Elektroakustické kombo

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
akustik

Elektroakustické kombo

Příspěvek od akustik »

Ahoj.Pročital jsem si fórum a většinou jsem se dozvěděl že eletroakustické komba jsou jen na zhlasení elektroakustické kytary.To nemají vůbec žadné zkreslení??? Myslel jsem , že mají zkreslení typu :
http://youtube.com/watch?v=YhcnKYvzfZc
Další otázka: Je rozdíl mezi elektroakustickým a akustickým kombem?
Můžu zapojit akustiku se snímačem do elektroaku. komba???
Za odpovědi děkuji....nemam v tom bohužel jasno :cry:
jenda

Příspěvek od jenda »

Já si myslím, že jestli bys chtěl různá zkreslení, clony apod tak už je lepší jít rovnou do el kytary. Co se týká těch komb. Možná kecám ale kombo pro elektroakustiku a akustiku je snad to samé akorát jiné názvosloví. Jden opravdu jen o to zesílení zvuku. Spíš je rozdíl jestli máš lampové kombo nebo tranzistorové. To lampové je podle mě preciznější na zvuku a neodpustí ti jakýkoli přehmat, rezonance apod. tranzistor je tolerantnější.
Možná ale kecám :lol:
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

to úžasné video, cos tu dal, které mimochodem miluju :D ukazuje pokud si správně myslím zvuk piezo snímače, který se montuje do akustických kytar pod kobylku (nebo do elektrických do kobyly, ale to je fuk)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
akustik

Příspěvek od akustik »

Mam rád akustický zvuk a elektriku v žadnem připadě nechci i kdybych na ni měl peníze.Ale tak myslel jsem že to kombo má jakesi efekty(ne žadne brutus zkreslene,jen asi jak je to na tom videu) ,ale nikdy jsem to neslyšel... tak se ještě někdo ozvěte.
Stenli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stenli »

mezi kombem pro akustiku a elektriku rozhodně rozdíly jsou... nejsem žádný znalec, ale co vím, tak komba pro elektriku produkují ostřejší zvuk... zvýrazňují výšky... naproti tomu zvuk z komba pro akustiky je takový měkčí, přirozenější... víc připomíná klasický akustický zvuk (což samozřejmě záleží na nastavení)
Dokud dýchám, hraju!!
jenda

Příspěvek od jenda »

Stenli píše:mezi kombem pro akustiku a elektriku rozhodně rozdíly jsou... nejsem žádný znalec, ale co vím, tak komba pro elektriku produkují ostřejší zvuk... zvýrazňují výšky... naproti tomu zvuk z komba pro akustiky je takový měkčí, přirozenější... víc připomíná klasický akustický zvuk (což samozřejmě záleží na nastavení)
No ale dotaz byl jaký je rozdíl mezi kombem pro akustiku ?? a elektroakustiku. Ne jaký je kombo na el kytaru.
Ale možná jsem to špatně pochopil pač akustika a kombo z toho plyne že se zase jedná o ëlektroakustiku. Leda by snímal akustiku jen přes mikrofon. :shock:
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

tak mezi kombem pro el. akustiku a akustiku urcite zadny rozdil neni.. je to logicke... akustika asi sama od sebe nebude posilat do komba nejake frekvence, ktere by to kombo nejako ume zesilovalo - tudiz i akustika musi byt nejak snimana a pak uz se jedna o el. akustiku da se rict.. je to spis slovickareni...

je akorat potreba, aby to neco co ma zesilovat bylo sirokopasmove... a je jedno, jeslti se to pichne pres kombo a nebo pres nejaky aktivni reprak. kombo samozrejme nabizi lepsi vzhled, pohodu ovladani, nejaky ten reverb treba... vetsina lidi ale hraje s timhl enastrojem primo do PA... kytara - nejaky direct box - PA, i bez direct boxu se clovek podle me docela obejde...

co se tykja efektu, tak zkresleny zvuk akusticke kytary neni zrovna to prave orechove, pokud myslis spis ruzne reverby, chorusy, delay apod. tak to chce jednoduse poridit nejaky multak pro akustickoukytaru - mel jsem, vratil jsem a myslim, ze je na tom vetsina lidi podobne jak ja...
Stenli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stenli »

jenda píše:No ale dotaz byl jaký je rozdíl mezi kombem pro akustiku ?? a elektroakustiku. Ne jaký je kombo na el kytaru.
Ale možná jsem to špatně pochopil pač akustika a kombo z toho plyne že se zase jedná o ëlektroakustiku. Leda by snímal akustiku jen přes mikrofon. :shock:
eh sorry... já jsem ten příspěvěk psal po asi hodině počítání jaderňácké matiky, takže je možné, že jsem byl poněkud přepracován... otázka na kterou jsem odpovídal se mi tak nějak intuitivně zrodila v hlavě, když jsem načetl do hlavy množinu slov z prvního příspěvku a snažil se z toho něco poskládat... :roll:

