POD HD
Pravidla fóra
Re: POD HD
Tak jsem si také pořídíl HD500 (přímo z USA - v ČR bych si za ty peníze koupil tak akorát Line6 M9).
Mám dotaz: dají se nějak nastavit dvě cesty? Moje představa 1. cesta je kytara přes efekty v HD a pak do komba
2. cesta je mikrofon který snímá kombo, potom čistý průchod HD a po sléze přes USB do PC, abych docílil nahrávky přes mikorofon.
Mám dotaz: dají se nějak nastavit dvě cesty? Moje představa 1. cesta je kytara přes efekty v HD a pak do komba
2. cesta je mikrofon který snímá kombo, potom čistý průchod HD a po sléze přes USB do PC, abych docílil nahrávky přes mikorofon.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
No v podstate tak jak jsi to popsal nehonzek68 píše:Tak jsem si také pořídíl HD500 (přímo z USA - v ČR bych si za ty peníze koupil tak akorát Line6 M9).
1. Kytara - POD guitar in - kombo input
2. mikrofon před kombem - mic in v POD
POD pres USB do PC a v nahravacim program ktery mas - vybrat jako audio interface POD hd
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Možná, že to ani nepujde
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
moment musim premyslethonzek68 píše:Nj Pupack, ale v programu v PC vyberu akorat, že chci pro nahravani vstup z HD500, ale už mi to nenabízí jestli chci vstup mikrofonní , nebo z kytary
![]()
Možná, že to ani nepujde
edit: musí být cesta, jak říct ovladačům PODu že má do usb posílat jen mic in. čili, mrkni se do ovládacího panelu, budeš tam mít instalovanou nějakou ikonku k Line6 (teda pokud si instaloval ovladače atd z CD k PODu) projed co tam je za nastaveni. a kdyz by slo vybrat, vyber at posila mic in do outputu. ja zatim mrknu po diskusich
edit2: jak koukam na ten HD500 EDIT programek ktery mas k tomu do PC tam je i mixer, tam to musi jit nastavit, co ma jit kam. tam ses dival? musis si pro to udelat preset kdy nasmerujes kytarovou cestu nekam, a tu mikrofonni nekam.
edit3: minimalne jde navolit to, aby sla kytara ve stereu do leveho kanalu a mic do praveho. kdyz budes nahravat ve stereu (skrze usb) pak stereo stopu jenom rozdelis na dve mono a tu kytarovou pasaz nahranou skrze usb (coz nechces) smazes
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
MOC Díky za ochotu
jinak v ovladacich panelech je kolonka od Line6, ale tam už není tolik možností jako u Podxt, můžu zde akorat nastavit latency a vzorkovaní => žádný vstupy nebo výstupy
Jinak zde obrázek programu: nalevo jsou nastaveny vsupy 1) guitar 2) aux
dále je otevřená záložka MIXER a tam mě bude asi zajímat pouze MAIN MIX, ale že by se to tam dalo nějak nastavit?
http://leteckaposta.cz/821662773
dále je otevřená záložka MIXER a tam mě bude asi zajímat pouze MAIN MIX, ale že by se to tam dalo nějak nastavit?
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
tak jeste jinak. v jakem programu nahravas? mozna ze umi HD poslat vstupy zvlast, resp. takhle to delaji externi zvukovky, ze by jsi mohl zvolit u tracku jako INPUT ciste jen ten mic primo na stope v programu ve kterem nahravashonzek68 píše:MOC Díky za ochotujinak v ovladacich panelech je kolonka od Line6, ale tam už není tolik možností jako u Podxt, můžu zde akorat nastavit latency a vzorkovaní => žádný vstupy nebo výstupy
No, dal jsem na tebe a mam Reaper
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
tak v nastavení máš vybrané POD HD jako audio interface.
Pak když vytvoříš stopu tak tam máš vlevo dole čtvereček/tlačítko IN ten když rozklikneš tak by jsi tam měl mít zaškrtlé RECORD INPUT a pak více dole tam je MONO INPUT - kde si můžeš vybrat vstupy. co tam vsechno mas?
jinak na jistotu by ti sla ta verze vytvořit v reaperu stereostopu a v mixeru u PODu nastavit kytaru vlevo a mic in vpravo a pak tu sterostopu splitnes v reaperu do dvou mono a kytaru nepouzijes
Pak když vytvoříš stopu tak tam máš vlevo dole čtvereček/tlačítko IN ten když rozklikneš tak by jsi tam měl mít zaškrtlé RECORD INPUT a pak více dole tam je MONO INPUT - kde si můžeš vybrat vstupy. co tam vsechno mas?
jinak na jistotu by ti sla ta verze vytvořit v reaperu stereostopu a v mixeru u PODu nastavit kytaru vlevo a mic in vpravo a pak tu sterostopu splitnes v reaperu do dvou mono a kytaru nepouzijes
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Prosím vás, máte někdo z vlastníků POD HD500 otestované, jestli si poradí s převodem stereo zvuku na mono, pokud se připojí jen jeden levý kanál na výstupu? Případně jestli to jde alespoň nějak nastavit?
