epiphone lp tribute 60s vs. gibson lp studio 50 tribute

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: epiphone lp tribute 60s vs. gibson lp studio 50 tribute

Příspěvek od Kinx »

no ja uz bych si stary aparaty taky nekoupil. At jsou sebekvalitnejsi tak nektery soucastky maji proste svoji zivotnost + jak pise grock, kdo vi co s tim kdy bylo :) jsou s tim proste problemy dany starim a na aktivni hrani bych to uz nechtel, i kdyz jinak treba na festacich potkavam lidi s jeste starsima vecma nez mam ja (1978 a 1983).

osobne treba na vyhravani nastroju uz neverim, protoze neni rozumnej zpusob jak to prokazat. imho je to vsechno psychoakustika a zpusob jakym si clovek na ten nastroj zvyka. to je jako ty prihody "kdyz jsem na tu kytaru dlouho nehral tak se na me zlobila, tak jsem na ni zacal cvicit a ted uz me ma zas rada a hraje vyborne" - neni to nahodou spis tim cvicenim? :) o to vic me prekvpauje kdyz tyhle veci slychavam od renomovanych kytararu.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Tak já taky budu s něčím nesouhlasit :D
Za 22t jsem si před 2 lety koupil baskytaru Fender PB Highway a kam vlezu, tam se mi na něj někdo sápe, včetně Juraje Grigláka, firemního hráče Sadowsky, jednoho z nejlepších basistů, kterého jsem kdy slyšel a nejlepšího, se kterým jsem si zahrál. Všichni kroutí hlavou, jak někdo dokáže vyrobit tak levně takovou basu.To mě poňouklo ke koupi JB HW, ten už je jen slušný a po krámech hodně stejných a horších. Přitom kytaru HW bych si asi nekoupil.

Kytary půjčuji běžně a to i dost drahé, nikdy mi žádný žák ani spoluhráč s nástrojem nic neudělal. Dokonce jsem teď jednu lubovku za 20t žákovi věnoval, stěhuji se pryč, on je po letech velký talent a bez peněz.

Pořídit si nástroj za 70 - nekonečno tisíc má určitě své kouzlo, zvlášť u Les Paula nebo Jazzbasse, když mi pod rukama nabíhají harmonické a obalují zvuk na ještě tlustější, když je tón dlouhý jak potřebuji, nástroj ochotně reaguje na vše, co zahraji, tón má nádhernou barvu v souzvucích, mohu trochu stahnout zesilovač a přesto jsem slyšet.......ale, jak tu bylo napsáno, na krámu, se strunami nanic, v kraválu, jiném prostoru a na cizí aparát často poznám houby, takže jde o ještě větší riziko než koupit slušnou kytaru za menší cenu.

Už jsem tu psal o slepém testu kytar se žáky, hrajícími 3 roky. Seřadili je přesně podle ceny, i když věděli houby, co která firma znamená a kolik co stojí.

A vyhrávání kytar? No, když materiál pořád vibruje na nějakých frekvencích ( můj obor ) , tak je po čase ochotnější vibrovat na daných frekvencích, nejvíce zřejmé u dechů a žesťů. Blbě rozehraná trubka od někoho, kdo neladí už nikdy ladit nebude ani dobrému hráči a nikdo si jí nekoupí. Kvalita nástroje tím ale neroste, nemá jak.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

no osobne kdyz uz takhle vybiram kytaru tak si s sebou beru vzdycky nejakou srovnatelnou kterou dobre znam jako referenci. zatim se to vzdy vyplatilo i kdyz jsem pomahal vybrat nastroj jinym :)
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Tonda píše:Poznat geniální nástroj nevyžaduje žádnýho odborníka - a u takovýho nástroje skutečně stačí jednou hrábnout do strun.
No nevím, pokud máš kytaru neseřízenou, s mizernýma strunama a budeš hrát přes aparát, přes kterej nehraješ, tak... Jako jasně, že je něco jinýho porovnávat jen zvuk bez zapojení do aparátu a s ním. Já jsem zase spíš ten typ, co si na kytaru musí chvilku zvykat. Tim nechci řikat, že nepoznám špatnou kytaru, ale ze tří akordů tu fakt extra super božskou prostě taky neodhalim... :(
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

grock píše: 4.Nero mi to napsal tak "správně",že má pravdu on,protože je TADY už skoro 4 roky.To mě o něčem opravdu přesvědčilo :cry:
Jestli mi něco přijde opravdu trapné a pod úroveň, tak je to stavit argumenty na převracení toho, co někdo řekl. Ještě jednou si přečti, co a o čem jsem psal.

Post a věta, kterou zmiňuješ, souvisel s tím, že za 4 roky jsem si jaksi všiml, že když se uživatel ptá na kytaru za cenu X, tak rada "našetři si 2X - 3X a kup si něco lepšího" v 95 % případů není funkční a nepomůže. A za tím si opravdu stojím. A potvrdí ti to jakýkoli jiný "starší uživatel", kterého se zeptáš.