PS: prostě jsem byl přepracovaný :wink:
Dokud dýchám, hraju!!
jenda

Příspěvek od jenda »

qwer píše:tak mezi kombem pro el. akustiku a akustiku urcite zadny rozdil neni.. je to logicke... akustika asi sama od sebe nebude posilat do komba nejake frekvence, ktere by to kombo nejako ume zesilovalo - tudiz i akustika musi byt nejak snimana a pak uz se jedna o el. akustiku da se rict.. je to spis slovickareni...

je akorat potreba, aby to neco co ma zesilovat bylo sirokopasmove... a je jedno, jeslti se to pichne pres kombo a nebo pres nejaky aktivni reprak. kombo samozrejme nabizi lepsi vzhled, pohodu ovladani, nejaky ten reverb treba... vetsina lidi ale hraje s timhl enastrojem primo do PA... kytara - nejaky direct box - PA, i bez direct boxu se clovek podle me docela obejde...

co se tykja efektu, tak zkresleny zvuk akusticke kytary neni zrovna to prave orechove, pokud myslis spis ruzne reverby, chorusy, delay apod. tak to chce jednoduse poridit nejaky multak pro akustickoukytaru - mel jsem, vratil jsem a myslim, ze je na tom vetsina lidi podobne jak ja...
Z toho plyne teď můj dotaz. Mám akustiku a koupim nějaký mikrofon. Je autentičtější zvuk na normálním reprodukovaném zvuku přes jakousi bednu nebo je lépe mikrofon píchonout do komba na elakustiku. A jestliže tam píchnu tu akustiku s mikrofonem umí nějaký efekt pracovat s výstupem z mikrofonu.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jenda píše:
qwer píše:tak mezi kombem pro el. akustiku a akustiku urcite zadny rozdil neni.. je to logicke... akustika asi sama od sebe nebude posilat do komba nejake frekvence, ktere by to kombo nejako ume zesilovalo - tudiz i akustika musi byt nejak snimana a pak uz se jedna o el. akustiku da se rict.. je to spis slovickareni...

Z toho plyne teď můj dotaz. Mám akustiku a koupim nějaký mikrofon. Je autentičtější zvuk na normálním reprodukovaném zvuku přes jakousi bednu nebo je lépe mikrofon píchonout do komba na elakustiku. A jestliže tam píchnu tu akustiku s mikrofonem umí nějaký efekt pracovat s výstupem z mikrofonu.
jestli to chces brat pres mikrofon, tak bys mel mit efekt, ktery umi s mirkakem pracovat - bude to pak obyc efektovy procesor, ktery byva vetsinou do racku, ale urcite jde sehnat i neco maleho ve forme krabicky.. tady uz ale nemuzes pouzit levny multak pro el. akustiky (napr zoom a2 apod.), protoze ten je delany pro snimani kytary piezzem a je na to tak nejak nachystany a s mirkakem bude ten zvuk jiny a tezko rict jeslti zrovna pouzitelny (jeslti se pletu tak me nekamenujte)... takze proste normal poridit efekt ktery bude mit nejakou ozvenu, delay apod. je to pak pouzitelne pro zpev a vlastne skoro pro vsechno.

a jinak to hrani pres kombo/aktivni bednu nebo zesak + pasivni bedna uz zalezi vylozene kus od kusu... samozrejme kdyz je nekdo zpivajici pisnickar, tak si treba poridi nejake kombicko 120w do ktereho pichne kytaru a mikrak a hraje.. kdyz nekdo hraje ve skupine kde je kotel jinych nastroju, tak bude asi uprednostnovat pichnuti primo do PA (jestlize maji PA)... je to pak spis o zvuku te a te bedny a repraky... sirokopasmove bedny ale samozrejme zvladnou vsechno.

dulezity bude taky nejaky slusny preamp pro ten mikrofon.
Honza Žamboch
Kontaktovat uživatele:

...ohledvá komb a snímání akustické kytary

Příspěvek od Honza Žamboch »

