vyrovnanou frekvenční charakteristiku, ačkoli spousta z nich má mírně potlačené středy. Použil bych normální vstup, mp3 vstup nemá dostatečnou citlivost. V nouzi se basová komba občas používají pro akustickou kytaru.JohnyWM píše:Tak basové kombo je určeno pro baskytaru...
Jasně na zpěv normální imput, já psal o notebook -> AUX , jinak myslel jsem spíš rozsah do výšek, pokud bude mít kombo hornu, tak by asi neměl být problém...
Potřebuju se zeptat, mám půjčený basový kombo s low a high inputem, když do jednoho zapojím basu a do druhýho mikrák, hrajou oba, takhle bych hrál asi 20-40minut za 14 dní, což je dost málo, bude to tomu nějak vadit? (nemluvím o zvuku)
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX
Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nebude.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008