Na co hrajeme...

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
ošťa

Na co hrajeme...

Příspěvek od ošťa »

Takže, inspirován zzbarovým topicem zakládám tento. Rozšířil bych to ještě o to na co by jste chtěli hrát. Nemyslím tak ani konkrétní věci jako třeba ... přiklad: nemám chinu ale chtěl bych ji :)

Já momentálně hraju na Mapex VX Stripe. K tomu hraju na na HH Stagg SH 14", ride Stagg SH 20" a crash Stagg Myra 19".

Co se týče zvuku, tak jsem spokojený - bubeníci virtuózové to sepsují ale kdo rád hraje na bubny, ten si zahraje prakticky na cokoliv, co nezní jako hrnce a pokličky :) Bubny mám osazené Remo Ambassador a Emperor ale teď si nevzpomenu, co kde mám :D A k činelům - na to, že to jsou Stagg musím říct, že nehrají tak špatně jak jsem se bál. V porovnání s nejnižšíma řadama jinými značkama, co jsem měl možnost ozkoušet jsou na tom docela dobře. HH je dost hlasitá, až moc bych řekl. Zadupte mě ale jsem odpůrce ridu. Ten zvuk nerad používám, nerad ho poslouchám - takže můj ride jedu jen přes hranu a na pupku a jsem docela spokojený. Od toho crasha (řada Myra, svého času nejvyšší řada od Staggu tuším) jsem čekal víc ale ten zvuk mě nijak nenadchl.

Tak a co bych ještě rád doplnil do své sestavy - rád bych chinu, bell, dvojšlapku, možná nějaký splash a tamburínu.

Teď vy! :)
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Na co hrajeme...

Příspěvek od Monikad »

Myslím si že tohle už patří jinam, nicméně skvěle ohle funguje na sekci GALERIE BUBENÍKů či NÁSTROJů serveru DrumCenterCZ
na co tedy hraji já?
Bicí GRETSCH BD: 18x22
T.T. - 1: 7x8
T.T. - 2: 9x10
T.T. - 3: 10x12
F.T.T. - 1: 14x14
F.T.T. - 2: 16x16
Snare používám jako hlavní limitovanou edici MAPEX Black Panther, provedení Zebrawood ve velikosti 14x5,5". jako efektový snare pak plechový MAPEX MPX Stell 10x5,5"

Hardware: GIBRALTAR
Pedál (dvojpedál): 9611 DBSC
židlička: TAMA HP 60
Stojan HI HAT: Gibraltar 6607 + odpínání top
Stojan pro snare: Gibraltar 6606
Stojany činelové: rampa Gibraltar GPR550 + (2ks)GP150

Veškeré Blány REMO, TT a FT PinStripe clear, snary Abassador coated a BD PowerStroke 3 bass clear s kevlarovým nalepovacím terčem. Tlumení kopáku je řešno tlumícím sáčkem stejné značky, šablona předního rezo otvoru taktéž REMO.

Rezo blány na snarech opět REMO Diplomat clear a na tomech a kotlích je jako rezo použita převozní blána.

Používám tamburinku no name provedení, coww bell Meinl, metronom Cherub a slchátka Phillips. paličky habrové, bambusové špejle i filcové tympánovky, vše z produkce BALBEX.

Plech komplez ANATOLIAN, konkrétně je to z řad:
HI-HAT - 1: 14 Baris
HI-HAT - 2: 12 Kappadokia
RIDE - 1: 20 Traditional medium
CRASH - 1: 16 Kappadokia medium
CRASH - 2: 18 Ultimate medium
CRASH - 3: 17 Ultimate
SPLASH - 1: 12 Traditional
SPLASH - 2: 10 Traditional
SPLASH - 3: 12 Kappadokia
CHINA - 1: 18 Ultimate swish
Efektové činely - 1: 12 Traditional china + 8 Kappadokia (montovány ve stacku)
Přílohy
IMG_0164.jpg
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