Musím říct, že jsem s tím dlouho laboroval. Něco přes deset let mám Takaminu EF340 a byl jsem spokojený s originálním japonským předzesilovačem. Hrál jsem přímo do PA přes DIbox. Zvuk mi přišel vcelku v pohodě. Když jsme točili desku, vzal jsem kytaru do studia a tam jsem pochopil, že překližková kytara akusticky vlastně vůbec dobře nehraje. Trošku jsem to čekal, ale tak obrovský rozdíl mezi Takaminou a kytarou Martin D18 mi doslova vyrazil dech. Takže jsem Takaminu odložil a vše nahrál na Martina. Bylo těžké se vráti zpátky k Takamině, 14 dní mi zněla děsně. Nicméně, měla a má velkou výhodu. Když člověk hraje do PA přes DIbox, zvuk moc nesmrdí piezzem a dá se fakt poslouchat. Japonci mají snímání holt vychytané. Kombo jsem si pořídil později a to Rolanda AC60. Ačkoliv v něm po zapnutí trochu píská a nepodařilo se mi to odstranit, při hraní to slyšet není a zvuk je krásně věrný čistý akustický. Kombo má reverb a chorus, nicméně já to nepoužívám. Chorusy nesnáším a o reverb se nemá cenu přetlačovat se zvukaři, neboť mají většinou v PA mnohem kvalitnější efekty. Pořídil jsem si kvůli přelaďování druhou kytaru a to Martina D18. Má v sobě piezzo snímač Natrix II od Fishmana. Akusticky hraje božsky, ale po zesílení signálu bez korekcí je to hrozná piezzo s****a. Používal jsem tedy chvíli elektromagnetický humbucker RareEarth od Fishmana a zvuk nebyl špatný, ale nebylo to přenesení akustického zvuku kytary do PA. Přes kombo Roland to hrálo velmi dobře. Nakonec jsem si z Ameriky nechal poslat Auru od Fishmana a jsem naprosto spokojen. Zvukově úžasná simulace snímání kytary těmi nejlepšími studiovými mikrofony. Takže zapnu Auru, zvuk pustím přes ní do komba, to mi hraje do ouška a z komba to jde do PA. Zatím pro mne nejvychytanější systém. Nemusím spoléhat na odposlech, nešachuju s nástrojákem u kytary a zvuk je boží.

Mám li na závěr doporučit akustická komba, pak tedy něco od značek Aér, Trejseliot, Maršál...případně levnější standart Roland. Přeju hodně štěstí v kombovýzkumu.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

to jsem asi fakt divnej, když se mi líbí piezzo zvuk, co? :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Honza Žamboch
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od Honza Žamboch »

Dark Axel píše:to jsem asi fakt divnej, když se mi líbí piezzo zvuk, co? :D
Ale nejsi divnej, každému se líbí něco jiného. Můj kamarád je metalista a taky má pro piezzo slabost. Faktem je, že když hraješ sám, tak se po pěti minutách toho mlaskání přejíš. Ale v kapele se ten zvuk dobře prosazuje... Každý má jiné uši.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jj v kapele se to ztrati, protoze je tam tolik randalu, ze staci aspon neco sloubockho z te akustiky dostat mezi to a je to takove oziveni.. ale nedokazu si predstavit nejakeho pisnickare, ktery zpiva a k tomu hraje na kytaru pres piezo..
maaria

připojení

Příspěvek od maaria »

Ahoj,
dostala jsem k Ježíšku novou elektroakustiku. Kombo zatím nekupuju, tak se chcu zeptat, zda se dá prozatimně zapojit kytara na věž, popř. jak:-) Díky!
Oltec

Příspěvek od Oltec »

O to se vůbec nepokoušej!!! Přečti znovu toto téma a co popsal "Honza Žamboch "Ti bohatě stačí.Myslím , jak ozvučit kytaru.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

rozdil mezi elektrickym a elektroakustickym je velmi jednoduchy a prosty ... elektroakusticke nema efektovou smycku ..
Prince

Příspěvek od Prince »

Zvuk jako je ve videu v prvním příspěvku má i moje kytara.. jak již bylo řečeno, tenhle "efekt" dělá piezo snímač, ale když si pohraješ s equalizerem, tak z toho vykouzlíš i jiné laskominky :) .

Mám starší věž Aiwa se dvěma mikrofonními vstupy a po zapojení mojí elektroakustiky do ní, nepozoruji žádnou slabost, jen bohatě dostačující zvuk.
Ibanez PF60SECE
Oltec

Příspěvek od Oltec »

*Twisted.Brother* píše:rozdil mezi elektrickym a elektroakustickym je velmi jednoduchy a prosty ... elektroakusticke nema efektovou s
mycku ..
To sis jen tak dělal šašky , že jo!!!
Prince

Příspěvek od Prince »

Má pravdu, akorát pozapomněl na pár dalších věcí, jako jsou jiné filtry. Protože zvuky elektrické a akustické kytary jsou na jiných frekvencích. Nejspíš i jiný druh repro, kvůli tomu samému důvodu. Vše je specializované pro frekvenční pásmo zvuku vydávaného akustickými kytarami... I guess... nikdy jsem akustické kombo nevyráběl, tak to jen odhaduji.
Ibanez PF60SECE
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“