China Gibson
Pravidla fóra
-
woro90-1
Re: China Gibson
O kom jsem ještě napsal že je překupník? Přihlaste se ještě někdo, ať je vás víc. Tohle je vážně blázinec 
Epiny mohou hrát dobře, když se povedou, ale nemají dynamiku dobrých Gibsonů. Kdybych neměl na Gibsony, hrál bych na Epiny klidně celý život, stejně mě k tomu kapela, v případě lubovky pořád poňouká.
Dřevěný podtón a pevnost i čitelnost tónu originálního Les Paula nic nenahradí. Vím, co píši, mám roky obojí.
Dělal jsem se žáky slepý test. Když začínali a neuměli moc hrát, poznali houby, po 3 letech neomylně seřadily moje i půjčené kytary přesně podle ceny, aniž by je znali, ale museli mít na porovnání vždy stejné typy ( Dreadnought a dreadnought, LP a LP, pololubovku a pololubovku )
Proč se o to pořád hádat? Čínská kopie je zločin. Někdo ukradl nápad a snaží se tím obohatit. Zaslouží pokutu, u více kusů vězení. Proč to podporovat? Proč sám sebe poškozovat tím, že dám těžce vydělané peníze za něco, co nebude hrát jako Gibson nemám zaručené výrobní postupy ani materiály
To mi nikdy nedojde.
Dělal jsem se žáky slepý test. Když začínali a neuměli moc hrát, poznali houby, po 3 letech neomylně seřadily moje i půjčené kytary přesně podle ceny, aniž by je znali, ale museli mít na porovnání vždy stejné typy ( Dreadnought a dreadnought, LP a LP, pololubovku a pololubovku )
Proč se o to pořád hádat? Čínská kopie je zločin. Někdo ukradl nápad a snaží se tím obohatit. Zaslouží pokutu, u více kusů vězení. Proč to podporovat? Proč sám sebe poškozovat tím, že dám těžce vydělané peníze za něco, co nebude hrát jako Gibson nemám zaručené výrobní postupy ani materiály
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
OK já chápu,že řešíte obsah,to beru.Ale v každým vláknu,kde se tohle řeší,musíme obhajovat,že čína je krádež,aby sme vůbec dosáhli toho,že to nebude zamčený.Přitom máme k...a pravdu.Red Bull píše:Jeden o voze a pak přijde druhý a mluví o koze![]()
Tou nepřímou podporou reagoval Nero na Panedge, který nás pomalu neobviňuje z toho, že to podporujeme. My tu z pozice moderátorů teď neřešíme obsah, ale formu. Pokud je forma mimo pravidla fóra a nebo tam směřuje, tak logicky zasahujeme i kdyby ta diskuze byla o PRS. To, že jádro Gibsonistů tu vystupuje velmi ostře a ani pořádně nečte příspěvky ostatních a už píší, za to nemůžeme.
Takže ještě jednou, nic nepodporujeme - hájíme jen nejlepší zájem hudebního fóra, to je snad pochopitelné.
McKozias - je to záhada, ale já si myslím, že je to o lidech.
All-byl bych rád,kdyby konečně všichni pochopili,že jde o princip,ne o to,kdo pozná nebo nepozná fake na 20 cm.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- Alternátor
Dneska je cool působit tak, že máš superdrahou věc, i kdyby to nebyla pravda, hlavně, že to tak aspoň vypadá. Přesně na tomhle číňáci parazitujou. Zas si ale vemte, že do jistý míry je krádež i obšlehnutí typu kytary (například straty máme od Staggu, Tensonu, Dimavery, Fokusu a kdo ví čeho ještě), ale tady se parazituje "jen" na nápadu a ne značce jako takový, takže je to vlastně taky ok a nikdo to neřeší. 
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Cool je umět hrát, mít na co hrát a mít co hrát, ostatní není důležité.
Krádež modelů Strat, Tele, SG, LP....se mnoho let soudně řešila a v pořádku není.