Moniko máš arzenál jako hrom :!: :)
No...já hraji na všechno možné i nemožné ale ted mám ve výstavbě javorové celomasivy takže až je dokončím a oživím hodím sem něco.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:Moniko máš arzenál jako hrom :!: :)
......
Z takových věcí už jsem vyrostla. Možná tak prvních 10 až 15 let kariéry jsem měla pocit, že čím víc bubnů, tím líp. tak něa s věkem a zkušeností jsem už před pár lety došla k tomu, že mám jen přesně to co potřebuji a ostatní nemá cenu vozit a hromadit. Miluji zvukomalebnější hru,snažím se zvukem bubnů nenudit a snažím se mít jako nástroj kvalitu. taktéž se snažím být zvukově neomezená, neb jsem sice rock-metalové krve, ale když je dobá nabídka, nezdráhám se hrát i jiné žánry, tedy potřebuji aby nástroj měl nejen kvalitu ale i univerzálnější použití. S nabídkou reklamní spolupráce s GRETSCH v roce 2005 jsem pak definitivně zavrhla jakékoliv samodomo kutění a různou samovýrobu čehokoliv k bunům....sázím na profi kvalitu a vyplácí se to :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Hmmm. Tak s Monikou se rovnat nemůžu. To je vybavení profi. To moje je hobby :) A ani mě neláká pořizovat si něco lepšího. Nebo že bych měl nějaký sen. Bohatě mi stačí, že bicí nemám zvukově v průseru, mám vše pohodlně po ruce, nic mi nikam nejezdí, mechanika drží...
Takže:
Bicí Tama starclassic (starší řada, r.v. kolem 2000)
přechody 10", 12", 13"
kotel 14"
virbl 14x5,5"
kopák 22x18"
hajtka Meinl classics 14"
crash 16"+18" Paiste 2002
ride Meinl classics 20"
stolička Basix DT-410
cowbell Meinl 6 3/4"
zbytek HW - Tama, kromě jednoho stojanu Stagg (musím říct že je to držák) :)
blány komplet powerstroke 3

Uvažuju o pořízení 8" splashe, v minulé sestavě jsem ho měl a začalo se mi stýskat :wink:
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

ZZBAR: To vypadá taky moc slušně a rozhodně to také svěčí o vybraném vkusu s zkušenějším hráči. Zběžným pohledem... prostě první co mě bouchlo do oka a vyvolalo otázku...... prostě si nějak v prxi neumím představit jak nějak dobře poladit v rozumném interalu 12-13-14" vdle sebe v jedné sadě???? prošla jsem si obdobím 12-13-16", což byla základní velikost sad v době mého postpubertálního věku, a i současným trendem 10-12-14", ale fúze toho všeho dokupy????? Nepřemýšlím ani trochu o tom, že to máš bez myšlenkovitě tak jak to máš, nebo že si s laděním neporadíš.... spíše u mě vítězí profesní skepse a zároveň zvědavost. nemáš nějakou nahrávku, kde by se tahle sada dala dobře slyšet???? :roll: 8)
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Víš Mončo, ono to tak nějak vyplynulo. Prostě výhodná koupě 10+12+ f.t.14". Furt mi ale něco chybělo a tak jsem na inzerát pořídil 13" stejné barvy i řady (malý zázrak :) ).
F.T. ladím hluboko, jdu až na samotnou mez, ale se zvukem jsem docela spokojen. Zvlášť při použití pwstr3. Je to možná neobvyklá sestava, ale už jsem si zvykl. Při live akcích dávám k F.T. kopákový mikrofon a řekl bych, že je pak výsledek uspokojivý.
Navíc, když lezu ve zkušebně za bicí, tak mám o 5cm víc místa a to se taky hodí, ne? :mrgreen:
Pohledám ve svém archivu. Žádné extra nahrávky neděláme, ale třeba něco najdu a dám sem ukázku. :wink:

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Jasně... když najdeš, určitě poslechnu!! 8)
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Heh, víte, že už tu jedno takové vlákno máte? :)

bici-nastroje/vase-vybava-t11640.html
pehve

Příspěvek od pehve »

Sadam.S píše:Heh, víte, že už tu jedno takové vlákno máte? :)

bici-nastroje/vase-vybava-t11640.html
víme ale to nás už 3 roky nebaví tak máme nový 8)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, kdyby mi tohle napsal někdo v sekci kytar, tak ho uškrtím silou vůle :D Ale na bubeníky budu hodný, čímž si sám omluvím, že jsem to starší téma nenašel :?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pehve

Příspěvek od pehve »

