Behringer METALIEN iAXE629-BKLS neboCORT KX5
Pravidla fóra
-
harry cloff
Behringer METALIEN iAXE629-BKLS neboCORT KX5
Ahoj kluci,řeším dilema ohledně kytary,tak doufám,že mě pomůžete
.Nechci kytaru na koncertní vystupvání a chci si zahrát doma pro své potěšení a dělat si muziku sám pro sebe v pc.Vím ,že hodně vychvalujete kytary od Corta a dle recenzí, mne hodně zaujal ten Cort X5 http://kytary.cz/cort-kx5/HN102519/ bez tremola.Hrát naživo ,tak nic neřeším a beru ale...V pc mám program Guitar Rig 4,který jsem zprovoznil díky uživateli Paris(ještě jednou díky za pomoc) a do tohodle prográmku chci nahnat kytaru v mém pc a hrát.Dle mého názoru určitě ten Cort bude lepší(nevím-můj subjektivní názor),ale zase nemá vstup přes USB a obnášíto nákup krabičky Behringer UCG 102 GUITAR LINK USB http://muziker.cz/pc-hardver/usb/behrin ... -link.html Ten Behringer má USB a nbemusel bych nic řešit.Hledal jsem recenze,ale nic moc jsem nenašel krom téhle http://www.g2.cz/cs/tipy/digi/7481.shtml ani tady, jestli jsem nepřehlédl,tak moc o tom nikdo nepíšete.Navíc ta kytara má tremolo,které moc nepotřebuji a bojím se případného rozlaďování.Zapoměl jsem napsat,že chci tvořit hudbu v tvrdém metalovém konceptu i nějaké šílenosti a docela bych byl naštvaný pokuď by ten zvuk byl doma špatný,nemám to na trénování,ale jak jsem napsal chci si sám vytvářet hudbu pro mé potěšení a zároveň chci trochu zvuk. U toho Corta chválite ty snímaže pro svůj zvuk u Behringa nic nevím.Nebríním se i radám,abych tyhle kytary úplně vypustil a sehnal něco odzkoušené od Vás co mne v tom pc plně uspokojí,alespoň částečně klidně i z bazaru.Rád také uvítám rady zkušených co mají poznatky ohledně kytary v pc.Díky
Re: Behringer METALIEN iAXE629-BKLS neboCORT KX5
ja bych teda behringera uplne vypustil. myslim, ze to znamena jen dvoje potize v jednom baleni (zvlast, kdyz takhle mluvis o tom zvuku). rozladovani bych se bal az v posledni rade.
ta KX5 je o neco lepsi reseni (pokud se vybere dobry kus), ovsem taky to neni zadny zazrak. je to velmi jednoduchy (i kdyz velmi solidne provedeny) nastroj zakladni rady. k tem tvejm vetam o zvuku bych z tehle rady videl minimalne KX1Q (pripadne se da vybrat i neco dalsiho) ... nebo tedy neco overeneho z bazaru (lepsi nastroj s lepsima snimacema. nebo minimalne podobne kvalitni za vyhodnou cenu). ale jak uz se tu nekolikrat rikalo, nakonec se da hrat na vsechno, na tom to uplne nevisi...
a ten guitarlink mi taky neprijde jako uplne nejlepsi reseni (uz vzhledem k tomu, ze misto regulatoru vstupni urovne ma jen hi-lo prepinac). je mozne, ze to bude fungovat uspokojive (zkus pohledat reference uzivatelu), ale prece jen je to porad "to nejlevnejsi" s omezenyma moznostma.
a naposled k tomu zvuku: nezapomen, ze "aparat" v PC je jen simulace. nektere simulace jsou mizerne, nektere vyborne. ale porad jsou to jen simulace. opravdovy aparat nahradi jen velmi tezko. a casto je to na tom slyset... (navic je tu porad nejake to zpozdeni z principu. a i kdyz s dobrym hardware muze byt minimalni, nejake tam porad bude...)
a posledni "obecny kec": kdyz bude ta muzika dobra, kazdymu bude fuk na co hrajes a jestli to ma absolutne dokonaly zvuk. a naopak, kdyz to bude sragora, nezachrani to ani zvuk nastroje a aparatu za milion...
