Lexicon Lambda a problém s přehráváním...
Pravidla fóra
-
kickdicker
Lexicon Lambda a problém s přehráváním...
Zdravim,
pořídil jsem zvukovou kartu Lexicon Lambda a hned po zprovoznění jsem narazil na problém.
Během jakéhokoliv přehrávání (media player, youtube, Adobe Audition etc.) se občas přehrávaný zvuk změní z ničeho nic v příšerný šum. Když přehrávání stopnu, přestane i šum a někdy, když to znova spustím, zvuk je zase v pořádku, ale dřív nebo později se problém vyskytne znovu. Vyzkoušel jsem vše co mě napadlo (zakázání ostatních zvukových zařízení v PC, nastavení většího/menšího bufferu...), ale nic nepomohlo.
Snad jsem problém popsal dostatečně pochopitelně. )))
Budu moc vděčný za jakoukoliv pomoc, předem děkuji.
pořídil jsem zvukovou kartu Lexicon Lambda a hned po zprovoznění jsem narazil na problém.
Během jakéhokoliv přehrávání (media player, youtube, Adobe Audition etc.) se občas přehrávaný zvuk změní z ničeho nic v příšerný šum. Když přehrávání stopnu, přestane i šum a někdy, když to znova spustím, zvuk je zase v pořádku, ale dřív nebo později se problém vyskytne znovu. Vyzkoušel jsem vše co mě napadlo (zakázání ostatních zvukových zařízení v PC, nastavení většího/menšího bufferu...), ale nic nepomohlo.
Snad jsem problém popsal dostatečně pochopitelně. )))
Budu moc vděčný za jakoukoliv pomoc, předem děkuji.
Re: Lexicon Lambda a problém s přehráváním...
drivery mas stazene aktualni?
-
kickdicker
stáhl jsem ze stránek výrobce nejaktuálnější drivery, avšak problém stále přetrvává. (((
zkusil bych jiny usb port (nemas to nahodou pichnuty pres nejaky usb hub?) a kratsi usb kabel.
---
a tohle uz sem tu rikal nekolikrat: osobne bych "muzikantskou" zvukovku ve windows vubec nepouzival ... pokud od ni chci maximalni stabilitu a minimalni latenci, nechal bych bezny provoz na te stavajici zvukovce ... a lambdu pouzival jen (s asio drivery) ve specializovanych programech. propojeni (aby nebylo potreba prepichavat reproduktory) bych resil normalne kabelem zvenku a nastavenim mixu v systemu (neni to idealni, ale je to jednoduche).
---
a tohle uz sem tu rikal nekolikrat: osobne bych "muzikantskou" zvukovku ve windows vubec nepouzival ... pokud od ni chci maximalni stabilitu a minimalni latenci, nechal bych bezny provoz na te stavajici zvukovce ... a lambdu pouzival jen (s asio drivery) ve specializovanych programech. propojeni (aby nebylo potreba prepichavat reproduktory) bych resil normalne kabelem zvenku a nastavenim mixu v systemu (neni to idealni, ale je to jednoduche).
Naposledy upravil(a) Paris dne 19.09.2011 21:02, celkem upraveno 1 x.
-
kickdicker
Prohodil jsem USB port s midi kontrolerem a zdá se, že je po problému.
Pokud se náhodou znovu objeví, ozvu se. )))
Děkuji mockrát
Pokud se náhodou znovu objeví, ozvu se. )))
Děkuji mockrát
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Lambda mi tohle také dělala. Mělo to dvě příčiny - jeden USB port se jí prostě nelíbil a odmítala s ním spolupracovat / pustilo se víc zdrojů audia a to nechtěla zkousnout. Když se přepojila a nikdo se jí nesnažil používat jako multiclienta, tak bylo po problémech.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
kickdicker
zdravim, myslel jsem, že je po problému, avšak během nahrávání v Adobe Audition, nebo při tvoření v Reasonu se jednou za čas signál opět zdeformuje. Ve windows při běžném provozu používám, dle doporučení původní integrovanou zvukovku, ale problém stále není zcela vyřešen. Nenapadá mě jediný důvod proč tomu tak je. Opět budu vděčný za jakoukoliv radu...
nejvic podezrivam veci kolem usb (lexicony na tohle zrejme trochu trpi). nejdriv zkus koupit nejaky lepsi a kratsi usb kabel. zkus projit bios, jestli ti usb porty nebezi v nejakem pomalejsim modu. zkus aktualizaci systemovych ovladu. zkus odpojit z usb vsechna ostatni zarizeni. a jestli mas volny slot v pocitaci, muzes zkusit i jiny usb radic...
a nakonec pak pripadne reklamovat lambdu (nebo u prodejce domluvit vymenu) a poridit jinou kartu...
a nakonec pak pripadne reklamovat lambdu (nebo u prodejce domluvit vymenu) a poridit jinou kartu...
