Nový humbucker pro Epiphone Les Paul Standard

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Marx.G

Nový humbucker pro Epiphone Les Paul Standard

Příspěvek od Marx.G »

Ahoj vlastním pěkný kousek Epiphone Les Paul Standard Plus ještě z Hořovic. Rád bych kytaru vylepšil a ke kobylce pořídil nový humbucker... Hraju směsku post-grunge, modernějšího hardrocku, crossoveru a většinou využívám ladění v Drop Cis ... Podrobně se příliš nevyznám v nabídce Seymour Duncan... Co říkáte třeba na řadu "SH-5 Custom" ?? vim,že to používaj například kytaristi z Lamb of God,ale tam mě to zrovna moc nenadchlo...
Epiphone Les Paul Standart Plus
Ernie Ball hybrid strings
DUNLOP - Cry Baby Original,Slide,0.88 mm
Marshall RG1 Regenerator
Digitech Whammy
BOSS BD-2
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Nový humbucker pro Epiphone Les Paul Standard

Příspěvek od Nero »

Jsi vysazený jen na SD? Na LP bych primárně asi cpal Gibsony... (čistě pocitová věc) V tvém případě asi 500 + 496. U Duncanů se dá vhodných snímačů najít fakt hafo. Stejně tak například u DiMarzio. A pak bych neopomínal alternativnější značky typu Bareknuckle.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

500T by mohl být ok. Delší zkušenost mám s SH-4 a SH-2 na Epi /starší kus, ne jak ty žebráky teď/ a v podlazení do C to hrnulo dobře. zkoušel jsem to na Pitbullu i na SingleRectu na obou to hrálo výborně, SH-4 mi příjde vcelku agresivní, takovým správně nasraným způsobem. V podobném duchu hraje i HolyDiver, který vychází z SH-4, ale má uhlazenější výšky a o něco víc středů, jeden z nejlepších snímačů, co znám.
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

Marx.G píše:Ahoj vlastním pěkný kousek Epiphone Les Paul Standard Plus ještě z Hořovic. Rád bych kytaru vylepšil a ke kobylce pořídil nový humbucker... Hraju směsku post-grunge, modernějšího hardrocku, crossoveru a většinou využívám ladění v Drop Cis ... Podrobně se příliš nevyznám v nabídce Seymour Duncan... Co říkáte třeba na řadu "SH-5 Custom" ?? vim,že to používaj například kytaristi z Lamb of God,ale tam mě to zrovna moc nenadchlo...
SH-5 Custom je hodne nedocenenej snimac..Podle me je lepsi nez JB ale pozor v mahagonu pro kterej je jak stvorenej.V lehcich drevech bejva hodne vejskovej,,,..Ma synonym PAF na steroidech a nejlip proste sedi v kytarach typu LP...Hodne ho lidi menej za puvodni 498T nebo Burstbucker protoze je pevnejsi a celkem neutralni a necha tak prirozene vyznit resonance dreva...Vim ze na nej hrajou Gary Holt a Lee Altus z EXODUS....JB je klasika hodne tady na foru doporucovana,hodne universalni...

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
tom1346
Bandzone: www.bandzone.cz/energia

Příspěvek od tom1346 »

Zdarec. Sem tu dalsi novacek a chtel bych se zeptat na kombinaci SD SH2 u krku a SH6 u kobylky. Je tahle kombinace vhodna i do poprockovych veci? Nebude to moc maso? :twisted: :twisted: :twisted: A kdyz nee, nebude velkej propad mezi SH2 a SH6 v signalu? Taky mam Epi LPSP a taky si nevim rady :? :?: Dik
tom1346
Bandzone: www.bandzone.cz/energia

Příspěvek od tom1346 »

A co SD -SH1 a SH5?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

tom1346 píše:Zdarec. Sem tu dalsi novacek a chtel bych se zeptat na kombinaci SD SH2 u krku a SH6 u kobylky. Je tahle kombinace vhodna i do poprockovych veci? Nebude to moc maso? :twisted: :twisted: :twisted: A kdyz nee, nebude velkej propad mezi SH2 a SH6 v signalu? Taky mam Epi LPSP a taky si nevim rady :? :?: Dik
Rozdíl v signálu nebude, pokud si dobře nastavíš výšku snímačů. Nicméně na poprock mi to přijde zbytečně silné, místo SH6 bych přemýšlel o klasické SH4.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
shmootik

Příspěvek od shmootik »

tom1346 píše:A co SD -SH1 a SH5?
to bych na tvym místě docela koštnul, ta sh6 mi na poprock příde moc velký maso a sh4 je zase děsně mlsnej na dřevo pod nim... možná eště sh11, nebo nějaký slabší dimarzio by stály za úvahu.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

shmootik píše:sh4 je zase děsně mlsnej na dřevo pod nim...
Co to znamená?

PetrPeter 1975 - 2008
Kai

Příspěvek od Kai »

Nero píše:
Co to znamená?
Asi to ze snimac s relativne vysokym vystupem zohlednuje kvalitokvantitu dreva :roll:

SH-4ka mi hrala slusne na kdejakym shitu bohuzel - protoze furt hraje stejne.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Pro kombinaci SH2 a SH4 hraje tenhle výhodný set:
http://www.thomann.de/cz/seymour_duncan ... bucker.htm
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Kai píše:
Nero píše:
Co to znamená?
Asi to ze snimac s relativne vysokym vystupem zohlednuje kvalitokvantitu dreva :roll:

SH-4ka mi hrala slusne na kdejakym shitu bohuzel - protoze furt hraje stejne.
Mám právě dost podobné zkušenosti.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“