Ukulele

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
bronik

Re: Tak se hlásím

Příspěvek od bronik »

Krásný den, naprosto identická odpověd´. K Vánocům "sopránová sranda" od manželky z Lidlu. V květnu z Anglie elektroakustika Mahalo (taky soprán), v červnu nejprve postup a pak vítězství (u diváků) na festivalu s partou, s kterou jsem léta mydlil kytaru po hospodách. Ukulele fascinuje nejen obsluhu, ale i posluchače. Minimálně s ním vzbudíš zaslouženou pozornost. Mám dojem, že hrát je jednodušší, alespoň co se týká doprovodu, než na kytaru. Pokroky se dostaví dřív a tím i roste motivace. Na kytaru jsem nesáhl od 25.12.2010 :D
bronik

Příspěvek od bronik »

Zapomněl jsem napsat, že jsem fungl novej člen. A tak všechny ukulelisty moc zdravím a přeju krásnou dovolenou a nezapomenutelné chvíle s nástrojem!
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

bronik píše:Zapomněl jsem napsat, že jsem fungl novej člen. A tak všechny ukulelisty moc zdravím a přeju krásnou dovolenou a nezapomenutelné chvíle s nástrojem!
Vítej!
Slyší tóny ukulele svého pána. Je to Lanikai CK-C!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Ukulele

Příspěvek od Red Bull »

Všimli jste si, že nám nově u kytar.cz přibyly ukulele Lanikai? Já osobně z toho mam velkou radost. A celkem uvažuji o koncertním Ukulele, a to LANIKAI USZW-C - pokud mi to finančně vyjde.

Obrázek
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
kristynatrochtova

Příspěvek od kristynatrochtova »

Red Bull píše:Všimli jste si, že nám nově u kytar.cz přibyly ukulele Lanikai? Já osobně z toho mam velkou radost. A celkem uvažuji o koncertním Ukulele, a to LANIKAI USZW-C - pokud mi to finančně vyjde.

Obrázek
Já jsem si všimla :) moc dobré kusy. Navíc tvar pineapple jsem v ČR ještě neviděla. viz www.ukelele.blog.cz :D
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

No jo, já už to dlouho okukuji Lanikai u Houdka
http://www.prag-info.cz/_shop/index_.ph ... etail=5770
a bral bych 6 nebo 8 strunného tenora. :shock:
Když by vyšlo na elektroakustického, tak bych se nehněval (zatím mám akustické všechno).
Musím šetřit. :lol:
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Taky bych bral kdyby LANIKAI USZW-C byl eletroakustický, ale beru to tak, že přidat piezo už není takový problém.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
bidik

Příspěvek od bidik »

Říkáš, že přidat piezo už není takový problém? Právě trochu řeším jak zelektrizovat své ukulele, tak aby to nebylo dražší, než samotný nástroj. Kde se k tomu dá něco najít. V podstatě nemám ani tušení jak na to. Kromě mikrofonu, kde nejlevnější nástrojové mikrofony jsou dejme tomu od 2000Kč, spíš víc.
Láslo

Příspěvek od Láslo »

Ahoj ukulelisti!
Už asi měsíc sleduji tohle fórum a rozhodl jsem se k vám přidat.Kdysi za mlada jsem drnkal na ukulele, tak trochu i s kapelou.Bohužel tenkrát za totáče nebyly žádné informace jak na něj hrát natož nějaké ukulele sehnat.Nakonec jsem si vyrobil i elektrické ukulele. Byly to krásné časy. No dost melancholie
bidik - Co zkusit něco takového?
http://www.hudebnishop.cz/hudebni-nastr ... ulele.html
Já jsem používal něco takového ( ale to už je hodně dávno) :)
http://www.bachmusik.com/piezo-snimac-n ... i-t-2_p517
Jsem tu nový a uvažuji o koupi ukelele čekám na tohle:
http://kytary.cz/lanikai-ulu-21ce/HN117323/
bidik

Příspěvek od bidik »

Vítám tě Láslo. S tím piezo snímačem si mě dostal. Myslíš, že by měl přijatelný zvuk? Vím že jsem něco podobného kupoval bráchovi k ladičce na kytaru. Snímač mi přijde zbytečně drahý, vzhledem k tomu, že se za pár měsíců chystám to své dřevo inovovat. Zatím mám vyhlídlé přesně to co ty.
Láslo

Příspěvek od Láslo »

No záleží na tom na jaký nástroj to chceš dát. Mě to tenkrát stačilo, ale dnes jsou jiné možnosti i kvalitnější nástroje. V tom ti asi neporadím, to budeš muset odzkoušet sám.Přeji hodně ůspěchů. :lol:
Thomaso

Příspěvek od Thomaso »

Zdravím všechny příznivce :)
nenašel by se nějaký brňák, který by mě dokázal zasvětit do hraní na uke? :)))
abah

Příspěvek od abah »