Díky že nás menšinu bereš s nezbytným humorem 8)
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Monikad píše:nemáš nějakou nahrávku, kde by se tahle sada dala dobře slyšet???? :roll: 8)
Prohrábl jsem celý svůj archiv a nic moc. Našel jsem jen záznam s bigbítu - vesnické tancovačky. Je to vytaženo z mixáku bez jakýchkoli dalších úprav. Takže úroveň nahrávky není valná. Ale kdo hraje živáky, tomu nemusím nic vysvětlovat. :)
http://www.youtube.com/watch?v=ceM6GNqoBlM
http://www.youtube.com/watch?v=k0G6ypZHn1Q

Ty další dva kousky jsou na jiné sestavě, než mám teď. Používal jsem ale zhruba stejné ladění. Jsou tam použity metle, paličky i špilky. Nahrávka je ze studia. Je už pravda pár let stará :)
http://www.youtube.com/watch?v=hVDTJ4G6mJ4
http://www.youtube.com/watch?v=H4ALkSIK4PQ
Nero píše:No, kdyby mi tohle napsal někdo v sekci kytar, tak ho uškrtím silou vůle :D Ale na bubeníky budu hodný, čímž si sám omluvím, že jsem to starší téma nenašel :?
Díky Nero. Už ani nevím, kdy naposledy byl na bubeníky někdo hodný .:wink:

a spousta No name...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

ZZBAR...děkuju za ty nahrávky. nezní to zvukově vůbec špatně!!! Poopravila jsem si názor... dote´d bych dala málem ruku do hně, že 12-13-14" vedle sebe nemůžou buchví jak znít :shock: A vono jo!!! :D
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

:oops: :)

a spousta No name...
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Myslím, že to může patřit i sem...

Experimentovali jste někdy činely? Třeba dva stejné crashe použít na HH, nebo bubeníci, kteří si mívají dva crashe na sobě apod.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

ošťa píše:Myslím, že to může patřit i sem...

Experimentovali jste někdy činely? Třeba dva stejné crashe použít na HH, nebo bubeníci, kteří si mívají dva crashe na sobě apod.
Svým způsobem jsem experimentoval. Měl jsem totálně rozstřílenou hajtku od Amati (obě půlky), tak jsem je na sebe dal na činelovej stojan a jako čína (zejména k na*rání všech okolo) to funguje báječně :D Fungovalo, než se to rozpadlo úplně spíš :lol:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
ošťa

Příspěvek od ošťa »

To mohlo znít zajímavě :D

Dobrý je tento kluk:

Zajímala by mě jeho spotřeba činelů :)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

K tomu videu... ta muzika není zlá a ten kluk je celkem zručný, no první co mě na tom celém upoutá je to, že oba crashe má nižší váhové kategorie a navíc do toho valí silově doprovod, tedy není divu, že to vbrzku rozseká a má to takový okousaný!! :?
kdyby pro svoji hru zvolil krapet tlustší provedení plechů, nemusel by hrát na vrak plechu a nemusel by každých pár týdnů shánět nové kusy!! :wink:

K tomu experimentu s činely...... moc e do těch věcí nepouštím, ale poslední dobou jsem také něco málo zkusila. Dva crashe na sobě nedaí zase tak úžasný zvuk, ani hraní doprovodu na crash namísto ride, není zase tak efektní.... no zajímavé pro některé styly muziky je experimentováí s nestejnou velikostí plecghů hajtky. To je známá věc už spoustu let zpátky ve světě. Osobně pak jsem trošku experimentovala se stackováním, tedy pokládáním dvou plechů na sebe. Ve své současné sestavičce používám 14" minichinu a na ní položený 6"splash - dá to supr suchý a krátký tříštivý zvuk, který se v mé rockmetalové muzice hodně užije!! 8)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Monikad píše: ..., ani hraní doprovodu na crash namísto ride, není zase tak efektní....
Myslíš tím použití crashe jako ridu, nebo doprovody, kde se hrajou třeba v refrénech čtvrtky na crash?

Já třeba nikdy neměl moc rád zvuk ridu (teda v hlavní kapele... TEĎ hrajem s klukama folkrock s elektroakustickejma kytarama, a tam naopak crash nevyužiju vůbec, jenom ride a hajtku), takže zatím mi jako ride vyhovuje Anatolian 18" rock crash. A až budu shánět něco, co použiji výhradně jako ride, tak to asi bude 20" crash.

K druhé možnosti: Hraju punkrock a hardcore (a něco mezi) ... a v obojím se takové doprovody docela užijí. Ale uznávám, že ve stylech klasičtějších se to asi moc neuživí a krom toho se to v menších klubech špatně zvučí, jakej je pak na pódiu bordel.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“