me se to moc libi jako celek
Zhodnoťte naše nahrávky - kytara
Pravidla fóra
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zhodnoťte naše nahrávky
Predator:
To vibrato, spis mi prijde ze ho tam je malo, resp. nemam rad takove ty rovne delsi tony, myslim ze by stalo za to s tim tonem popracovat nez ho nechat znit. Zvuk kytary se mi líbí, ale trosku mi tam chybí taky taky hutnost, ale ne ve smyslu zmenit zvuk kytary ale spis ve smyslu jak je to zakomponovane do mixu (komprese, poměry, hloubka atd)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Predator:
Taky mi ten zvuk připadne tenký a sterilní. Schválně jsem si pro srovnání pouštěl z YT Europe, Norumova kytara třeba v Rock The Night, studiové i živých verzích, to je jiný kafe. Jako by ti tam chyběly středy a bylo tam zbytečně moc gainu, resp. je to zkreslení takové včelkovaté, jako bych měl vedle sebe pěkně vyšťavenou osmistovku s nastaveným nižším gainem, a přiškrcenou devítistovku s gainem naplno. Ale obávám se, že z toho mulťáku se to asi dostat nedá. Všechny ukázky, i firemní, zněly podobně sterilně, a strašně brilantně, převýškovaně. Nevím, ale ta lampička, ten Valve Reactor mi připadá spíš jako reklamní trik. I když, kamarád Jirka Rollo z modelingového komba Vox (ta řada s Valve Reactorem, ale nevím přesně typ) tahá slušné "lampové" zvuky. Ovšem v trochu jiném stylu (blues á la Peter Green), nejčastěji s modelem Fender Black Panel nebo Vox AC15 či AC30. Každopádně má středy naplno, výšky a basy spíš staženy, a gainem šetří.
Taky mi ten zvuk připadne tenký a sterilní. Schválně jsem si pro srovnání pouštěl z YT Europe, Norumova kytara třeba v Rock The Night, studiové i živých verzích, to je jiný kafe. Jako by ti tam chyběly středy a bylo tam zbytečně moc gainu, resp. je to zkreslení takové včelkovaté, jako bych měl vedle sebe pěkně vyšťavenou osmistovku s nastaveným nižším gainem, a přiškrcenou devítistovku s gainem naplno. Ale obávám se, že z toho mulťáku se to asi dostat nedá. Všechny ukázky, i firemní, zněly podobně sterilně, a strašně brilantně, převýškovaně. Nevím, ale ta lampička, ten Valve Reactor mi připadá spíš jako reklamní trik. I když, kamarád Jirka Rollo z modelingového komba Vox (ta řada s Valve Reactorem, ale nevím přesně typ) tahá slušné "lampové" zvuky. Ovšem v trochu jiném stylu (blues á la Peter Green), nejčastěji s modelem Fender Black Panel nebo Vox AC15 či AC30. Každopádně má středy naplno, výšky a basy spíš staženy, a gainem šetří.
Ďakujem vám za ohlasy aj za konštruktívnu kritiku. Viem, že ste to mysleli úprimne. Len mne je dosť ťažko zariadiť sa podľa toho tak, aby bol každý spokojný.
Ten zvuk sa niekomu zdá ako príliš ostrý a prevýškovaný, minule zasa iný kolega gitarista na facebooku tvrdil, že to mám pod dekou a chcel by viac výšok do toho higainu. Pre jedného sa môže javiť moje vibráto príliš prehnané, až exaltované, zasa iný kolega môže tvrdiť, že je ho málo a bolo by treba viac ... Takisto to, či tam mám veľa alebo málo gainu, je dosť otázne ... hneď v prvej slohe po úvodnom sóle hrám do spevu pár tónov vyhrávok na poloskreslenom zvuku, a je to ten samý preset ako v sóle! Dokonca som ani nestiahol volume na gitare, iba som jemnejšie hral ... pri extra silnom gaine sa toto urobiť nedá.
