prepinanie vykonu 12/6W MV3 vermona ako spravit?
Re: prepinanie vykonu 12/6W MV3 vermona ako spravit?
myslis jako uplne odpojit power amp, aby si nemusel mit zapnutej reprak a mohl pouzivat jenom preamp? Pokud myslis tohle, tak musis pocitat s tim, ze se ti zvedne napeti v celem preampu, protoze nebudes mit zadny odber.
zrejme musi stacit prepnute do rezimu standby zaujmave by vsak bolo prepnutie nahodne za prevadzky
.....ono asi preto par vyrobcov ma toto umiestnenie prepinania na zadnom paneli niektory sice vpredu ale asi maju prepinac na tri polohy kde stred je standby...dobre vravim? a ta charakteristka pri nizsom vykone zevraj sa meni to som dakde cital ale zas by to malo viacej kreslit pri vybudeni respektive skor ...take typicke elektronkove prebudenie...ono aj tych cca6w je narez.....
Cort M200,MV3 Vermona All tubes 12W,Boss MT-2,Randall 2x12" ...a uzivam si....
přesně tak . ale spíš mě šlo o to jestli to nějak nemůže něo udělat s koncovejma lampama když na G2 pude pořát dejme tomu 250v a na G1 -30Vlunchie píše:myslis jako uplne odpojit power amp,
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

to nam musia prave nejaky tu zbehly v tomto vysvetlit
ak su tam este nejake skryte problemy o ktorych neviem .tak snad niekto napise .. tak a este nieco..nasiel som tuto schemu hotbox voltovo to vyzera ako u mojej mv3/aj ten prvy stupen je skoro totozny hodnotami.tak ako som tu spominal jeden kanal vyhadzujem tak som tam chcel doplnit o clean kanal/pripadne aj ten gain kanal/ je to uplne jednoduche tak sa pytam kam mam napojit vystup clean kanala /pripadne ak to bude spolu s gainom/ cize vyuzijem jednu elektronku napojit to na tu c18 a zem????
tak som upravil schemu mv3 a z hotboxu vytiahol kanal clean a gain.povodny kanal na mv3 s ef86 bol napojeny na c18 tak som tam napojil aj tuto moju upravu prosim vas myslite ze to mozem dat tam alebo este na c13 cez oddelovaci kondik tam by sa dva kanale zlucili neviem preco to dali az na c18 mozno ef 86 mala ine vystupne U /zosilnenie/ nakolko ten hotbox kanal bude ecc83 tak bych to dal na c13.co vy na to?a ako teda to prepinanie 6/12w uz nijake napady?doplnenia vlastne skusenosti??
co sa tyka napajania hotboxu ma napajanie ecc83 anod 126v to jest cca14v menej myslim ze asi tu to nevadi /kludne ma opravte /ak tam dam 140v ako prvy kanal pripadne doladim....
co vy na to

Naposledy upravil(a) mmjd dne 12.08.2011 18:11, celkem upraveno 1 x.
tak jak si to nakreslil, tak ti to moc dobre fungovat nebude. Hotbox ma gain kanal slozeny ze 3 gain stages a katodoveho sledovace. Tak jak si to nakreslil, tak to urcite jako hotbox znit nebude, protoze jsi vypustil jednu gain stage a katodovy sledovac + jsi dal volume pot 'off-plate' coz ti bude menit zvukovy charakter podle toho, jak snizis/zvysis hlasitost, protoze budes menit low pass filter tvorenej kondikem, odporama 470k a potakem.
Osobne bych se na takovouhle upravu vyprdl, dodelal mozna ten triode/pentode prepinac, koupil nebo postavil tubescreamer a hodil to pred ten zesik.
Osobne bych se na takovouhle upravu vyprdl, dodelal mozna ten triode/pentode prepinac, koupil nebo postavil tubescreamer a hodil to pred ten zesik.
dobre poradil si mi doplnit ten druhy kanal respektive skombinovat s projektom ax84 P1 tak som to tak ako si mi radil zapojil,snad som ta pochopil dobre tak tu prikladam schema tak prosim pozri sa na to.....
Naposledy upravil(a) mmjd dne 12.08.2011 21:58, celkem upraveno 1 x.
jo jo, presne tak jsem to myslel, to B3+ nebo jak to tam maji vezmi z vetve, ktera napaji preampovky v existujicim preampu. Je to mene nez kyzenych 240V, ale krom toho, ze budes mit lehce mene cistyho prostoru to nejak vliv moc mit nebude.
asi som ti dlzny pivco
ak ho mas rad
DAKUJEM isto to tak napojim teraz sa venujem tomu plosaku no trosku to potrva to zotavovanie po operacii dava dost zabrat ale isto to tu bude
uz ked sa venujeme tejto teme trosku odbocim
aku pajku pouzivate na pajkovanie elekroniek?ide mi o to ze su tam vyssie teploty hlavne u vykonovych..pajkujem 100w klasickou pajkovackou...
Není potřeba nic speciálního, zas tak vysoký ty teploty nejsou. Osobně používám trubičkovou pájku s olovem 60/40. Bezolovnatý nemusím. Teplota tání je kolem 190 stupňů a zatím jsem neměl problém.mmjd píše:aku pajku pouzivate na pajkovanie elekroniek?ide mi o to ze su tam vyssie teploty hlavne u vykonovych..pajkujem 100w klasickou pajkovackou...
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
já používam trubičkový cín Sn63Pb37 a co de tak letuju pájecím perem (30W) a na věčí veci si beru komunisticnou trafopájku (100W) . jestli se bojíš toho že ti rozteče cín na patici konconý elektronky tak toho se bát nemusíš . Lampa se se sice ohřeje na cca 250 stupňů ale jen ta baňka patice možná nemá ani 70 stupňů
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

dikymmjd píše:asi som ti dlzny pivco![]()
ak ho mas rad
...
cauko.chvilku som tu nebol
na plosaku sa pracuje uz bude zachvilku preklesleny samozrejme popri tom riesim ostatne veci....chcem sa spytat co sa tyka potenciometrov mozem pouzit stare tesly TP160,163 su to sice male 16mm mam totiz panel s comba starsieho je tam popis a diery su robene na tie mensie potaky viem ze kazdy vravi ze vacsie su lepsie ale aj tak ma zaujma ci su tieto stare tesly odolne a vhodne na toto myslim ak nie opravte ma .tam nie su na vol,bas,treb,mid,gain,plne napatia. pouzil konkretne tieto typy potakov niekto z vas v elektronkovom zosiku??
Mmjd tady máš zapojení toho přepínače ,teda pokud jsem to dobře pochopil(lunchie snad se nemilým ? )
http://www.tone-lizard.com/images/Pento ... switch.gif
našel jsem ho na googlu ...
http://www.tone-lizard.com/images/Pento ... switch.gif
našel jsem ho na googlu ...