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
kickdicker píše:zdravim, myslel jsem, že je po problému, avšak během nahrávání v Adobe Audition, nebo při tvoření v Reasonu se jednou za čas signál opět zdeformuje. Ve windows při běžném provozu používám, dle doporučení původní integrovanou zvukovku, ale problém stále není zcela vyřešen. Nenapadá mě jediný důvod proč tomu tak je. Opět budu vděčný za jakoukoliv radu...
ještě jen tak na okraj, ale může to bý také příčina. Pokud software jako Audition, nebo Reason jsou cracklé, tak to přesně tohle dělá. Tím samozřejmě nikoho neobviňuju
Jinak obecně když je to usb problem:
1. odpojit tiskárnu a jiná zařízení z USB
2. mít zapojenou zvukovku přímo do hlavního USB ne do hubu (přední vývody počítače atd)
3. mít aktuální drivery ne jen pro zvukovku ale i pro DESKU A USB SBĚRNICE
4. pomáhá i nastavení výkonu počítače na SLUŽBY BĚŽÍCÍ NA POZADÍ ve win
5. vypnout firewall při používání zvukovky
celkově optimalizovat systém, vypnout antiviry, internet a jiné "kraviny" na pozadí. ideálně mít zvlášt pro recording profil, nebo samotný systém.
tady jsou http://www.focusrite.com/answerbase/en/ ... .php?id=30 dva první odkazy jak optimalizovat systém pro audio jako pro xp tak pro w7 doporučuju taky projet
sam s tim zapasim na intel core a win7 tak sem vyzkousel snad vsechno a byt zvuk občas zlobí, tak jen minimalne. Jestli má Lambda USB 1.0 tak je to na 99% příčinou jako u mojeho focusrite saffire 6
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
To „optimalizovat vykon pro: sluzby na pozadi“ opravdu pomaha? Nemel by naopak pri nahravani dostat vic energie hlavni nahravaci program, nez sluzby na pozadi?pupack píše:celkově optimalizovat systém, vypnout antiviry, internet a jiné "kraviny" na pozadí. ideálně mít zvlášt pro recording profil, nebo samotný systém.
tady jsou http://www.focusrite.com/answerbase/en/ ... .php?id=30 dva první odkazy jak optimalizovat systém pro audio jako pro xp tak pro w7 doporučuju taky projet
imho nemel. problem bude spis od ovladacu zvukovky dal ... a tyhle veci bezi jak rika pupack.
(druha vec je, jestli to pomuze ... nebo jestli se to zas neprojevi pri dalsim vetsim zatizeni. pro je to lepsi resit kdyz se to projevuje. a ohledne hledani reseni tu jeste spousta veci nebyla vubec zminena ... jen prvni kroky. dal by to chtelo zkusit trochu analyzovat system a bezici procesy, jestli treba nekterej z nich sem-tam nesezere procesor (muze to bejt klidne ovladac nejakyho sitovyho uloziste, komunikacni program, updater ... a tak dale ... to je vzdycky na delsi povidani...))
(druha vec je, jestli to pomuze ... nebo jestli se to zas neprojevi pri dalsim vetsim zatizeni. pro je to lepsi resit kdyz se to projevuje. a ohledne hledani reseni tu jeste spousta veci nebyla vubec zminena ... jen prvni kroky. dal by to chtelo zkusit trochu analyzovat system a bezici procesy, jestli treba nekterej z nich sem-tam nesezere procesor (muze to bejt klidne ovladac nejakyho sitovyho uloziste, komunikacni program, updater ... a tak dale ... to je vzdycky na delsi povidani...))
Ja bych na prvnim miste zkusil odstavit antivir. Od doby, kdy se mi kvuli jednomu (eScan to byl) zacal sekat QuakeLive (normalne avg 60 fps, s antivirem <30 fps), hledam veskere nevysvetlitelne chyby pocitace v nem. (to zjisteni, ze by mi antivir mohl tak fatalne zbrzdovat nenarocnou hru me opravdu sokovalo)Paris píše:dal by to chtelo zkusit trochu analyzovat system a bezici procesy, jestli treba nekterej z nich sem-tam nesezere procesor
-
kickdicker
Tak jsem problém, nakonec jednoho večera v nervovém záchvatu, zminimalizoval formátem PC a následnou instalací dvou systémů, z nichž mám jeden (Win XP) pouze na DAW softwares a druhej (Win 7) na vše ostatní.
Problém se objeví jenom velmi zřídka, takže nijak neomezuje v práci. )))
Každopádně děkuji za rady. ))))
Problém se objeví jenom velmi zřídka, takže nijak neomezuje v práci. )))
Každopádně děkuji za rady. ))))