Medeli DD506 vs. Alesis DM6

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
martin nachti

Medeli DD506 vs. Alesis DM6

Příspěvek od martin nachti »

zdarec :) chci si koupit el. bicí a váhám mezi medeli a alesis prosim poraďte dik
Metaldrummer

Re: Medeli DD506 vs. Alesis DM6

Příspěvek od Metaldrummer »

Zdar, já bych ti poradil raději Medeli DD506 já ten set sice osobně nemám, ale syn mého kamaráda ano a prý je velice šťastný jinak k Alesis DM6 nemám co říct nezkoušel.
Gretsch Catalina Maple
Zildjian Avedis Custom 14" hi-hats
Zildjian Oriental 18" China Trash
Sabian AAX Metal 16" crash
Sabian AAX Stage 16" crash
Sabian AAX Stage 20" ride
Pearl P-3002D Eliminator Demon Drive(double pedal)
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Medeli jsem vlastnila. ne sice přesně tenhle typ, ale ono je to docela podobné (viz technické popisy na webu). Alessis DM6ka je v zásadě stejná třída nástroje jako medeli, jen je novější, tedy pokud budu brát jako rozhodovací situaci právě ty dvě přesně popisované sady, nové, a za standartní ne nějakou akční cenu, pak bych asi volila ty Alesis... jen proto že jsou vývojově "mladší" :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Medeli 506 ma dceruska a pokousi se na to hrat (ja si za to taky obcas sednu :) ). Pred nakupem jsem to trochu zkoumal, ty DM6 vypadaji hodne podobne, ALE nemaji dvojzonove cinely !! 506 maji cinely ktere umoznuji
a) mit jiny zvuk na pupku a jiny pres hranu,
b) funguje tam zatlumeni zvuku pri chyceni rukou za okraj.

Jinak to celkem hraje, mechanika je povetsinou plastova, takze pri castem rozebirani a skladani casem asi odejde, ale to bude zrejme stejne i u Alesisu.
Hraju výhradně na šrot.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Abu píše:.....Jinak to celkem hraje, mechanika je povetsinou plastova, takze pri castem rozebirani a skladani casem asi odejde, ale to bude zrejme stejne i u Alesisu.

Ono to také asi bude málokdo často rozebírat a přenášet. přecejen je to víc cvičítko nebo hračka, než opravdový nástroj na hudební stage! :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Presne na to jsem chtel upozornit, neni to na pravidelne tahani po koncertech... (taky to cele vazi asi tak 5x min nez klasicke bici s zeleznou mechanikou, coz by nadruhou starnou bylo prijemne na stehovani... ale za rok by z toho byl srot).
Hraju výhradně na šrot.
saft

Příspěvek od saft »

Já mám ty medelky, ale že bych z nich byl šťastnej tak jak syn kamráda od Metaldrummera se říct nedá, spíš naopak. Dohromady sem je měl 3x rozbity a vždycky to byl uvolněnej kabel od snimače, takže páječka je nutná výbava :). Jinak teda ty dvouzónovy pady jsou jenom ty dva činelovi a snare, pad kterej má být náhražku hajtky je strašnej a časem praskne, protože pad kterej je nejhranějši je taky nejtenči, ale na sféře jakejsi manik udělal domáci tunnig a pak už je to pohodička. Celkově to nejsou tak špatny bicí (teda až na ty kabely od těch snímačů a na tu hajtku) a dvojšlapka se na ten kopákovej pad taky vleze, což u těch alesisů ne a medelky mají taky lepši modul. Pokud budeš vybírat jenom mezi tady těma hračkama, tak vem spíš ty medelky.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

To SAFT: To s těmi kabely je pech... to s tím rozbitým hh padem slyším sice poprvně, ale popravdě jsem to docela čekala taky, když jsem to prvně měla před sebou a hrála na to.

Docela mě ale rozesmálo to tvé "zjištění" že dvouzónový jsou jen některý pady!!!! Když souprava imituje "klasickou" akustickou sadu, tak by mě docela zajímalo, teoreticky, co za zvuky by si čekal na ostatních padech a jejich zónách, byly-li by opravdu všechny vícezónové??? :shock: :roll:

přece stačí ride (tělo/pupek) a snare (blána/ráfek) u ostatního ti postačí jediný zvuk. Pady mají úhozovou dynamiku a hajtkový pad má pedál na "otvírání" hajtky a navíc je tu i funkce pro "pootevřenou" což imituje takové ty navolno položené plechy na sobě bez sešlapu, když nohama hrajeme double kopák.
Žádný další pad už tedy nepotřebuje více zón....to už pak je záležitost multipadových desek, kde se využívají určité perkusní zvuky, ale to je už jiné téma a jiná kvalitativní i cenová kategorie. :?
elka_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elka_cz »

Koupil jsem je pro syna, který začíná bubnovat (a taky trošku pro sebe ;-). Nevím, je-li to vada modulu, nebo padu, ale docela často se mi stává, že mi nezazní snare a to i třeba dvakrát za sebou. dělá to jen v kombinaci s hihat. Máte někdo podobnou zkušenost?
Predator

Příspěvek od Predator »

elka_cz píše:Koupil jsem je pro syna, který začíná bubnovat (a taky trošku pro sebe ;-). Nevím, je-li to vada modulu, nebo padu, ale docela často se mi stává, že mi nezazní snare a to i třeba dvakrát za sebou. dělá to jen v kombinaci s hihat. Máte někdo podobnou zkušenost?
Chce to nastaviť správny gate treshold a crosstalk cancelling. Je to v návode.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
elka_cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elka_cz »

Aha, díky za tip. Vyzkouším.
Vili z Role

Příspěvek od Vili z Role »

Já mám Alesis dm 7 usb kit a mohu jen doporučit. Mám je rok a jsou bez závady...
Jespe

Příspěvek od Jespe »

Jestli se ještě můžu svým dotazem vložit do diskuze, tak bych se chtěl zeptat, zda má někdo (jak už se zmíněným typem Medeli či Alesis) zkušenost s náhráváním do PC. Hraji na kytaru a klavír, ale jeden z těchto typů zvažuji ke koupi... Důvod?

Jednak už mě za ty léta bolí prsty, jak s nimi při každé příležitosti tluču o hrany stolu, čili chci se naučit hrát na bicí... Druhým důvodem je pak fakt, že si ve volném čase skládám skladby, následně je přes extérní zvukárnu zahraji na kytaru, klávesy a pomocí studiového mikráku i na ostatní nástroje... Jen to nastavování automatických bicích v programu mi celkem nejde - radši než vkládat intervaly a hrabat se v softwaru, bych upřednostnil kdybych si mohl potřebný rytmus zahrát sám...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Jespe píše:Jestli se ještě můžu svým dotazem vložit do diskuze, tak bych se chtěl zeptat, zda má někdo (jak už se zmíněným typem Medeli či Alesis) zkušenost s náhráváním do PC.............
Dobrý dotat, dobrý nápad s tím učením se bubnovat, nicméně k dotazu o nahrávání.... proje´d skci STUDIO A RECORDING, tam se o tom dočteš víc. Diskuze na toto téma jsou zde rošku OT a obvykle se přesouvají tam, kde jsou fundovanější odborníci ohledně všech těch software a podobně :wink:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“