ta KX5 je o neco lepsi reseni (pokud se vybere dobry kus), ovsem taky to neni zadny zazrak. je to velmi jednoduchy (i kdyz velmi solidne provedeny) nastroj zakladni rady. k tem tvejm vetam o zvuku bych z tehle rady videl minimalne KX1Q (pripadne se da vybrat i neco dalsiho) ... nebo tedy neco overeneho z bazaru (lepsi nastroj s lepsima snimacema. nebo minimalne podobne kvalitni za vyhodnou cenu). ale jak uz se tu nekolikrat rikalo, nakonec se da hrat na vsechno, na tom to uplne nevisi...
a ten guitarlink mi taky neprijde jako uplne nejlepsi reseni (uz vzhledem k tomu, ze misto regulatoru vstupni urovne ma jen hi-lo prepinac). je mozne, ze to bude fungovat uspokojive (zkus pohledat reference uzivatelu), ale prece jen je to porad "to nejlevnejsi" s omezenyma moznostma.
a naposled k tomu zvuku: nezapomen, ze "aparat" v PC je jen simulace. nektere simulace jsou mizerne, nektere vyborne. ale porad jsou to jen simulace. opravdovy aparat nahradi jen velmi tezko. a casto je to na tom slyset... (navic je tu porad nejake to zpozdeni z principu. a i kdyz s dobrym hardware muze byt minimalni, nejake tam porad bude...)
a posledni "obecny kec": kdyz bude ta muzika dobra, kazdymu bude fuk na co hrajes a jestli to ma absolutne dokonaly zvuk. a naopak, kdyz to bude sragora, nezachrani to ani zvuk nastroje a aparatu za milion...
-
harry cloff
No to je právě ono ,mám strach zbytečně investovat ,abych neměl kytaru co hraje v reálu jak z praku a v pc to bude hrůza a pak zjistím,že mezi kytarou za litr z bazaru a desítkou za kytaru v pc nebude vůbec žádný rozdíl.Já nemám ani ten guitar link ,tak to nemůžu vyzkoušet a momentálně jsem bez kytary protože se po letech k tomu zase vracím a tady jsem moc k tomu nenašel.Taky ani nevím co teda koupit aby to nebyla uplná blbost a v rámci pc to nejlepš.Proto jsem myslel,že kdo hraje doma přes pc tak poradí.škoda ,že to nemaj nikde v hudebninách ,abych to mohl vidět na živo.Obešel jsem několik hudebnin a vždy prodavač pokrčil ramena a nebo se usmál a řekl ať jdu do reálu a ukázal na Marshall.
rozdily mezi kytarama zustanou vicemene stejne. smazaly by se akorat, pokud by to pichnul do nakyho mrvitka s mizernym reprackem. mrkni na YT, hodne lidi tam hraje pres simulace (at uz v multiefektu nebo v pocitaci). a i tady ve "zhodnotte nase nahravky" se neco najde....
(a odkud jsi? treba by se tu nekdo, kdo by vzal ntb a predved ti to, nasel... ale nic moc na tom neni...)
edit: mimochodem ... jestli chces ted rychle zacit, necekat a nelovit po bazarech, nevymejslet kde jakou stovku usetrit ... tak ta KX5 nebude zla volba. k tomu overenou kartu Fasttrack MKII, kabel, sluchatka a muzes vesele hrat...
(a odkud jsi? treba by se tu nekdo, kdo by vzal ntb a predved ti to, nasel... ale nic moc na tom neni...)
edit: mimochodem ... jestli chces ted rychle zacit, necekat a nelovit po bazarech, nevymejslet kde jakou stovku usetrit ... tak ta KX5 nebude zla volba. k tomu overenou kartu Fasttrack MKII, kabel, sluchatka a muzes vesele hrat...
-
harry cloff
Díky za odpoveď jsem z HK,ale nebýt Tebe, tak se odpovědi asi nedočkám.Nemyslím to zle, vůči ostatním,tak jsem to nemyslel, v žádném případě,ale nechápu ,že nikdo asi zřejmě nepoužívá kytaru na zkoušku v pc.Je pravda,že jsem v tomhle oboru hodně pozadu cca. 15 let a hodně se změnilo,ale divím se tomu,že mladá generace znalá pc techniky nepustí svůj názor.Těch karet je více a nevím jak to vymyslím,je pravda,že asi dopadnu u toho Corta s nějakou zvukovkou .
Já teda nevím, proč by měl PC nějak ovlivňovat (vylepšit) kytaru. Špatná simulace nebo zvukovka ti domrví jak drahou kytaru, tak levný šunt. Sám mám tu KX5 a hraju taky přes PC, ale asi ti neporadím - mě to zní dobře a v rámci možostí mi to stačí, ale nejsem zkušenej hudebník, takže se ti neodvážím nijak radit.