Zdravim vsechny ukulelisty. Podarilo se mi sehnat (tj. objednat a nechat poslat) Flea uke z USA. Objednal jsem si konkretne Ukelyptus Flea za $264.00 s lepsi mechanikou Peghed geared tuners ($69.00) a plastovymi prazci. Musim uznat, ze zvuk je i pres plast napsosto zivy a fantasticky. Nekdo tady psal, ze postovne je pres 200 dolaru. Je to blbost stalo 48 a druhy den bylo v Praze v celnim skladu. Tam teprve nastaly komplikace je potreba poverit Ceskou postu jako celniho deklaranta (jde to i mailem) a pak cekat az to vyridi a posle postou k Vam domu.Postovne se u nas uz neplati, za to clo a DPH ano (narizeni EU). Clo je minimalni v radu korun ale dph je 20% (dacani). Nic naplat Uke je doma hraje fantasticky (vyrobce je osazuje spickovymi strunami Aquila) a je k nemu dokonce i slusny obal. Pokud by jste nekdo chteli jeste neco vedet ozvete se mi klidne na mail: Abah@seznam.cz
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

abah píše:Z Nic naplat Uke je doma hraje fantasticky (vyrobce je osazuje spickovymi strunami Aquila) a je k nemu dokonce i slusny obal. Pokud by jste nekdo chteli jeste neco vedet ozvete se mi klidne na mail: Abah@seznam.cz
Přeji Ti pěkné hraní pokud jsi ještě nebyl, hezkou dovolenou.
bidik

Příspěvek od bidik »

Závist
abah

Příspěvek od abah »

Thomaso píše:Zdravím všechny příznivce :)
nenašel by se nějaký brňák, který by mě dokázal zasvětit do hraní na uke? :)))

pracuji v Brne pokud mas zajem poradim ti
Korialis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Korialis »

Ahoj, velmi mě tento nástroj zaujal. Už nějaký ten rok hraju na kytaru a chtěl bych zkusit něco nového, proto volím ukulele. Od vás bych potřeboval trošku poradit a ujasnit si několik věcí.

1) Kde sehnat levné ukulele (opravdu levné, maximálně 500 kč - je to na zkoušku) a jaký druh pro začátek zvolit? Zdali sopránové, tenorové atd. Něco jsem našel třeba tady: http://www.puhy.cz/ukulele-12030.html

2) Ukulele se ladí s ladičkou na kytaru (předpokládám), a to tak, že zkrátka každou strunu naladím na určitý tón? Našel jsem třeba tóny pro sopránové ukulele: g'c'e'a'.

3) Stačí se naučit ukulelové akordy, co jsou k mání na internetu a hrát podle nich písničky určené na kytaru, nebo to bude nějak složitější? Popřípadě si sehnat speciální tabulatury...

Děkuji moc za odpověď. :)
Ondrej

Příspěvek od Ondrej »

Ahoj Korialis.
1) Jestli chceš aby tě ukulele nechytlo tak si kup ukulele do 500,- Kč. Bude to jen hračka, která nebude ladit, bude mít vysoký dohmat, budou tě bolet prsty a možná ani to ukulele nebude znít.
Jestli chceš, aby tě hra chytla kup ukulele aspoň za 1000,- Kč Kvalitní značky v ČR sehnatelné jsou Lanikai a Oscar Schmidt
Velikost je na Tobě. Většina lidí začíná na sopránovém.
2) Jen kytarová ladička není úplně ono. I když pomoci ní se dá také ukulele naladit. Lepší je chromatická ladička.
Tóny pro ukulele si napsala dobře.
3) Ano, stačí se naučit ukulelové akordy a pak hrát písničky.
kristynatrochtova

Příspěvek od kristynatrochtova »

Korialis píše:"Kde sehnat levné ukulele (opravdu levné, maximálně 500 kč - je to na zkoušku) a jaký druh pro začátek zvolit? Zdali sopránové, tenorové atd. Něco jsem našel třeba tady: http://www.puhy.cz/ukulele-12030.html"
Já bych na začátek doporučila sopránové, protože za 500 opravdu jiné (trochu hratelné) nešeženeš. To "ukulele", na které jsi poslala odkaz si rozhodně nekupuj. Na začátek doporučuju nějaké ukulele od BaCHu http://www.zbozi.cz/items?q=ukulele%20b ... 6OWa1j3KUQ. Jsou levné a nezní úplně nejhůř. Za tu cenu lepší neseženeš! :wink:
Pak už jedině za 1000 Kč nejlevnější modely Lanikai..
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

Opět cituji pravidlo z nějakého renomovaného ukulelového webu:
Ani začátečník by si neměl kupovat své první ukulele pod 35$ t.j. při dnešním kurzu 35x17=595Kč tedy cca 600Kč.
Je to taková obecná rozvaha ceny a kvality, ale pro začátek stačí a souhlasí to i s Kristýniným odkazem.

Samozřejmě jsem se setkal i já s dražším a nekvalitním nástrojem, ale to už je pro další fázi výběru. Proto prosazuji, pokud možno osobní výběr nástroje v obchodě.
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“