Soundcraft notepad 102 - problém

Pro živé ozvučení, studiové, monitorovací, ...
Odpovědět
slasher

Soundcraft notepad 102 - problém

Příspěvek od slasher »

Zdravím. Koupil jsem si http://www.audiotek.cz/product-38865-so ... otepad-102 a chtěl bych se pustit do domácího nahrávání. Všechno funguje dobře, ale problém nastává tehdy, když chci pustit dřív nahranou stopu z PC do mixu jako playback, do kterýho budu nahrávat další stopu.. Výstup z PC jsem propojil se vstupem 2T RTN vstupem na mixu. Problém je v tom, že při přesměrování 2T RTN na sluchátka do nich přestane jít main výstup, prostě to vypadá, že mix není schopnej nasměrovat 2 oddělený kanály do jednoho výstupu.. Napadá někoho nějaký řešení? Předem díky za všechny rady :)
Paris
Rádce

Re: Soundcraft notepad 102 - problém

Příspěvek od Paris »

pouzit input monitoring na karte nebo v softwaru.
slasher

Příspěvek od slasher »

Potíž je v tom, že používám linux, kde jsou s tímhle docela velký problémy. Když zapnu samotnej input monitoring přes pulseaudio, tak to má hrozný zpoždění, jack se mi nikdy pořádně nepodařilo rozchodit..
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

A co ti brání abys použil stereo vstupy 7-8 nebo 9-10 ?

Edit: No akdyž se dívám na blokové schéma toho mixu (ano čtu manuál !!!) tak by to neměl být problém ani s tím vstupem 2TRTN, akorát ho musíš poslat poze do MAIN (ne TO MON) a máš ho pak přimíchaný k MAIN signálu a ten jde přece komplet zároveň i na sluchátkový výstup, tak není co řešit... IMHO je ale stejně výhodnější použít některý ze stereo vstupů (šavlí).
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

kdyz ho prida k main ... nebo pouzije dalsi (stereo) vstupy ... tak nemuze nahravat dalsi stopu (leda ze by pouzil jinou sbernici, pukud ji mix ma .... resp ... dotaz jako takovy mozna chapu jinak).

(btw ... ten monitoring je prece mozne nastavit uz v systemovem mixeru, to uz sem psal predtim ... ale jak a kde je to v linuxu, to nevim).
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Aha, tak jsem to blbě pochopil co vlastně chce. Ten mix to má trochu nedostatečně vyřešené - do monitoru jde poslat buď jen signál z MAIN/AUX/2TRTN samostatně, ale žádná jejich kombinace...
1) Když z PC pošle signál na stereo vstup, level příslušné šavle stáhne na nulu - signál tím pádem nepůjde do MAIN sběrnice, monitorovat bude AUX sběrnici - tlačítko AUX TO MON. Zrovna tak bude monitorovat nahrávaný signál, který půjde zároveň do MAIN (pomocí level šteluňg).
2) Napadá mě ještě druhá možnost, že by se nahrával signál z AUX sběrnice, jediné omezení by bylo že je mono. Přičemž by signál z 2TRTN vstupu poslal do MAIN sběrnice a monitoroval MAIN.
3) Vyřešit na úrovni SW...
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“