Rád bych hrál na aparát mono (se sloučenýmu L/R kanály) + XLR do mixu stereo.
Tak by to mělo jít:
http://line6.com/support/thread/48025
Rád bych hrál na aparát mono (se sloučenýmu L/R kanály) + XLR do mixu stereo.
Tak by to mělo jít:
http://line6.com/support/thread/48025
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Ví tu, prosím, někdo, jestli přepínač Amp/Line pro 1/4" output vypíná/zapíná simulaci koncového zesilovače, repra a mikrofonu?
NE,TEN MĚNÍ ÚROVEŇ VÝSTUPU JAKO TAKOVOU, LINE JE PRO POUŽITÍ DO LINKY MIXPULTU ATD.AMP JE DO KOMBA.VYPNUTÍ SIMULACI SE PROVÁDÍ SOFTWEROVĚ V NASTAVENÍ VÝSTUPU A JE POTŘEBA I MIKROFON DEAKTIVOVAT.
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
zrovna včera jsem si pouštěl video k tomu vydání Pro verze. Docela bych si poslechl jak to nahrává jako zvukovka, pak bych o něm celkem uvažoval jako o "vše v jednom"
a hlavně, jestli to má aspon o něco vyšší výkon než POD HD podlahové verze, kde po pár efektech dojde k přehlcení a napíše to že nejsou prostředky...
Luky,to bude asi dobra hracka,ale furt jen simulace,radsi si porid AC 30 a mas vystarano do smrti,zrovna tuhle jsem po dlouhy dobe hral zase pres kombo a to je takova parada oproti tem simulacim-nic proti,maj zase jiny vyhody,ale neni to proste ono.Z nahravky nic nepoznas,ale nazivo to je rozdil jako prase.Hele me tedka ten Clapton pres Voxe hraje fakt jako prase!
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
ale joo to víš že bych chtěl, ale v 1+1 by mi byl voxac30 víš k čemu, jako krásný kus nábytku
já sem "recordingovej" hráč. Navíc, myslim ze POD HD PRO s kombem a midi skydstrupem je taky idealni spojeni jako čistě dobrej efektor.
jinak k tomu PODu tady je to video jestli se tam nekdo neproklikal z webu line6, akorát to zase točili na variax, radši bych s klasickou kytarou
jinak k tomu PODu tady je to video jestli se tam nekdo neproklikal z webu line6, akorát to zase točili na variax, radši bych s klasickou kytarou
myslíte, že kvalita zvuku u této verze je na lepší úrovni než u podlahové?
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
nemyslím že kvalita procesů, zvuků ale mohlo by to mít vyšší výkon a zvládnout vícero věcí, když už je to "PRO" protože jestli to je PRO jenom PROto že to je do racku a má to fantoma, tak by to bylo špatně.
Taky by to mohlo mít spillover mezi presetama, protože to je hlavní a hlavu neberoucí nedostatek podlahových verzí a díky tomu jsou presety s delayem defacto nepoužitelné...
Počkáme pár týdnů na reakce majitelů a pak o tom budu přemýšlet
Taky by to mohlo mít spillover mezi presetama, protože to je hlavní a hlavu neberoucí nedostatek podlahových verzí a díky tomu jsou presety s delayem defacto nepoužitelné...
Naposledy upravil(a) pupack dne 14.09.2011 14:46, celkem upraveno 2 x.
No od té doby co jsem si k podu hd500 pořídil odpovídající ozvučení od KV2 audio tak mé lampy zůstávají domapanedge píše:Luky,to bude asi dobra hracka,ale furt jen simulace,radsi si porid AC 30 a mas vystarano do smrti,zrovna tuhle jsem po dlouhy dobe hral zase pres kombo a to je takova parada oproti tem simulacim-nic proti,maj zase jiny vyhody,ale neni to proste ono.Z nahravky nic nepoznas,ale nazivo to je rozdil jako prase.Hele me tedka ten Clapton pres Voxe hraje fakt jako prase!
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
U minulých podů to bylo pouze o tom že je to do racku tak uvidíme.pupack píše:nemyslím že kvalita procesů, zvuků ale mohlo by to mít vyšší výkon a zvládnout vícero věcí, když už je to "PRO" protože jestli to je PRO jenom PROto že to je do racku a má to fantoma, tak by to bylo špatně.
Ono to asi nejlíp spolu funguje.Akorát u nás je nový Variax takřka nedostupný prý budou až vyprodají ty starépupack píše:ale joo to víš že bych chtěl, ale v 1+1 by mi byl voxac30 víš k čemu, jako krásný kus nábytkujá sem "recordingovej" hráč. Navíc, myslim ze POD HD PRO s kombem a midi skydstrupem je taky idealni spojeni jako čistě dobrej efektor.
Ale že nás 20 let holili jak mohli a servis žádný,přístup otřesný.(vlastní zkušenosti)O zákazníka se hold musíme starat a ne mu nas...at.