Univerzální Kombo na Doma do 4000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
arcilucifer

Re: Univerzální Kombo na Doma do 4000

Příspěvek od arcilucifer »

aparát, který nemá přehršle gainu a tuny efektů dá člověku víc a donutí ho se víc soutředit na samotnou hru.
přesně tak :!: , ale ne každemu kdo se začíná učit o to jde :lol:
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

arcilucifer píše:
aparát, který nemá přehršle gainu a tuny efektů dá člověku víc a donutí ho se víc soutředit na samotnou hru.
přesně tak :!: , ale ne každemu kdo se začíná učit o to jde :lol:
Jo kdyby mi někdo radil, když jsem začínal, veřím, že bych o dost dál. Si pamatuju, jak jsem si od máti vyžebral Zoom 505II na Vánoce za nějaké 4k a byl jsem štastný jak blecha. Teď jsou ty možnosti začínajících kytaristů o dost dál, ať co se týká aparátů, efektů nebo různých videoškol a vysvětlování techniky.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tak ten Special 6 je dobrý hlavně jako aparát s čistý zvukem pro domácí hraní, případně jako platforma pro krabičky. Zkreslení z toho leze takové všelijaké. Výhodou je to, že opravdu vyleze každá nuance hry a s dobrou krabičkou z toho jde dostat pěkný bluesový, rock&rollový a nebo oldschoolový rockový zvuk. Za ty peníze jsem neuvěřitelně spokojen.
FilipRocker

Příspěvek od FilipRocker »

Já mam VHT 6 special Ultra. Stojí to nové přes 5,5k, ale ten zvuk je vynikající, na doma bych snad nikdy neměnil :) V prodejne kytary.cz jsem hrál asi 3 hodiny na to VHT special 6 a fakt tohle kombo můžu doporučit, je to jedna z nejlepších voleb na doma. Pak jsem se dostal k VHT ultra, má to o dost lepší zkreslení,ale ten za 3,3k fakt masakrální krásnej čistej zvuk..Balada pro uši
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

bubucci píše:Na bazaru je nějaká Bugera V5 za 3k, ale tu jsem neslyšel. Fender Champion 600 za 3.6k. A nebo se domluvit s někým z fóra, kdo staví malé aparátky. Já mám ten svůj od Stanlyho, měl ho tu za 1600,-
2 mmjuz : je možné se dostat na cenu cca 3.500,- postavením kombíčka max. 5W s nějakým 8-10'' reprem ?
Ale jo. Nedávno jsem tu prodával na tržišti 8W s 12´´ celolampu, tedy i s lampou ve zdroji. Má to Mr14ck za 3500.-.
Baalberith

Příspěvek od Baalberith »

Tak jo díky všem za rady a tipy, ale myslím že zůstanu u toho Rolanda pro mě momentálně jasná volba je dost možný, že za rok za dva bych to viděl uplně jinak, ale jak ste řekli k tomu si každej musí dospět sám :)
MartyF

Příspěvek od MartyF »

Kup si ted Rolanda...ale věř,že za rok,dva ho budeš nenávidět jako já :D
FilipRocker

Klidně si ho kup, ale věř mi,že kdyby sis teď koupil lampu,tak ti vydrží sakra dlouho, zatimco u Rollanda tě bude za chvilku s**t jeho tranzistorovej zvuk a budeš si chtít koupit lampu.
Udělal jsem to tak,jako ty a až teď mam lampu. Kdybych si uvědomil ten zvuk před léty a byly by na to peníze, který ty máš, tak se neochuzuju 2 roky o ten nádhernej zvuk :)
FilipRocker

Jestli bych mohl něco doporučit( ale je to jen muj názor),tak na bazaru teď běhá tahle palice
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
Má nádhernej čistej zvuk, je to jenom hlava, mohl bys hrát do sluchátek, nebo k tomu prdnout nějakej box časem.
Anebo spíš
Hrál jsem na něj a za tu cenu bude mnohem lepší než nějakej tranzistorovej Roland
Tohle je taky pěkný kombo
Nebo tady máš Blackheart kombo,ne hlavu
Taky možnost
Je to jen můj skromný názor na základě zkušeností, na všechyn tyhle komba jsem hrál, hrál jsem i na Rolanda a jsem zastáncem slabé lampy nadoma..
jastud

Příspěvek od jastud »

FilipRocker píše:Jestli bych mohl něco doporučit( ale je to jen muj názor),tak na bazaru teď běhá tahle palice
Má nádhernej čistej zvuk, je to jenom hlava, mohl bys hrát do sluchátek, nebo k tomu prdnout nějakej box časem.
Lampovou hlavu do sluchátek? Hele možná bys neměl radit...
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Obrázek dobrá rada nad zlato.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

FilipRocker: Chlape, radši se na to vykašli a jdi cvičit. Roland je jen Roland, ale pro začátek je to ideální. Tomu, že by ho měl s**t tranzistorový zvuk, jsem se upřímně zasmál. Jinak mám pocit, že jsi vybral všechny lampy do určité ceny na bazaru, ale trochu jsi nebral v potaz, že autor chce, aby to zvládlo od rocku po metal.

A vrazit sluchátka do lampové hlavy místo boxu? To máš také z vlastní zkušenosti? :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
FilipRocker

Fajn fajn, sorry :D
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

WARNING! Never turn on or use the amplifier without a load or speaker connected to the amplifier.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No copak to... Mám dvoje sluchátka o impedanci 16 ohmů, tak proč ne. Ale říznul bych do kytary a byly by na troud. Depilace uší plamenem. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

jastud

Příspěvek od jastud »

Bummer píše:No copak to... Mám dvoje sluchátka o impedanci 16 ohmů, tak proč ne. Ale říznul bych do kytary a byly by na troud. Depilace uší plamenem. :D
Následně by se ti zahulilo z výstupáku a flašek :D
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

tak to není bezpodmínečně nutný, pokud je správně dimenzovaná pojistka na anodový nebo má/maj koncová lampa/y vlastní správnou pojistku. Ale na výstup lampáče nepatří nic jinýho než reproduktor o správných ohmech.
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
FilipRocker

Já to tak běžně dělam, akorát to cpu do 4 Ohmů... :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ou fak... Už jen ta představa, co by mi udělalo 75W se sluchátky... :D Ale 4 ohmových sluchátek asi tolik nebude a výkon, co z toho leze, bude potom u sluchátek s vyšší impedanci úměrně menší, ne?

EDIT: Teda za předpokladu, že se bavíme o tom Randallu.

Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

(ja mluvil o ty hlave Blackhearth)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“