Krádež modelů Strat, Tele, SG, LP....se mnoho let soudně řešila a v pořádku není.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
- Alternátor
Z pohledu hudebníka je to jasný. Vem si ale, že je plno lidí, který chtěj jen machrovat a o hudbu jim vůbec nejde. Je to jak chování malejch dětí, co si na tržnici od Ťana s Jongem kupujou zaručeně pravý Addidasky, Nike a podobný věci jen pro pocit, že teď maj něco extra super hustýho. Původ, výroba, kvalita? Nezájem.
Edit: tím jsem jen chtěl poukázat na to, že dneska už se prakticky řeší jen kopírování značek, ale to, že ty konkrétní modely někdo musel vymyslet a vesele se kopírujou jen pokaždý s jiným logem na hlavě, už dneska nikomu nepřijde divný, ale přitom je to uplně stejná krádež
Edit: tím jsem jen chtěl poukázat na to, že dneska už se prakticky řeší jen kopírování značek, ale to, že ty konkrétní modely někdo musel vymyslet a vesele se kopírujou jen pokaždý s jiným logem na hlavě, už dneska nikomu nepřijde divný, ale přitom je to uplně stejná krádež
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Otázkou je, kde je hranice - striktně vzato by se to, co píšeš, muselo chápat tak, že každý nový výrobce by si musel vymyslet vlastní tvar kytary...Alternátor píše:Edit: tím jsem jen chtěl poukázat na to, že dneska už se prakticky řeší jen kopírování značek, ale to, že ty konkrétní modely někdo musel vymyslet a vesele se kopírujou jen pokaždý s jiným logem na hlavě, už dneska nikomu nepřijde divný, ale přitom je to uplně stejná krádež
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
To, že je to nelegální kopie ví přece každej.panedge píše: OK já chápu,že řešíte obsah,to beru.Ale v každým vláknu,kde se tohle řeší,musíme obhajovat,že čína je krádež,aby sme vůbec dosáhli toho,že to nebude zamčený.Přitom máme k...a pravdu. All-byl bych rád,kdyby konečně všichni pochopili,že jde o princip,ne o to,kdo pozná nebo nepozná fake na 20 cm.
To ale tazatel nechtěl vědět, tím sdělením mu nepomůžete. On chtěl vědět, jak pozná originál od piráta.
Alternátor:
Krom toho když už tady mluvíš o pravých nike a adidasech tak ty jsou dnes taky všecky od ťongů... Taky tam platíš hlavně za značku a ne za kvalitu. Celý život chodím v adidaskách a musím říct, že jde kvalita od desíti k pěti, ale cena stále víc a víc roste. Koupíš si boty za 2-3 tácy a stejně je v nich cedulka made in china. Pitomé tenisky od ťongů za 80kč z tržnice vydrží stejně jako conversky (ovšem conversky stojí 20x tolik) Jediný fake na hadrech od ťongů je ten, že to často pašujou na černo bez cla a proto je to tak levné. Myslíš, že výrobní cena niků za 1500 a tenisek od ťongů za 400 je rozdílná? Ani náhodou... jenže nike si bere za značku a ještě platí personál, narozdíl od ťonga co to pašuje na vlastní triko.
Cybermuff:
Na ten hmatník bych se nespoléhal. Když si člověk připlatí pár dolarů, tak dělají i s ebenovým.
Krom toho když už tady mluvíš o pravých nike a adidasech tak ty jsou dnes taky všecky od ťongů... Taky tam platíš hlavně za značku a ne za kvalitu. Celý život chodím v adidaskách a musím říct, že jde kvalita od desíti k pěti, ale cena stále víc a víc roste. Koupíš si boty za 2-3 tácy a stejně je v nich cedulka made in china. Pitomé tenisky od ťongů za 80kč z tržnice vydrží stejně jako conversky (ovšem conversky stojí 20x tolik) Jediný fake na hadrech od ťongů je ten, že to často pašujou na černo bez cla a proto je to tak levné. Myslíš, že výrobní cena niků za 1500 a tenisek od ťongů za 400 je rozdílná? Ani náhodou... jenže nike si bere za značku a ještě platí personál, narozdíl od ťonga co to pašuje na vlastní triko.