Vůbec to nesouviselo s tím, za kolik peněz se dá koupit slušný / dobrý / výborný nástroj a jestli se má nakupovat nový nebo na bazaru.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
grock

Příspěvek od grock »

to Nero:
To je tvůj názor.
Já si ponechám svůj,mimochodem stejný mj. se snad už starším uživatelem Tondou-a koupi Standardu schvaluji.
Píšeš o překrucování a "..vůbec to nesouviselo s tím,za kolik se dá koupit slušný nástroj..."
Souviselo.
O ničem jiném jsem tu totiž nepsal.Já jen radil,aby chudák nedělal stejné chyby jako jsem dělal já.Z 95% to opravdu smysl nemá.Je to ale tím,že 95% lidí to neposlechne a ne tím,že je to z 95% špatná rada.
Před mnoha léty jsem i já tuhle dobrou radu od R.Hladíka neposlechl.Není to žádný můj výmysl nebo patent.I když špatná rada to vlastně je-pro prodejce kytar..
Dost přemýšlím,zda má smysl se zúčastňovat těchto debat tady,pokud šlo o to,abych zmizel,máš,Nero,velkou šanci na vítězství... :?
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Ten názor je pořád špatný. Doba se změnila, už nežijeme v době, kdy tu byly pouze Jolany a občas někdo dotáhl ze západu Gibsona za neuvěřitelně velké peníze. Nabídka je definována poptávkou a je dobře že kytarový trh dá možnost k seberealizaci jakkoliv majetným muzikantům. Můj Fender je už moje v pořadí šestá kytara a čtvrtá bazarová koupě.

Sám bych nešetřil na nástroj roky, když jsem si celkem dlouho ujasňoval co od kytary chci. To, že se někdo vzhlédne v Gibsonech prostě není na miskách vah tak silný argument, abychom všichni hráli na Dimavery a roky šetřily na to nejlepší, co se dá koupit.

Nechce-li muzikant čekat, tak proč by měl? Spousta lidí si koupí fábii i když, kdyby ještě 10 let šetřili, tak by si přece mohli koupit Superba: "No není to skvělej nápad mámo? Je ti pětačtyřicet, tak ještě deset let přece vydržíš jezdit na dovču k Mácháči autobusem". - Tato modelová situace byla vytvořena, aby bylo viděl jak absurdní to uvažování může být a jak je strašně neuniverzální.

Kinx - nekoupil bych si nový aparát. Důvod? Mesa nedělá aparát, kvalit Studia a nikdo jiný taky ne (jde o to že mi vyhovuje, zvukem i funkčností). Nebojím se starých věcí. Rozbije-li se něco, tak se to opraví. Jinak s mojí Mesou bylo nakládáno dobře. Už dle fotek, co mam v recenzi zde na fóru nevypadá ani na svůj věk.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

grock píše: Dost přemýšlím,zda má smysl se zúčastňovat těchto debat tady,pokud šlo o to,abych zmizel,máš,Nero,velkou šanci na vítězství... :?
Je to diskuze. Navíc vedená z obou stran slušně. To, že máte na věc rozdílný názor, je přece normální. Bylo by škoda každého zkušeného uživatele, tohle fórum je potřebuje. I ty starší, aspoň se tady necítím tak blbě ... :wink:
Jinak já se v tomto sporu stavím na stranu Nera. Opravdu říkat studentovi, že je lepší přišetřit 2x tolik na pořádnou kytaru, se dle mého míjí účinkem. Když bude chtít a bavit ho to, stejně si tu drahou kytaru postupem času pořídí. Navíc když koupí kytaru na bazaru, za zhruba stejný peníz ji potom prodá a nebude na tom tolik tratit. Pořád se může stát ten zázrak, že koupí výjimečný kus a všechny další 2x tak drahé v pohodě přehraje. Pohádka. Vím. Ale proč ne. :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Grocku, jsem dalek toho, aby odsud kohokoli vyháněl. A kdybych to dělal, věř, že by to vypadalo jinak. Já se tu snažím normálně debatovat a píšu o tom, co jsem poznal za tu dobu, co na fóru funguju a komunikuju s lidmi, kteří si chtějí kupovat hudební nástroje. Zpochybňuj to, jak chceš, je mi to vcelku jedno, protože to je moje zkušenost, kterou by sis snadno ověřil, pokud by sis pročetl víc threadů.

To, že si tady konkrétní člověk koupil Standarda je super, já mu blahopřeju ke koupi a přeju mu hodně příjemných chvilek ve společnosti té kytary. Nic to nemění na tom, že pokud se mě někdo zeptá na kytaru za 20 tisíc, doporučím mu kytaru za cca 20 tisíc a ne za 40 nebo 60. Proč? Protože se mu snažím pomoc a pracovat s tím, co má aktuálně k dispozici, a to z jakýchkoli důvodů. On si snad každý dokáže v hlavě uspořádat, jestli si chce koupit kytaru teď za to, co má v prasátku, nebo doufat, že za 5 let bude mít na kytaru lepší. Ne každý má možnost zdvojnásobit svůj rozpočet mávnutím kouzelného proutku.

Každý týden mimo fórum řeším na icq s několika lidmi koupi kytary, aparátu nebo efektu. A pro většinu z nich je problém přidat sumu v řádu tisícovek. Když se omezí cena, vždy se musí pracovat s kompromisy. A klukovi, co je rád, že si našetřil na Squier Affinity nebudu říkat, že vyhazuje peníze, porotože by si za 3x tolik mohl koupit mexickýho Fendera a byl ba na tom líp. Nebo by si mohl zaplatit 6x tolik a koupit dokonce americkýho... To by mu strašně pomohlo a rozhodně by mu to udělalo radost.

Prosím, zopakuj si trochu základ logiky. Pokud budeme řešit, za kolik se dá koupit dobrý nástroj, budeme se bavit o ceně vyjádřené v nějaké měně. Pokud se budeme bavit o užitečnoti rady, budeme rozebírat úplně jiné proměnné. Popřemýšlej o tom, jestli věta "Takováhle rada většině lidí nepomůže" jakkoli souvisí s definováním cenové relace dobrého nástroje.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“