Na internetu jsem takové viděl Koa, Cocobolo nebo i macassar eben. U některých dřev je třeba problém v tom, že se špatně lepí. Nebo se od některých třeba schánějí špatně velké kousky, nebo aby byly dost hrubé.
Já se asi před měsícem díval na internetu po nějakém vzácnějším dřevě na tělo kytary a většinou jsem narazil právě na problém, že buď to bylo strašně tenké, nebo to bylo hrubé, ale zase úzké laťky
Jako nejhorší je snad sehnat větší kus "royal white eben" a to přitom vypadá jako špinavá laťka od plotu.
Jo vlastně ještě edna věc - cocobolo je jedovaté a dost těžké, koa je jen o něco lehčí. Pořád to není tak těžké jako palisandr, ale i tak to musí docela ničit záda.
já hrál 5 let na tubu, a tím, že ta moje vážila něco přes 10 kilo. A nikdy jsem kvůli tomu žádný problémy se zádama neměl! (nekamenujte mě, chápu, že věšet kytaru je něco jinýho, ale co že jo. Pokud to nepověsíš úplně pod bradu, nebo někam pod rozkrok, mělo by to bejt v cajku, ne? )
Ten Bamboocaster se mi líbí moc!Má to super vzhled a líbí se mi jak má vyřešenou elektroniku.. A kupodivu bambus zní docela dobře! .. Sakra, že bych se taky pustil do stavění něčeho podobnýho? Jenom najít něco podobně originálního jako to prkýnko..
a to bych se klidně hádal.. S mojím véčkem, který se naklání úplně jinak při různé délce řemene. A hlavně, když máš kytaru pověšenou hodně nízko, kroutíš se jak paragraf. A potom se celkem dost projeví i ten sklon toho nástroje. Mě teda nikdy záda přímo z kytary neboleli. Boleli mě párkrát, když jsme měli kšefty, kde foukalo, nebo bylo chladno a já hrál véčko. Ale to bylo spíš z prochladnutí.. Chci říct, že jsem se špatně vyjádřil - myslím si, že když tě bolí záda z kytary, je něco špatně v "technice" toho jak na to hraješ, nebo to přetahuješ. Není přece možný, aby někdo měl problémy se zádama když hraje pár hodin a přes rameno má trochu dřeva...
Mr.Dvori píše:myslím si, že když tě bolí záda z kytary, je něco špatně v "technice" toho jak na to hraješ, nebo to přetahuješ. Není přece možný, aby někdo měl problémy se zádama když hraje pár hodin a přes rameno má trochu dřeva...
No, někteří méně šťastní jedinci mají třeba problémy už bez toho, aby měli na krku kytaru. A tím to pak jen dorazí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Mr.Dvori píše:myslím si, že když tě bolí záda z kytary, je něco špatně v "technice" toho jak na to hraješ, nebo to přetahuješ. Není přece možný, aby někdo měl problémy se zádama když hraje pár hodin a přes rameno má trochu dřeva...
No, někteří méně šťastní jedinci mají třeba problémy už bez toho, aby měli na krku kytaru. A tím to pak jen dorazí.
+1 ona skolióza je pěkná svině, mě stačí třeba být dva dny posobě delší čas za volantem a záda naříkají.
Me dostal telecaster s P90 u krku.Tak jsem si ho taky tak upravil.Nemam ho jeste vyfoceny,ale na netu jsem nasel dost podobný reseni.Ja mam teda u kobyly mini HB.Tenhle model ma nejake HB Gretch.