Cybermuff:
Na ten hmatník bych se nespoléhal. Když si člověk připlatí pár dolarů, tak dělají i s ebenovým.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Jen pro zajímavost, výrobní cena trička Adidas je 4 Kč
Vím to naprosto jistě, protože jeden člen rodiny s těmi cenami pracuje
Je to asi nic neříkající, ale píšu to jen jako zajímavost

EDIT:// Díky Bulle. Měl jsem tu citaci nakliknutou v druhém okně a zapoměl na něj. Odepsal jsem až po tom prvním postu a nedošlo mi to
Je to asi nic neříkající, ale píšu to jen jako zajímavost
Mimochodem, právě na Tradetangu, jak zmiňoval Nero, jsou i kopie Ibanez, MM a ESP, které jsou snad ještě povedenější než Gibson kopie. Dneska si nemůžeš být jistý u žádné značky kromě Staggububucci píše:Protože Ti za svoje peníze dostanou co chtěli, Gibsoňáci zaplatí 40 a neví jestli to není čínaNero píše:Zajímavé, jak se téma o Gibsonech vždy zvrhne. Fakt by to chtělo nějakou studii, proč se to týká jen Gibsonů a ne třeba Fenderů, PRS, Ibanezů, Jacksonů ESP nebo Music Manů.
EDIT:// Díky Bulle. Měl jsem tu citaci nakliknutou v druhém okně a zapoměl na něj. Odepsal jsem až po tom prvním postu a nedošlo mi to
Naposledy upravil(a) Fade dne 19.06.2011 18:55, celkem upraveno 2 x.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Šíleně přesné jsou taky jejich kopie jackson RR
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Za chvíli se fakt budu bát si od někoho na bazaru něco koupit... U některých kytar je to prakticky k nerozeznání.
Skervesen 4AP Custom Shop
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Musíš doufat, že to holt poznáš na detailech, když ne na detailech, tak na sériovém číslu, a když ani na něm, tak na zvuku té kytary. Tady musím souhlasit s tím, co napsal na začátku Woro, byť to vzbudilo velký rozruch - když kupuju drahou kytaru, musí hrát jako drahá kytara. Pokud tak nehraje, tak ji neberu, originál neoriginál. Pokud hraje a ty nerozpoznáš, že to je kopie, tak je vlastně jedno, protože s tím nic neuděláš. Byť je to špatné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Bát se na bazaru?To já se spíš bojím koupit ty nové.Když na bazaru najdu 25let starou,tak tenkrát to ještě číňani neuměli....(a Japonci na to nepsali Gibson Made in USA
)
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Proto musíš juknout na tu matici/korunu výztuhy, Tam je to celkem jasný.Mastr píše:Cybermuff: Na ten hmatník bych se nespoléhal. Když si člověk připlatí pár dolarů, tak dělají i s ebenovým.
U dalších ploch se to může někomu podařit trochu maskovat, u pražců se ti bude snažit nabulíkovat, že mu to přepražcovával slavnej kytarář a udělal to takhle... Poťáky jsou snadno vyměnitelný, to není ukazatel. Hmatník podle mne ale a) nejčastěji fakt nebude z ebenu, b) čech se ho pokusí nějak namořit a asi to bude vidět (počítám že spíš to bude takhle prasit, než vyměňovat hmatník) c) co jsem s těma číňanama mluvil o tom svým, tak nezmiňovali žádnou možnost výběru dřeva. Dokonce ani výběr moc variant (chtěl jsem původně jinou a trochu atyp). Asi velká poptávka, takže na skladě toho neměli až tolik. Já ten hmatník poznám dost jasně, tys to s nima komunikoval a nabízeli skutečný nefalšovaný eben? V tom případě by mne zajímalo, co ti vlastně nabídli.
