Velvet Underground
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
Velvet Underground
co rikate na tuhle bajecnou skupinu? neprodali moc alb, ale ovlivnili mnoho lidi (u nas treba Plastic People Of The Universe). podle me je nej jejich prvni album Velvet Underground & Nico se znamym bananem od Warhola na obalu (mimochodem jim delal tusim manazera). jsou tam hity jako Venus Furs (myslim, ze to bylo v reklame na Mattoni: "Mattoni uz neniii!"
), Heroin, Sunday Morning atd. dalsi alba jsou ale taky dobry.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
Perfect Day je od Lou Reeda. exzpevaka a kytaristy Velvet Underground. nevim, kde ho poprve nahral, ale ja ho znam ze soundtracku k Trainspottingu (take velmi povedeny film).
btw. videli ste nekdo film The Doors? tam se objevili na chvili i Velveti. tedy predvsim Nico, ktera udelala Jimovi Morrisonovi dobre v hotelovem vytahu
by me zajimalo, jestli je to stoprocentne podle pravdy.
btw. videli ste nekdo film The Doors? tam se objevili na chvili i Velveti. tedy predvsim Nico, ktera udelala Jimovi Morrisonovi dobre v hotelovem vytahu
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
- caroline22
- Kontaktovat uživatele:
Re: Velvet Underground
Když mi kamarád poprvé pustil VU (ještě k tomu heroin, asi nejvíc psychedelická písnčika od nich
) tak se mi to moc nelíbilo, ale měla jsem z toho zvláštní pocit. Nechala jsem to uležet v hlavě a pustila si to znovu. Teď je to jedna z mých opravdu oblíbených kapel. Nejvíc se mi asi líbí Venus in furs (jo, četl si někdo překlad této písničky? Překlad opravdu stojí za to!). A hrozně mě fascinuje ten banán. Chtěla bych vidět originální desku, kde se banán dal sloupnout 
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Velvet Underground
VU and Nico je klasika. Asi nejohranější LP všech dob. Ale mám to také rád už snad čtvrt století. Každopádně jejich druhé LP White Light / White Heat mi vyhovuje více. Velvetovský minimalismus je tam dotažen do maxima, navíc v mnohem syrovější podobě, než třeba v songu Heroin na prvním LP. Zvláště vydařený kousek je The Gift, kdy se zamilovaný trouba Valvo Jefers ( možná se to píše jinak ) nechá zabalit do balíku a poslat své milé, jak chudák dopadl... Osm minut pro silnější nátury.