Takže som dosť zmätený a naozaj neviem, akým smerom by som sa mal vydať, aby som našu muziku posunul zvukovo ďalej ... ono urobiť muziku a zvuk, čo by sa ľúbili všetkým, to asi ani moc nejde.
Ten zvuk sa niekomu zdá ako príliš ostrý a prevýškovaný, minule zasa iný kolega gitarista na facebooku tvrdil, že to mám pod dekou a chcel by viac výšok do toho higainu. Pre jedného sa môže javiť moje vibráto príliš prehnané, až exaltované, zasa iný kolega môže tvrdiť, že je ho málo a bolo by treba viac ... Takisto to, či tam mám veľa alebo málo gainu, je dosť otázne ... hneď v prvej slohe po úvodnom sóle hrám do spevu pár tónov vyhrávok na poloskreslenom zvuku, a je to ten samý preset ako v sóle! Dokonca som ani nestiahol volume na gitare, iba som jemnejšie hral ... pri extra silnom gaine sa toto urobiť nedá.
Takže som dosť zmätený a naozaj neviem, akým smerom by som sa mal vydať, aby som našu muziku posunul zvukovo ďalej ... ono urobiť muziku a zvuk, čo by sa ľúbili všetkým, to asi ani moc nejde.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
začátek - trochu předělanej, ale dobře obšlehlej Canon RockPredator píše:
Náš najnovší počin. Dúfam, že sa bude páčiť
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Srandista
na Canon Rock som ani nepomyslel ... aj keď, čiastočne sa to podobá, to je pravda. Ale keď dnes je ťažké v rocku vymyslieť dačo originálne, ak to nemá byť nejaký disharmonický blábol, furt sa to na dačo bude podobať.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Udělal jsem protestní skladbu. Toto je první "skladba" takového stylu. V uvozovkách proto, že se tam na bicí neustále opakuje jen jeden takt a u ostatních nástrojů takty čtyři. Proto to je jen pro zábavu a asi to ani jinam publikovat nebudu. Co na to říkáte?
http://soundcloud.com/zigdust/u-en-je-e-krista
http://soundcloud.com/zigdust/u-en-je-e-krista
Naposledy upravil(a) Zigdust dne 13.09.2011 7:48, celkem upraveno 1 x.
uz minule me spis, nez hodnoceni, napadlo nejaky povidani o soudnosti. ale protoze to jiste nebylo jen z hlavy toho ditete, nakonec jsem se k tomu nevyjadroval...
(a kdyz uz teda chces nutne propadnout peklu, mely by to byt aspon dobre verse...
)
edit: krome toho by se v dnesni dobe dalo vybrat trochu jine tema. do protestsongu "kdo ovlada masy" by se jiste nasel lepsi cil. staci si precist noviny a srovnat s tim, co se na svete deje...
(a kdyz uz teda chces nutne propadnout peklu, mely by to byt aspon dobre verse...
edit: krome toho by se v dnesni dobe dalo vybrat trochu jine tema. do protestsongu "kdo ovlada masy" by se jiste nasel lepsi cil. staci si precist noviny a srovnat s tim, co se na svete deje...
Co se týče té skladby s dítětem (Vy jste hajzlové a já jsem frajer), tak to je skladba, kterou vymyslel on (a to včetně textu), akorát jsem k tomu nahrál instrumentální podkladParis píše:uz minule me spis, nez hodnoceni, napadlo nejaky povidani o soudnosti. ale protoze to jiste nebylo jen z hlavy toho ditete, nakonec jsem se k tomu nevyjadroval...
(a kdyz uz teda chces nutne propadnout peklu, mely by to byt aspon dobre verse...)