Rozruch nerozruchNero píše:... Tady musím souhlasit s tím, co napsal na začátku Woro, byť to vzbudilo velký rozruch - když kupuju drahou kytaru, musí hrát jako drahá kytara. Pokud tak nehraje, tak ji neberu, originál neoriginál. Pokud hraje a ty nerozpoznáš, že to je kopie, tak je vlastně jedno, protože s tím nic neuděláš. Byť je to špatné.
Prostě by přeplatil šunt - i když pro něj třeba ten rozdíl při výběru není znát- a tratil by pak na tom. (Teda na druhou stranu - pokud by ten rozdíl nepoznal, tak si jí může asi rovnou nechat do konce života
edit - předpokládám teda, že ta cena padělku by nebyla řádově nižší - pokud jo tak by to bylo jedno .
I´m wheels... movin´wheels
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hele, já teď vůbec nechci řešit to, že jde o kopie - výroba nelegálních kopií je špatná, nezákonná, ošklivá a nelíbí se růžovým jednorožcům, takže na ní můžeme plivat, jak chceme, a nikomu to nemůže vadit, ale...
... pokud koupíš kopii za stejné peníze, jako bys koupil originál, ale ta kopie nebude vizuálně rozpoznatelná a bude hrát stejně dobře (nebo ne stejně, ale takovým způsobem, jakým kytara za daný peníz má hrát), opravdu přeplatíš?
Samozřejmě je to čistě hypotetická situace - nechci věřit, že ty kopie dokáží hrát stejně dobře, ale kdyby se to stalo? Jako že se to je že to jednou dost možná bohužel stane...
... pokud koupíš kopii za stejné peníze, jako bys koupil originál, ale ta kopie nebude vizuálně rozpoznatelná a bude hrát stejně dobře (nebo ne stejně, ale takovým způsobem, jakým kytara za daný peníz má hrát), opravdu přeplatíš?
Samozřejmě je to čistě hypotetická situace - nechci věřit, že ty kopie dokáží hrát stejně dobře, ale kdyby se to stalo? Jako že se to je že to jednou dost možná bohužel stane...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Alternátor
To, že Vietnamci si to šijou někde na koleně a pak na to našívaj Nike loga z toho ještě nedělá Nike. To je, jako bys řek, že ten fake Gibson je vlastně Gibson, protože to má na hlavě. U toho Addidasu je sice originál dělanej někde v Číně, ale nic to nemění na tom, že je to ta původní značka, kterou napodobujou. Nevim, jak je to s kvalitou u Addidasu , ale třeba z vlastní zkušenosti vím, že když mi naši kdysi přivezli z Turecka orig. věci od Dieselu, který se tam v tý době vyráběly (nevim, jak je to dnes), tak to byla kvalitní práce i materiály a podepsaly se na dlouhý životnosti. Něco podobnýho bych chtěl vidět u ťamanů. Nechci tady zakládat nějakej flame, jen jsem chtěl uvíst na pravou míru svoje předchozí přirovnání.Mastr píše:Alternátor:
Když pak za ní dostaneš (při ev.prodeji) +- to co tě stála, tak ne.Nero píše: ... pokud koupíš kopii za stejné peníze, jako bys koupil originál, ale ta kopie nebude vizuálně rozpoznatelná a bude hrát stejně dobře (nebo ne stejně, ale takovým způsobem, jakým kytara za daný peníz má hrát), opravdu přeplatíš?
Ale je to pravděpodobný ? Že narazíš na někoho podobného smýšleni: ".. mě je jedno že je to kopie, zaplatím za ní jako za originál .. mě se taky zdá že hraje stejně.."
Já bych na to nesázel.
I´m wheels... movin´wheels
Koukám,ty seš v tomhle oboru jako doma-a přesně ten typ,kterýho sem popisoval stokrát-čecháček,kterej na to vyzrál.Kupuj si conversky u vietnamců,hraj na fake Gibson,ale pro mě si tím pádem falešnej člověkMastr píše:Alternátor:
Cybermuff:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300