BaCH

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Isachs píše:...Akorád jak říká PetrPetr, bál bych se toho pracujícího dřeva... to fakt člověk neví kam se mu to hne. Ale jinak za ty prachy, je to fakt paráda...
Mě se to nehlo vůbec řekl bych že to bude klasicky kus od kusu.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

tak nejak....

jinak, i u toho mahagon. RG s emi to nezda nejak zkrouceny - kdyz na to dam hlinkovy pravitko, je to furt rovny, tak nejak nevim.... bud jsem byl slepej, kdyz to prislo a nevsiml si toho ze plasty nesedi jak maji a jsou prohly, anebo se to drevo spis "smrsklo" :lol: :lol:
Hodne dela ta prirodni povrchova uprava.... Zalakovany tlustym lakem by to neudelalo nic....

Jak se na to po vikendu vrhnu, rozeberu, vyfotim, zmerime vlhkost dreva, a hodim to sem...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Četl jsem docela často že BaCHy potřebujou vyměnit lad. mechaniku za olejovou.

1. Co to je???
2. To co tam mám je v klidu, ladění drží absolutně perfrktně.

Tak já nevim :roll:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Joey píše:Četl jsem docela často že BaCHy potřebujou vyměnit lad. mechaniku za olejovou.

1. Co to je???

to jsou ty uzavreny, lity, diecast se to casto oznacuje... s matici zeshora
Obrázek
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

petrpeter píše:
Joey píše:Četl jsem docela často že BaCHy potřebujou vyměnit lad. mechaniku za olejovou.

1. Co to je???

to jsou ty uzavreny, lity, diecast se to casto oznacuje... s matici zeshora
HU tak proto se mi to zdálo ok :) vždyť to mám :oops: díky :wink:

Jan Kaplický 1937 - 2009
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

Tak a teď já se svojím BaCHem - před pár měsícema sem si také koupil Bacha - jako takovou sranda kytaru (strat)... po chvíli sem zjistil, že zas až tak uplně zlý to neni... je pravda, že to chce pár úprav:

a) zbrousit lože krku - o tom žádná - krk sem sundal a je to i celkem vesele hrbolatý, ale zas ne tolik .. a ani tam nnei žádnej lak...

b) mám v úmyslu celou kytaru odstínit - všechny dutiny vylepit alobalem - přemejšlim ale, čim tam ten alobal přilepit....

c) taky sem přemejšlel, že bych dutiny (díry na snímače, elektroniku), který sou zalakovaný, vybrousil na dřevo - je to tam vzaný dost na hrubo... při tom mě napadlo, že bych srazil komplet celej lak - mam rád přírodní kytary - taky přemejšlim, čim to udělat - šmirgl a rašple nebudou ta pravá volba a k ostatním nástrojům nemám moc přístup.... - ten vnitřek bych zvládnul i nějakou tou dremelkou, ale ten vnějšek nechci uplně poslat do kopru... děkuji za všechny konstruktivní rady
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Jens Ludwig píše:Tak a teď já se svojím BaCHem - před pár měsícema sem si také koupil Bacha - jako takovou sranda kytaru (strat)... po chvíli sem zjistil, že zas až tak uplně zlý to neni... je pravda, že to chce pár úprav:

a) zbrousit lože krku - o tom žádná - krk sem sundal a je to i celkem vesele hrbolatý, ale zas ne tolik .. a ani tam nnei žádnej lak...

b) mám v úmyslu celou kytaru odstínit - všechny dutiny vylepit alobalem - přemejšlim ale, čim tam ten alobal přilepit....

c) taky sem přemejšlel, že bych dutiny (díry na snímače, elektroniku), který sou zalakovaný, vybrousil na dřevo - je to tam vzaný dost na hrubo... při tom mě napadlo, že bych srazil komplet celej lak - mam rád přírodní kytary - taky přemejšlim, čim to udělat - šmirgl a rašple nebudou ta pravá volba a k ostatním nástrojům nemám moc přístup.... - ten vnitřek bych zvládnul i nějakou tou dremelkou, ale ten vnějšek nechci uplně poslat do kopru... děkuji za všechny konstruktivní rady

ad a) OK, doporucuji, pomalu v klidu, soustredene, neuspechat to...

ad b) kasli na alobal, je tenky, blbe se stim pracuje. Kup v Hornbachu hlinikovou samolepici folii (nebo v elektru GM, GES - medena, ale drazsi)

ad c) brousit lak uvnitr je zbytecny - jen v pripade casti, kde budes delat stineni a je to tam moc hrbolaty bych to trochu vyrovnal. Vrch - pokud je to klasicky levny tlusty polyster, polyuretan lak musis zbrousit, je to dost pracne... najdi si to na www.projectguitar.com (je tam dokonce myslim popsana i "chemicka metoda" :lol: , opaleni laku, zbrouseni, atd... pohledej)
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Tak jak to tu tak pozoruju tak se nám poněkud daří osvětlit pověst BaCHu co myslíte koupili byste si kytaru od nich??? :wink:

Jan Kaplický 1937 - 2009
kuba182
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba182 »

kdybych si jí mohl ozkoušet sám tak klidně :D
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Martin656 píše:Co rikate na tuhle krasku

http://www.bachmusik.com/p995/bach-bexp-wh/

a kni tenhle kufrik

http://www.bachmusik.com/p997/bach-obde ... -krokodyl/

????
Proč ne? Časem jiné snímače a HW a tradá :wink:

Jan Kaplický 1937 - 2009
pepa

Příspěvek od pepa »

panove tak sem si zajel pro tu bilou explorerku od bacha vybral ten nej kus a narval sem do ni snimace seymour duncan a ten nej HW co sem sehnal a nakonec sem ji dal seridit k papezovi.a ta kytara je bajecna zda se mi ze hraje sama lepsi sem snad v ruce nedrzel.perfektne padne do ruky a zvukove vlastnosty sou nepopsatelne a tim to bych vam chtel podekovat ze ste me ijistili a potvrdili ze je ta kytara dobra proto ze kdybyste napsali ze ne tak bych do ni asi nesel a nemohl si ted uzivat nadhernu hru tady ti kejtry :D .sice sem do ni ivetoval kolem 7000 ale myslim ze se to vyplatilo 8)
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

pepa píše:panove tak sem si zajel pro tu bilou explorerku od bacha vybral ten nej kus a narval sem do ni snimace seymour duncan a ten nej HW co sem sehnal a nakonec sem ji dal seridit k papezovi.a ta kytara je bajecna zda se mi ze hraje sama lepsi sem snad v ruce nedrzel.perfektne padne do ruky a zvukove vlastnosty sou nepopsatelne a tim to bych vam chtel podekovat ze ste me ijistili a potvrdili ze je ta kytara dobra proto ze kdybyste napsali ze ne tak bych do ni asi nesel a nemohl si ted uzivat nadhernu hru tady ti kejtry :D .sice sem do ni ivetoval kolem 7000 ale myslim ze se to vyplatilo 8)
hle prosimte popis vic zvukovou skalu atd..mel bych zajem ji taky koupit..nebo popr kdybys ji treba srovnal s exp od epiphonu...dik
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ta kytara má jednu úžasnou výhodu (i nevýhodu zároveň) je to fakt KURŇA FLÁK MAHAGONU. Ten zvuk má úžasnou sílu, je pořádně hutný, žádné pištění (pokud se neopřeš do umělých flažoletů :D) na druhou stranu je to HODNĚ těžká váha :-?

pro velké lidi (třeba pro mě), kteří nejsou žádné ořezávátka a nemají problém se zády by to neměl být problém, ale být drobnější, tak si ji rozmyslím :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Dark Axel píše:ta kytara má jednu úžasnou výhodu (i nevýhodu zároveň) je to fakt KURŇA FLÁK MAHAGONU. Ten zvuk má úžasnou sílu, je pořádně hutný, žádné pištění (pokud se neopřeš do umělých flažoletů :D) na druhou stranu je to HODNĚ těžká váha :-?

pro velké lidi (třeba pro mě), kteří nejsou žádné ořezávátka a nemají problém se zády by to neměl být problém, ale být drobnější, tak si ji rozmyslím :D
:lol: ... a pro ty drobnejsi tu mame lehky svetly mahagon s polovicni vahou a skoro stejnym zvukem (hutnost, basovost...) ... :lol:
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Mluvil jsem s typem z Mladé Boleslavi, basákem a ten říkal, že od bacha kupoval Basovku s průchozím krkem... po půl roce se rozjel krk do vrtule... tak na to taky bacha (!)
Nevím jak je to s reklamací a možnou opravou v takovém případě, ale bude to asi nepříjemné...
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

No jo, jak rikam... kdo vi jak to s tim drevem od BaCha je... - vlastni zdroje? (asi ne, to by kytary staly vic...) nebo proste dovoz mladeho dreva s rychlosusaren z asie? :idea: :?:
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

petrpeter píše:No jo, jak rikam... kdo vi jak to s tim drevem od BaCha je... - vlastni zdroje? (asi ne, to by kytary staly vic...) nebo proste dovoz mladeho dreva s rychlosusaren z asie? :idea: :?:
Nechci Bach hanit, hrál jsem na jejich Explo a moc se mi líbil, super zvuk i seštelování, parádní zpracování.. Ale slyšel jsem z neověřených zdrojů, že Bach ty kytary nevyrábí, nechávají si je vyrobit na míru někde v číně a tady je jen seřizují a dokončují... bohužel nevím co je na tom pravdy, ale i tak to znamená prd, co asi bude za dřevo, když si člověk koupí Ibinu do 15tky nebo Jackson, ESP-LTD a pod... všechno je to z asie a ani bych se nedivil, kdyby to dělala jedna fabrika všechno :) a jen tam nastříkávali značky
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
pepa

Příspěvek od pepa »

no a bych popsal zvuk ty kejtry.tak ja sem na ni nehral kdyz tam byli ty origos snimace ja jsem tam totis hned daval ty seymory ale ted kdyz je tam mam tak asi takhle nekompromisni skresleny agresini zvuk je hodne hutny a snad nekonecní sustain vhodny pro hard and heavy asi tak :)
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

to si popsal spis zvuk snimacu a zkreslenyho zvuku.... :lol:
to moc nevypovi o kvalite zvuku kytary samotne... :idea: :?: :roll: :D
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“