prepinanie vykonu 12/6W MV3 vermona ako spravit?
prepinanie vykonu 12/6W MV3 vermona ako spravit?
Ahoj.kupil som teto zosik zvuk je super teraz menim vsetky veci co treba pomenit no potrebujem radu nie som moc zbehly v elektronkach preto sa pytam je mozne dorobit prepinanie 12W/6W u tohto zosiku?ak hej pomozte mi vysvetlit nakreslit ako.tiez ak sa da dorobit efektova smycka.dik Milos
Cort M200,MV3 Vermona All tubes 12W,Boss MT-2,Randall 2x12" ...a uzivam si....
Re: prepinanie vykonu 12/6W MV3 vermona ako spravit?
snizeni vykonu na 6W bys mohl dosahnout pomoci pentode-triode prepinace na koncovych lampach, kdy v triode modu pripojist screen G1 na anodu (pin 9 pripojis na pin 7 a odpojis screen rezistory).
Co se tyce efektove smycky, tak tam by sla pripojit pred 3. triodu. Ta 3. trioda slozi jako 'boost' pro phase invertor, kterej je cathodynovej se ziskem ~1.
jak ji tam vlozit - za kondik c18.
Co se tyce efektove smycky, tak tam by sla pripojit pred 3. triodu. Ta 3. trioda slozi jako 'boost' pro phase invertor, kterej je cathodynovej se ziskem ~1.
jak ji tam vlozit - za kondik c18.
dik za odpoved ale nerozumiem
neda sa ti to oznacit na scheme?ako som pisal moc elektronkam nerozumiem ale spravit upravu dokazem nakolko som vyuceny v elektronike
viem divne to znie ale elektronky teprve spoznavam.ale dik
prepinac na snizeni vykonu = prepinac mezi pentodou a triodou, jak jsem psal, da se to udelat jednoduchym dpdt prepinacem, kdy prostredek privedes prepinace privedes na pin 9 a jeden konec prepinace das na pin 7 elektronky a druhy na ten odpurek, co vedl k pinu 9. Udelas to stejne na obou koncovych elektronkach (el84).
Co se tyce efektove smycky, tak tohle je komplexnejsi uprava, ale muze te odkazat treba na schema tady

tohle vice mene vlozis za kondik c18, s tim, ze ten kondik ze vstupu smycky (33nF) tam nebudes davat.
Co se tyce efektove smycky, tak tohle je komplexnejsi uprava, ale muze te odkazat treba na schema tady

tohle vice mene vlozis za kondik c18, s tim, ze ten kondik ze vstupu smycky (33nF) tam nebudes davat.
dik pozrem sa na to skusim navrhnut to do schemy ci ta dobre chapem a potom mi to pozri ci som pochopil
no uvidim...zatial
musim este studovat
inac zosik po mojej repasii funguje a dobrre.a to je iba na stole bez krabice ten plosak je vazne dobre navrhnuty
Naposledy upravil(a) mmjd dne 10.08.2011 8:55, celkem upraveno 1 x.
Nech ten apec v původním stavu a nech ho dělat co umí. Pokud nutně potřebuješ ovladač gain a smyčku a nižší výkon tak si postav tohle. Smyčku můžeš dodělat podle launchieho schémátka.
Té MV3 by ti časem bylo nejspíš líto.
Té MV3 by ti časem bylo nejspíš líto.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
nechcem ten zosilovac degradovat je vazne dobry, mne sa paci,zrejme tam dam preamp..ten to nakresli chcel som to na doma az to kresli skor pri mensom vykone
Práskni před to nějaký zkreslovadlo (třebaTubescreamera nebo nějaký fuzz) a bude vyřešeno. Budeš mít nakreslený zvuk i při nižší hlasitosti a nemusíš se v tom zesilovači moc vrtat. Alespoň tak bych to řešil já.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
takze idem obkreslit plosny spoj nakolko nie je tak tazke to spravit a je dobre navrhnuty potom ho dam sem zaujemcom.akurat tam nezapojim a uplne vypustim kanal s EF86 ten nema dobry zvuk a popravde na to neni stavany.ten sa pripaajaj na C18 takze nahradit ten kanal s ECC83 mozno 2kusy a spravit gain kanal.cize jeden bude povodny a druhy ciste skresleny vstup a to pri 300V napajania po usmerneni.v tej scheme ta posledna elektronka je tusim fazovy invertor.viem ze je vela schem ale mozem to takto spravit tu upravu?ak sa pytate preco tak 1.ma to bavi 2.stary plosak uz je po tolkych rokoch na vykonovych elektr.dost opotrebovany teplom kde tu odpadnuta cesticka medi ale co cakat po cca40-50rokoch 3.trafa mam zo stareho funkcneho takze nanovo len bachory
zatial to mam bez krytu len na stole provizorne dam foto este dnes pojde to do bedne ala hlava.skusim nahrat nejaky zvuk casom.ak niekto ma nejaku jednoduchu schemu na ten druhy kanal s napatim po zrazeni tych 140v dajte viem ze su inde temy ale tiez tento zosik ludia casto zhanaju a o ich repasiach upravach da malokto ci uz schemu plosak atd.to tu postupne pridam az vznikne kompletny celok na stavbu.poprosim admina ak to chce presunut a zlucit s nejakou temou uz tu popisovanou kludne
lebo najskor som potreboval ja radua teraz planujem sem dat vsetko detailne o stavbe ,repasii tohto zosilovaca.samozrejme urcite veci nie su mi jasne problematikou elektroniek sa zacinam zaujmat takze kazdu radu uvitam.dufam ze z toho vznikne uceleny navod pre vsetkych.tak poprosim vsetkych co maju tento stroj
podme na to dik Milos
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, pořád nechápu, proč to chceš rozebírat a předělávat