A tu skladbu o Ježíšovi jsem udělal jen tak pro zábavu.
edit: A právě ty noviny ty masy ovládají
Naposledy upravil(a) Zigdust dne 12.09.2011 22:32, celkem upraveno 1 x.
vsak taky tu soudnost nema mit on, ale ty 
On měl náhodou radost, že je na youtubeParis píše:vsak taky tu soudnost nema mit on, ale ty
nj ... zatim je to dobry ... ale ta hranice mezi tim, kdy je to roztomily, a tim, kdyz uz je to na par facek se hrozne rychle rozplyva. deti rostou jak z vody.... 
edit: napriklad v haluzich byl nedavno takovy varovny priklad:
co-se-nikam-jinam-neveslo/haluze-t6082- ... ml#p462496
Naposledy upravil(a) Paris dne 12.09.2011 22:45, celkem upraveno 1 x.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Zigdust: no ještě že jsi napsal pod to ten text na 20cm aspon jsem si ušetřil tu skladbu vůbec otevřít...
Příště by to chtělo něco "nekonfliktního" třeba jsou tu lidé které to uráží
a pak je z toho cítit svěží vůně flame threadu...
Příště by to chtělo něco "nekonfliktního" třeba jsou tu lidé které to uráží
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Brácha poslouchá rock'n'roll ve stylu british invasion a přeučuju ho na prog rock (i když ten asi pochopí až bude starší). Myslím si, že to, aby skládal hip hop, nehrozíParis píše:nj ... zatim je to dobry ... ale ta hranice mezi tim, kdy je to roztomily, a tim, kdyz uz je to na par facek se hrozne rychle rozplyva. deti rostou jak z vody....
Naposledy upravil(a) Zigdust dne 12.09.2011 22:55, celkem upraveno 1 x.
Podobné texty jsou v mnoha Black Metalových skladbáchpupack píše:Zigdust: no ještě že jsi napsal pod to ten text na 20cm aspon jsem si ušetřil tu skladbu vůbec otevřít...
Příště by to chtělo něco "nekonfliktního" třeba jsou tu lidé které to urážía pak je z toho cítit svěží vůně flame threadu...
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
no vidis, jsou to holt drsňáci
priste staci hodit skladbu co jsi nahral, napsat zhodnoťte a je to
není potřeba 20cm dětinsky napsaného textu, který se navíc nemusí každému zamlouvat 
Dobře, už jsem ho smazal.
Zdravím, nahrál jsem menší experiment, taková pohodovka, prosím o vaši kritiku. Díky.
http://www.box.net/shared/sz6r19kbkdirlc8avfha
http://www.box.net/shared/sz6r19kbkdirlc8avfha
Ibanez RG370DX
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
Dobrý, dobrý, hezky jsem se zasnil
Mám tři (čistě subjektivní) poznámky:
1.Ten úvodní "riff", který se opakuje, na mě po čase začal působit až rušivě, trčí z té nahrávky ven.
2. Nezkoušel jsi ho nahrát s cinkavějším zvukem ? Pro mě to je takové tupé a jakoby s kompresorem či co.
3. moc se mi líbí to "Gilmourovské" sólíčko od cca 2:10 (zvukem i nápadem), to je tlačené přes ten Digitech, co máš v podpisu?
Mám tři (čistě subjektivní) poznámky:
1.Ten úvodní "riff", který se opakuje, na mě po čase začal působit až rušivě, trčí z té nahrávky ven.
2. Nezkoušel jsi ho nahrát s cinkavějším zvukem ? Pro mě to je takové tupé a jakoby s kompresorem či co.
3. moc se mi líbí to "Gilmourovské" sólíčko od cca 2:10 (zvukem i nápadem), to je tlačené přes ten Digitech, co máš v podpisu?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
tipuju spis GR.
Děkuju za hodnocení. S čistým zvukem jsem hodně bojoval a vždy bojuju. Zkoušel jsem jej nahrávat na všech pět poloh mých snímačů, hrál si s ekvalizérem, ale vždy působil tak mdle. Vždy byl buď moc tupý a nebo naopak moc ostrý, nic mezi. Možná špatné struny, možná nevhodné snímače, nevím... Sólo jsem nahrával v Guitar Rig 4, ten můj Digitech není na zkreslení příliš vhodný, ale málokterý multiefekt za rozumnou cenu je.
Ibanez RG370DX
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile