Otázka ohľadom výberu gitary a zvukovky

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
surtur

Otázka ohľadom výberu gitary a zvukovky

Příspěvek od surtur »

Zdravím. Onedlho si kúpim el. gitaru, no neviem, ktorú z týchto troch zobrať: Schecter Demon 6, Cort EVL-X4, Cort M600. Hrať na nej budem metal. Gitaru kúpim naslepo, takže ma zaujíma, ktorá má lepšie snímače a ktorá sa viac hodí na metal. Pokiaľ viete o nejakej lepšej možnosti inej značky do tých 350€ (asi 8500 CZK), tak píšte. Ďalej by som sa chcel opýtať, či sa dá http://www.eplay.sk/index.php?category= ... uctid=4721 používať ako normálna zvukovka na počúvanie hudby, hry, filmy... Totiž nechcem kupovať lacné kombo, lebo doma mám Tascam VL-A5 pripojené do PC, takže mi treba externú zvukovku s efektami do ktorej pripojím repro a tú zvukovku pripojím k PC. A vždy keď si budem chcieť zahrať, tak len pripojím do tej zvukovky gitaru a zvuk budem mať cez tie repro. Integrovanú zvukovku by som potom zakázal, takže potrebujem vedieť, či sa to dá používať aj na bežnú prácu s PC. Alebo je podľa vás lepšie riešenie kúpiť normálnu externú zvukovku a osobitnú krabičku s efektami ktorú by som pripojil do zvukovky?
Paris
Rádce

Re: Otázka ohľadom výberu gitary a zvukovky

Příspěvek od Paris »

surtur píše:Integrovanú zvukovku by som potom zakázal
proc?
nicmene - ohledne podobnych veci toho bylo tady napsano az dost.
kytarove-efekty/
studio-a-recording/jak-z-pocitace-vytah ... 14123.html
studio-a-recording/kytara-a-pc-t10403.html
studio-a-recording/

---

a z tech 3 kytar za me 1 hlas pro Schectera.
surtur

Příspěvek od surtur »

Pretože vždy keby som chcel hrať, tak by som musel repro odpojiť z PC a pichnúť ho do multiefektu a potom keby som chcel počúvať hudbu alebo pozrieť film cez PC, tak by som ho musel zase pripojiť k PC. Preto ma zaujíma použiteľnosť toho UX1 na bežnú prácu s PC aby to fungovalo ako normálna zvukovka a zároveň ako multiefekt.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

nerikej tomu "multiefekt", to UX 1 neni.

muj nazor je takovy:
pokud pozaduju od karty maximalni vykon (stabilitu a minimalni latenci) v prislusnych aplikacich, tak ji to nebudu komplikovat tim, ze pres ni pojedu jeste systemovy zvuky. to bych osobne resil jinak (pokud je to aspon trochu mozne).
a jestli chces poslouchat zvuky z windows i z aplikace na jednech bednach bez prepichavani ... propoj externi zvukovku normalne kabelem do vstupu integrovane zvukovky a nastav si prislusny vstup v ovladacim panelu zvuku. neni to idealni, ale je to nejjednodussi...
edit3: v pripade UX 1 se to zrejme da resit i obracene (jestli ten vstup "STEREO MONITOR IN" funguje tak, jak predpokladam).

edit: jinak samozrejme pouzit UX 1 jako zvukovku do windows mozne je.

edit2: tady ale spis resit kytaru. otazky ohledne zvukovky pak v prislusnych tematech.
gareth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gareth »

co se týče kytary, tak bych volil toho Schectera
Cort KX101=>Peavey Studio Pro 112 Transtube I (předěláno na zesík ) => 2x12 Box s G12T-75

Bandzone: http://bandzone.cz/calldeira
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já bych volil Corta. A zvukovku bych rozhodně řešil v patřičné sekci a nesvinil tím kategorii kytar.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jarji

Příspěvek od jarji »

Tiež sa mi viac pozdáva ta Cortka. Zo zvukovkou ti neporadím do toho sa absolutne nerozumiem tak nechcem trepnuť nejaký blud.
Carpe Diem
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“