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
-
harry cloff
Jimmy2/To jsem rád ,že Ti to maká ,co používáš za převodník do pc?Behringera USBguitar link nebo něco jiného ,nemáš někde nahranej zvuk na Yotube nebo někde jinde,rád bych to slyšel a byl bych vděčnej moc.Díky
Viz podpis, Toneport GX je zvukovka. Je to predchudce dnesniho Studia GX od Line 6. Kupoval jsem to přes bazar "jeté" za dobrý peníz a nemůžu na to říct křivé slovo. Jak se dostanu domů a pokud nezapomenu, můžu ti něco nahrát to není problém.
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
Tady to máš. Zkusil jsem nějaké odlišné zvuky, nevím, jestli ti to nějak pomůže.. Já osobně páč na to neumím, tak se za zvukem zrovna neženu, protože prsty sebelepší kytara nevylepší 
-
harry cloff
Díky moc zvuk dobrej.
Hele, chystam se na to same, chci si koupit kytaru na hrani do pc, ja teda delam elektronickou muziku, a rekl sem si ze se trochu vratim do mladi, kdyz sem hral punk na kyutaru a ze si nejaou poridim abych tu elektroniku trochu osolil.
rozhodne ti nedoporucuju kupovat behringer kytaru s prevodnikem, budes mit spatny prevodnik a pravdepodobne spatnou i tu tu kytaru.
Zvukovku si kup dobrou, protoze jinak budes mit velkou latenci a to se pak bude blbe hrat. Muzes se poradit na priklad na serveru audiozone, kde sou na tohle odbornici, ale ostatne i tady. tohle opravdu nepodcenuj, usetrenej litr na zvukovce se ti vrati v tom, ze budes nestastnej a nespokojenej. nastuduj si informace o tom, co od zvukovky chtit a pak budes schopnej posoudit sam, zda je zvukovka ok, i kdyz to bude nejaka v bazaru a budes se potrebovat rychle rozhodnout.
jinak sem si vybral stejnou kytaru co ty. je nadherna (me se libi v ty bily verzi), v sobotu si ji du vyzkouset a pripadne koupit.
co vim z ruznych diskuzi, neni problem vymenit snimace a kytaru povysit o tridu dve vys, muzes casem vymenit i ladici mechaniku, sice ta kytara bude stat ve vysledku dvakrat tolik, ale bude to kytara na urovni trikrat drazsi kytary. to nemam od sebe, ale ze studia vseho mozneho po netu. jeden typek to tady psal, nevim jestli primo tu kx6 nebo krapanek jnou.
nicmene podle toho co vim, tak tahle kytara je dobrej zacatek, rozhodne lepsi nez nejaka od behringeru
JA uvazuji dokonce i o te s tremolem, ale jeste uvidim podle toho jak dopadne test nazivo.
rozhodne ti nedoporucuju kupovat behringer kytaru s prevodnikem, budes mit spatny prevodnik a pravdepodobne spatnou i tu tu kytaru.
Zvukovku si kup dobrou, protoze jinak budes mit velkou latenci a to se pak bude blbe hrat. Muzes se poradit na priklad na serveru audiozone, kde sou na tohle odbornici, ale ostatne i tady. tohle opravdu nepodcenuj, usetrenej litr na zvukovce se ti vrati v tom, ze budes nestastnej a nespokojenej. nastuduj si informace o tom, co od zvukovky chtit a pak budes schopnej posoudit sam, zda je zvukovka ok, i kdyz to bude nejaka v bazaru a budes se potrebovat rychle rozhodnout.
jinak sem si vybral stejnou kytaru co ty. je nadherna (me se libi v ty bily verzi), v sobotu si ji du vyzkouset a pripadne koupit.
co vim z ruznych diskuzi, neni problem vymenit snimace a kytaru povysit o tridu dve vys, muzes casem vymenit i ladici mechaniku, sice ta kytara bude stat ve vysledku dvakrat tolik, ale bude to kytara na urovni trikrat drazsi kytary. to nemam od sebe, ale ze studia vseho mozneho po netu. jeden typek to tady psal, nevim jestli primo tu kx6 nebo krapanek jnou.
nicmene podle toho co vim, tak tahle kytara je dobrej zacatek, rozhodne lepsi nez nejaka od behringeru
JA uvazuji dokonce i o te s tremolem, ale jeste uvidim podle toho jak dopadne test nazivo.