pokud máš nějakou ecc83 navíc a i napájecí trafo a chceš stavět, tak si postav zvlášť nějaký jednoduchý preamp podle toho jaký chceš zvuk a vermonu si nech jen jako koncový zesilovač, ne?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
noo tak pridam par foto ako to mam prosim nesmiat
je to vsetko z dostupnych zasob plus nieco nove ,dalsie veci objednane.preco nove chcem nanovo repasiu nakolko kopec suciastok treba este pomenit zrejme aj koncove el 84 to je objednane.cize preto ako som spominal pojde to cele do novej hlavy ta je zadana u kamosa ale ma dost roboty a mne to zatial nevadi som po operacii platnicky casu dost
dnes som to skusal na svojom boxe 2x 12" 4 ohm malo to viacej skreslenia ak ked dam iba 8ohm no doslova je citit ze to je fakt elektronka, ta sila potak tak na 40% a miestnost drncala myslim ze bicie dakde v mensejskusobni dobehne.pri 4ohm troska je viacej brumu ale pri hrani nevadi.krabka je boss metal zone do buducna planujem line pod 2 pripadne xt (ladvinky)na plosaku zacinam fungovat vecer ked bude naskenujem myslim ze to bude pre stavitelov prinos nakolko ten plosak je jednoduchy a hlavne dobre navrhnuty lebo ked pozrete ako provizorne bez tienenia to mam koli skusaniu zapojene a neni tam kuska parazitnych signalov a to som skusal potaky na zosiku aj na krabke ktora mimochodom ponuka kopec zvukov a eq na roznych frekvenciach.a prave preto kedze to pojde do sasi ktore bude nove bude miesto po vyhodeni kanala s ef86 na efekt ktory moze byt bud krabka, no nakolko mi ostane miesto po ef86 ci uz zhavenie alebo napajanie a tych par suciastok lahko prepojim podla vhodneho zapojenia a nebudem robit dalsiu krabku.preto mozno staci spravit prepojenie 12/6w a bude to kreslit vybudenim a to sa da lahko do plosaku prepojit.ak mate nejaku schenu konkretne moznu zapojit do mv3 co vyhovuje napatiu dajte.
nasiel som tuto schemu je tam trioda pentoda moze to byt takto nejak?
noo ked to studujem na tej scheme mv3 a vox by sa malo na mv3 pri prepinani trioda/pentoda menit napajanie na R 35,36 dobre vravim?cize prepinanie cez inu hodnotu rezistoru no zrejme pri rezime standby.inac naco sluzia tie rezistory R35,36 na scheme mv3 na koncovych elektronkach?co sa nimy nastavuje?vravim uplny zaciatocnik
kazdy nejako musi zacat takze prosim negulte ocami 
Naposledy upravil(a) mmjd dne 10.08.2011 18:27, celkem upraveno 1 x.
jo to je presne to co jsem popisoval - prepiance pentoda/trioda. Napeti na r35/r36 s tim nema nic spolecneho. Tam to je prepinace na bright/thick ...
takze ked spojim pin 9 a pin 7 a sucastne rezistory r35,36 budu mimo bude to fungovat?nebude to mat vpliv na trafo pripadne ine prudy,napatia suciastkami tvoriacimi koncovy stupen?
kdyz se kouknes na ten night train a i to co jsem ti uz psal, aby pentoda pracovala v modu trioda, tak musis odpojit rezistory 35 a 36 a zaroven pripojit pin 7 na pin 9. Da se to udelat jednoduchym dpdt prepinacem!
ad ma poznamka o r35/r36 v predchozim postu, koukal jsem na schema toho night trainu ... takze mala miskomunikace ...
ad ma poznamka o r35/r36 v predchozim postu, koukal jsem na schema toho night trainu ... takze mala miskomunikace ...
ano prepac vyznelo to ako by som na to prisiel ja no bez tvojej pomoci by som nemal sancu.dakujem uprimne za pomoc.este ma zaujma ci niekto robil uz takuto upravu konkretne .....co ty lunchie?myslim u el84...
ja to prepinani nevymyslel, hodil jsem to na google ... 
Jinak nikdy jsem to nedelal, ale pravdepodobne to hodim do jednoho z dalsich zesilovacu, co mam v planu. Zajima me to spise po strance jak to zmeni charakter zvuku nez to snizeni vykonu. Ono jestli to hraje 12W nebo 6W uz takovy rozdil v hlasitosti neni.
Pentoda i trioda by se mely kazde chovat lehce jinak pri vybuzeni - ma se to lisit v harmonickych, ktery to vygeneruje do signalu ...
Snad jen jedna poznamka, kdyz to budes prepinat z triody na pentodu a naopak, tak doporucuju delat to ve vypnutem stavu.
Jinak nikdy jsem to nedelal, ale pravdepodobne to hodim do jednoho z dalsich zesilovacu, co mam v planu. Zajima me to spise po strance jak to zmeni charakter zvuku nez to snizeni vykonu. Ono jestli to hraje 12W nebo 6W uz takovy rozdil v hlasitosti neni.
Pentoda i trioda by se mely kazde chovat lehce jinak pri vybuzeni - ma se to lisit v harmonickych, ktery to vygeneruje do signalu ...
Snad jen jedna poznamka, kdyz to budes prepinat z triody na pentodu a naopak, tak doporucuju delat to ve vypnutem stavu.
když jsi tu psal že v režimu triody se má odpojit napětí pro G2 tak by sem se chtěl zeptat jestli se to samí udělat když do anody nejde proud . (když budu chtít používat jen preamp tak vytahnu pojistku co vede na anodu )
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso