http://youtube.com/watch?v=YhcnKYvzfZc
Další otázka: Je rozdíl mezi elektroakustickým a akustickým kombem?
Můžu zapojit akustiku se snímačem do elektroaku. komba???
Za odpovědi děkuji....nemam v tom bohužel jasno
No ale dotaz byl jaký je rozdíl mezi kombem pro akustiku ?? a elektroakustiku. Ne jaký je kombo na el kytaru.Stenli píše:mezi kombem pro akustiku a elektriku rozhodně rozdíly jsou... nejsem žádný znalec, ale co vím, tak komba pro elektriku produkují ostřejší zvuk... zvýrazňují výšky... naproti tomu zvuk z komba pro akustiky je takový měkčí, přirozenější... víc připomíná klasický akustický zvuk (což samozřejmě záleží na nastavení)
eh sorry... já jsem ten příspěvěk psal po asi hodině počítání jaderňácké matiky, takže je možné, že jsem byl poněkud přepracován... otázka na kterou jsem odpovídal se mi tak nějak intuitivně zrodila v hlavě, když jsem načetl do hlavy množinu slov z prvního příspěvku a snažil se z toho něco poskládat...jenda píše:No ale dotaz byl jaký je rozdíl mezi kombem pro akustiku ?? a elektroakustiku. Ne jaký je kombo na el kytaru.
Ale možná jsem to špatně pochopil pač akustika a kombo z toho plyne že se zase jedná o ëlektroakustiku. Leda by snímal akustiku jen přes mikrofon.
Z toho plyne teď můj dotaz. Mám akustiku a koupim nějaký mikrofon. Je autentičtější zvuk na normálním reprodukovaném zvuku přes jakousi bednu nebo je lépe mikrofon píchonout do komba na elakustiku. A jestliže tam píchnu tu akustiku s mikrofonem umí nějaký efekt pracovat s výstupem z mikrofonu.qwer píše:tak mezi kombem pro el. akustiku a akustiku urcite zadny rozdil neni.. je to logicke... akustika asi sama od sebe nebude posilat do komba nejake frekvence, ktere by to kombo nejako ume zesilovalo - tudiz i akustika musi byt nejak snimana a pak uz se jedna o el. akustiku da se rict.. je to spis slovickareni...
je akorat potreba, aby to neco co ma zesilovat bylo sirokopasmove... a je jedno, jeslti se to pichne pres kombo a nebo pres nejaky aktivni reprak. kombo samozrejme nabizi lepsi vzhled, pohodu ovladani, nejaky ten reverb treba... vetsina lidi ale hraje s timhl enastrojem primo do PA... kytara - nejaky direct box - PA, i bez direct boxu se clovek podle me docela obejde...
co se tykja efektu, tak zkresleny zvuk akusticke kytary neni zrovna to prave orechove, pokud myslis spis ruzne reverby, chorusy, delay apod. tak to chce jednoduse poridit nejaky multak pro akustickoukytaru - mel jsem, vratil jsem a myslim, ze je na tom vetsina lidi podobne jak ja...
jestli to chces brat pres mikrofon, tak bys mel mit efekt, ktery umi s mirkakem pracovat - bude to pak obyc efektovy procesor, ktery byva vetsinou do racku, ale urcite jde sehnat i neco maleho ve forme krabicky.. tady uz ale nemuzes pouzit levny multak pro el. akustiky (napr zoom a2 apod.), protoze ten je delany pro snimani kytary piezzem a je na to tak nejak nachystany a s mirkakem bude ten zvuk jiny a tezko rict jeslti zrovna pouzitelny (jeslti se pletu tak me nekamenujte)... takze proste normal poridit efekt ktery bude mit nejakou ozvenu, delay apod. je to pak pouzitelne pro zpev a vlastne skoro pro vsechno.jenda píše:Z toho plyne teď můj dotaz. Mám akustiku a koupim nějaký mikrofon. Je autentičtější zvuk na normálním reprodukovaném zvuku přes jakousi bednu nebo je lépe mikrofon píchonout do komba na elakustiku. A jestliže tam píchnu tu akustiku s mikrofonem umí nějaký efekt pracovat s výstupem z mikrofonu.qwer píše:tak mezi kombem pro el. akustiku a akustiku urcite zadny rozdil neni.. je to logicke... akustika asi sama od sebe nebude posilat do komba nejake frekvence, ktere by to kombo nejako ume zesilovalo - tudiz i akustika musi byt nejak snimana a pak uz se jedna o el. akustiku da se rict.. je to spis slovickareni...
je akorat potreba, aby to neco co ma zesilovat bylo sirokopasmove... a je jedno, jeslti se to pichne pres kombo a nebo pres nejaky aktivni reprak. kombo samozrejme nabizi lepsi vzhled, pohodu ovladani, nejaky ten reverb treba... vetsina lidi ale hraje s timhl enastrojem primo do PA... kytara - nejaky direct box - PA, i bez direct boxu se clovek podle me docela obejde...
co se tykja efektu, tak zkresleny zvuk akusticke kytary neni zrovna to prave orechove, pokud myslis spis ruzne reverby, chorusy, delay apod. tak to chce jednoduse poridit nejaky multak pro akustickoukytaru - mel jsem, vratil jsem a myslim, ze je na tom vetsina lidi podobne jak ja...
Ale nejsi divnej, každému se líbí něco jiného. Můj kamarád je metalista a taky má pro piezzo slabost. Faktem je, že když hraješ sám, tak se po pěti minutách toho mlaskání přejíš. Ale v kapele se ten zvuk dobře prosazuje... Každý má jiné uši.Dark Axel píše:to jsem asi fakt divnej, když se mi líbí piezzo zvuk, co?