TC Electronic Nova System
Pravidla fóra
TC Electronic Nova System
ROCK ON
:)
Re: NOVA SYSTEM T.C. electronics
Tak jak, je tu jiz primo majitel tohoto "zazraku"? 
-
Teorge
Nevím, ale cena z USA docela za tu dobu klesla na 8-9k. Ale říkám si jaký bude ten OD/DIST např, když jen jejich Nova Drive "OD+DIST" pedál stojí polovinu té ceny..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Já bych se toho nebál. Však ono nakonec nejdražší na tom (krom marže všech částí prodejního řetězce, dopravy, cla a značky) dost možná kovová krabice. Do ní máš v podstatě nacpaný dohromady to, co je v menších TCE efektech, a to už nebude tak drahá záležitost. Takže bych od toho očekával úplně to samé, co mají krabičky z Nova série.Teorge píše:Nevím, ale cena z USA docela za tu dobu klesla na 8-9k. Ale říkám si jaký bude ten OD/DIST např, když jen jejich Nova Drive "OD+DIST" pedál stojí polovinu té ceny..
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Teorge
Tak jsem se na to díval a vypadá to, že rozdíl tam bude, že Nova System nejspíš numí mixnout OD + DIST, vždy jen jeden efekt z té třídy. Ale nejsem si jistej, v práci jsem zkoumal návod jen pár minut.
- Nero
- Rádce
Já nemluvil tolik o funkčnosti, jako spíše o zvuku. Je možné, že rozdíly (právě třeba v souběžnosti těch efektů) tam budou, to bych i očekával. Spíš mluvím o tom, že střeva jsou de facto stejná, takže vylézající zvuk bude stejný.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Teorge
Aha, tak jsme každý v tu chvíli mysleli na něco jiného 
- Nero
- Rádce
Stane se 
PetrPeter 1975 - 2008
-
pepafranta
Zdravim, nebudem zakladat novu temu ked uz jedna takova tu je.
Mam totiz zaujem o tento multak. Ma iba jedinu vadu a to ze nevie prepinat kanale na hlave. Mam mesu single rectifier. Ked k tomu prikupim nejaky midiswitcher napr. trasco MSI 4 ktori mi midi singnaly predela aby to spinalo kanaly na hlave. Bude to jednim stiskem vedet aj prepinat kanaly aj menit efekty.
Priklad. budu mat zmacnuty tlacidlo 1 kde budem mat cisty kanal +chorus a zmacknem tlacidlo 2 a budem mat skresleny kanal + flanger.
PS: ked viete o nejakej vhodnejsej alternative do 500eur kludne mozte navrhnut. Idealne multak podlahovy, rack plus midi footswitch sa mi moc nechce riesit.
diki
Mam totiz zaujem o tento multak. Ma iba jedinu vadu a to ze nevie prepinat kanale na hlave. Mam mesu single rectifier. Ked k tomu prikupim nejaky midiswitcher napr. trasco MSI 4 ktori mi midi singnaly predela aby to spinalo kanaly na hlave. Bude to jednim stiskem vedet aj prepinat kanaly aj menit efekty.
Priklad. budu mat zmacnuty tlacidlo 1 kde budem mat cisty kanal +chorus a zmacknem tlacidlo 2 a budem mat skresleny kanal + flanger.
PS: ked viete o nejakej vhodnejsej alternative do 500eur kludne mozte navrhnut. Idealne multak podlahovy, rack plus midi footswitch sa mi moc nechce riesit.
diki
hmm, tohle umi rackove veci a jenom par z nich (GMajor, Replifex, GTpro...) o floorboardech nevim. Resil jsem to pred rokem a vyber byl bidny
Nakonec mam v hlave zabudovany Replifex napajeny od vyhozeneho reverbu, tim padem mam jenom malicky midi pedalek up/down (napajeny po snure z Replifexa).
S midiswitcherem by to mel pak zvladnout jakykoli multak s midi, akorat to bude trochu vic propojovani.
Nakonec mam v hlave zabudovany Replifex napajeny od vyhozeneho reverbu, tim padem mam jenom malicky midi pedalek up/down (napajeny po snure z Replifexa).
S midiswitcherem by to mel pak zvladnout jakykoli multak s midi, akorat to bude trochu vic propojovani.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Není jednodušší koupit G-Major + třeba FCB1010? Podle mě rozdíl v kvalitě efektů nebude, nebo bude jen minimální.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
-
pepafranta
To bol povodny napad kupit majora plus FCBcko, lenze som sa docital ze g major sa dost neznasa se slucku ktora je rectifieroch...ja mam single verziu a ze vraj to nejak mrvy zvuk a musel by sa udelat nejaky zasah do hlavy a to nechcem prerabat mesu. Plus ten nova system ma drivery ktore som vyzil na skusani doma (nosil by som si multak dom) plus je vsecko v jednej krabici. Akorat budu muset prikupit ten midiswitch. A prak by to malo prepinat jednym stiskem aj efekt aj kanal
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Já mám Rockwell, který je kopírka Mesy a má stejnou smyčku. Snáší se to naprosto v pohodě. Vše šlape jak má. Jediné co je, je miniaturní přeslech když ladím a mám to mutnuné na ladičku v Majorovi. Ale to je opravdu miniaturní. Tohle právě dělá Rectifier. Co ale znám lidi s Rectifierem, tak jsou na tom stejně jako já - spokojení. Majo má právě na tohle funkci Kill dry, která pracuje s paralelní smyčkou jako Recto smyčka. Jedné, co bych bral jiného je G-System. Nic lepšího jsem nenašel.
slučka na rectifieroch se obvykle nesnasi s nicim
Predelava se naprosto bezne (kdo ji teda chce pouzivat)
GMajor je dnes standard.
GMajor je dnes standard.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
To jo, akorát přijdeš o Jump na sóla. Ale to tě s G-Majorem nemusí s**t 
-
pepafranta
Viem ze Rockwell je kopia, kedysi som mal biohazarda, pak sem vystridal par aparatu a nakonec sem sa vratil k mesovskemu zvuku 
Predelavat nic nechci! Ale pokad to jde nejak nadstavit v tom g-majorovy aby slo OK tak par pudu radsi do g majora.
G-system by bol idealny ale novy stoji cca 1500eur...a z bazaru bych ho mozna sehnal za 1000eur...
Predelavat nic nechci! Ale pokad to jde nejak nadstavit v tom g-majorovy aby slo OK tak par pudu radsi do g majora.
G-system by bol idealny ale novy stoji cca 1500eur...a z bazaru bych ho mozna sehnal za 1000eur...
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jak moc je nákladné je předělat smyčku u toho recta, ale pokud v ní míníš něco používat, asi tě to nemine. Recto by mělo mít i 2 zdířky na footswitch a ty by měl g-major umět přepínat.