tzn. za 500 + případná pošta je váš.
EDIT: PRODÁNO

jistě,a z nafukovacích balónků by to měla být hračkaAmid píše:Když pominu přímo material na výrobu kytary, tak co dalšího člověk potřebuje k tomu, aby dokázal kytaru doma vyrobit? Dokázal by to i člověk, který nic o výrobě kytar neví a čistě v domácích podmínkách?
Člověk, který je vyučený v nějakém technickém oboru a má dost trpělivosti si všechno potřebné z kytary, kterou chce napodobit okouknout, oměřit a případně pokusně předem ověřit, by to měl zvládnout.dfleischer píše:jistě,a z nafukovacích balónků by to měla být hračkaAmid píše:Když pominu přímo material na výrobu kytary, tak co dalšího člověk potřebuje k tomu, aby dokázal kytaru doma vyrobit? Dokázal by to i člověk, který nic o výrobě kytar neví a čistě v domácích podmínkách?
Nebyl bys první, co to dokázali...co dalšího člověk potřebuje k tomu, aby dokázal kytaru doma vyrobit? Dokázal by to i člověk, který nic o výrobě kytar neví a čistě v domácích podmínkách?
Já jsem tu svojí první taky dělal a věděl jsem o tom víceméně prd. Učil jsem se za pochodu a co jsem nevěděl jsem okoukal na netu nebo jsem se na to zeptal. Pravda je, že mám doma, docela vybavenou dílnu, takže většinu nářadí jsem shánět a kupovat nemusel. Co myslíš tím čistě v domácích podmínkách? Máš aspoň dílnu? Stůl se svěrákem, horní frézu, měřidla všeho druhu, pilníky, rašple, dlátka, vrtačku, vrtáky všeho druhu, svorky, spousty všelijakejch desek, odřezků, šmirglpapíry, stříkací pistoly a příslušenství, páječku, atd.? Pokud bys musel většinu z toho kupovat, tak by to bylo dost finančně náročný, takže to chce promyslet. Každopádně musím říct, že když už se do toho jednou pustíš, tak je to ukrutně návykový.Amid píše:Teda pánové, máte můj obdiv. Čumím na vaše výtvory a mám chuť si taky vlastní kytaru postavit. Když pominu přímo material na výrobu kytary, tak co dalšího člověk potřebuje k tomu, aby dokázal kytaru doma vyrobit? Dokázal by to i člověk, který nic o výrobě kytar neví a čistě v domácích podmínkách?
Já zrovna tak úplně švorc nejsem, ale kutím v bytě a musím brát ohled na vlastní byt i na klid pro sousedy. Nejdůležitější nářadí je vrtačka a různě široká dláta a hlavně svěrky, ztužidla, klipsny a podobně. Takhle to vypadalo, když jsem lepil epoxidem tělo kytary z bambusových krájecích prken: Ted už stavba pokročila:Hlavní problém je ve financích, momentálně jsem úplně švorc. No a co se nářadí týče, tak by to probíhalo čistě v "panelákových" podmínkách.
To je super ! Taťka jednou testoval jeden údajně šmejd-vrták, kolik vydrží. U dvaadevadesáté ďůry ho to přestalo bavitkocour píše:Tvar těla jsem taky předem ob-vrtal, aby potom přímočarka neměla moc odpor a neuhýbala. Zbytek jsem začistil rašplí, různými pilníky, a nakonec škrabkou (cidlinou). Žádný strojní park není potřeba, horní frézku jsem nechal odpočívat, ručně mě to baví víc, nedělá to kravál a tolik nepráší. -kcr-
Tak ruční lupínkou by ses nadřel mnohem víc. Ani el. dekupírkou bych obrys těla nevyřezával, čím tlustší deska, tím víc ta mrcha zahýbáJ.J. píše:Kocour: Člověče to bych to radši vyřezal lupínkovkou. To taky bordel moc nedělá a myslím, že by to bylo stokrát rychlejší než to celý obvrtat.
Hlavně dlátem (různé šířky, podle potřeby) a předem jsem obrysy orýsoval (naříznul) grafik-nožemJinak chválím inlaye. Ty díry pro ně jsi dělal dlátem nebo nějakou mikrofrézou?
Cigar box guitars je skoro ideální věc pro začátek. Chyby skoro nic nestojí a chybami se člověk nejrychleji učí. A aby to ladilo, a dalo se na to pohodlně hrát, platí jak pro cigbox, tak i pro Beauty of Burst - Les Paul. Nejvíc mě může vytočit, když se začátečník rozplývá, jakým mořidlem, lakem, zlatým hardwarem atd. tu svojí první Les Paulu s vlnkovým javorovým bookmatched topem vyšperkuje a když pak něco rozměrově zmrví, tak ho to přestane bavit.huxd píše:Tak já se taky podělím. Až tady na fóru jsem zjistil, že existuje cigar box guitar, tak jsem si usmyslil, že to zkusím, a ono se to kupodivu povedlo. ........ Už jsem postavil dvě cigar box guitars, v ruce namotal jeden snímač a velmi neodborně opražcoval krkP o s t u p n ě získávám zkušenosti a teoreticky se chystám na stavbu třetí cigar box guitary z pixly od dárkového vína s krkem od telecastera.
Můj tip: Staré schody, zárubně dveří, nepotřebný nábytek, jsou někdy z mahagonu, javoru, ořechu, dubu apod. Truhláři vědí, kde to roste. Na tělo i krk el. kytar je to lepší, než rychlosušený materiál, na kterém ještě před týdnem hnízdily sojky.A ve vesnici jsou dva truhláři, tak z nich u píva musím vymámit, jak jsou na tom se dřevem na nějaké to kytarové tělo.
kocour píše:... na kterém ještě před týdnem hnízdily sojky.
-kcr-