mám asi půl měsíce kytaru Cort VX-2V bag. Hrál jsem na ní asi týden a všechno šlapalo jak má. Jenže o den později jsem ji začal mírně podlaďovat, kvůli stylu, co hraji. Ale zřejmě kvůli strunám, jsem si toho nemohl moc dovolit, ani podladění o tón níže na standard D. Struny mám D'adarrio EXL110. Tak jsem se chtěl vrátit na klasický Éčko, jenže při natahování strun mi praskla nejtenčí e1 struna. Nechal jsem si teda nasadit novou a nechat seřídit kytaru. Druhej den byla mírně rozladěná, tak jsem ji dolaďoval a při mírném natažení e1 struny mi opět praskla, aniž by se dostala na správnej tón, jelikož byla mírně podladěná.Takhle se mi to stalo už asi 3x, když jsem ji byl měnit. Kytarář mi doporučil, vrátit kytaru, jestliže ji mám v záruce, páč kdyby se do ní montoval, tak už by mi to nemuseli uznat anebo na ní dát prostě tvrdší struny. Mám pocit, že na vině je dvojzvratný tremolo, mám s tím špatný zkušenosti, co se ladění týče. Neví někdo co s tím, jestli je to tremolem nebo prostě nekvalitní strunou ? Už mě ta neustálá výměna začíná štvát.
Praskání struny
Pravidla fóra
Praskání struny
Zdravím,
mám asi půl měsíce kytaru Cort VX-2V bag. Hrál jsem na ní asi týden a všechno šlapalo jak má. Jenže o den později jsem ji začal mírně podlaďovat, kvůli stylu, co hraji. Ale zřejmě kvůli strunám, jsem si toho nemohl moc dovolit, ani podladění o tón níže na standard D. Struny mám D'adarrio EXL110. Tak jsem se chtěl vrátit na klasický Éčko, jenže při natahování strun mi praskla nejtenčí e1 struna. Nechal jsem si teda nasadit novou a nechat seřídit kytaru. Druhej den byla mírně rozladěná, tak jsem ji dolaďoval a při mírném natažení e1 struny mi opět praskla, aniž by se dostala na správnej tón, jelikož byla mírně podladěná.Takhle se mi to stalo už asi 3x, když jsem ji byl měnit. Kytarář mi doporučil, vrátit kytaru, jestliže ji mám v záruce, páč kdyby se do ní montoval, tak už by mi to nemuseli uznat anebo na ní dát prostě tvrdší struny. Mám pocit, že na vině je dvojzvratný tremolo, mám s tím špatný zkušenosti, co se ladění týče. Neví někdo co s tím, jestli je to tremolem nebo prostě nekvalitní strunou ? Už mě ta neustálá výměna začíná štvát.
- Dandáš
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dansvoboda
Re: Praskání struny
Nevím, asi plácám nesmysl, nemám se zámky zkušenosti, ale nemuže to být jima?
To ani ne, když ladím, zámky na nultým pražci mám úplně povolený.Dandáš píše:Nevím, asi plácám nesmysl, nemám se zámky zkušenosti, ale nemuže to být jima?
V kterém místě ti ta struna praská?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Nahoře hned u kolíkuBummer píše:V kterém místě ti ta struna praská?
Tak to nebude vina kytary, ale spíš strun (mně dadárka taky dost praskaly) nebo toho, že je neumíš správně namotat. A taky - teď tě nechci nijak urazit, ale zmíním to, protože se to stává, i přestože to zní neuvěřitelně - zkontroluj, zda vůbec ladíš do správné oktávy.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Struny mi při těch prvních praskáních nasazoval kytarář, takže jsem to od něj i okoukal jak na to, nebo by mi stačilo kouknout se jak sou namotaný ty ostatní...ale jinak teď už tam mám asi 5. strunu, kterou jsem si koupil v krámě a byla to nějaká obyčejná český výroby a tuhle jedinnou jsem si už sám namotal, naladil na Éčko a zatím už asi přes den se žádná ze strun vůbec nerozladila, takže asi to bude fakt těma dadárkama. Akorát při hraní na silnou E mi sem tam trochu drnčí o pražec, přitom tremolo je ve správný poloze možná i trochu výš než má bejt.Bummer píše:Tak to nebude vina kytary, ale spíš strun (mně dadárka taky dost praskaly) nebo toho, že je neumíš správně namotat. A taky - teď tě nechci nijak urazit, ale zmíním to, protože se to stává, i přestože to zní neuvěřitelně - zkontroluj, zda vůbec ladíš do správné oktávy.