Výběr zvukové karty

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Orchid
Kontaktovat uživatele:

Výběr zvukové karty

Příspěvek od Orchid »

Ahoj,
chtěl bych se poptat a poradit, kterou zvukovou kartu byste mi doporučili.
Od karty bych chtěl toto:

1) mohl bych do ní zapojit mikrofon, kytaru, basu, el.bicí a klávesy - ne nutně všechny najednou, postupně by to úplně stačilo
2) kdybych hrál karta by to "stačila" zaznamenávat do počítače -> to znamená,že když hraju rovnou vidím výsledek např. v cubase
3) když hraju slyším vše z počítače tak jako z komba - tzn. hned :)
4) pokud hraju přes guitar rig apod. software zvuk zní hezky , když to zkouším přes mikrofoní zvuk na integrované kartě zvuk je bídný, asi není divu
5) karta je externí

budu rád když mi napíše jestli jsou mé požadavky nereálně, popř. co by taková karta měla mít za parametry, aby tohle zvládla. Pokud s nějakou takovou kartou máte zkušenosti, dejte vědět:)

díky za každý koment
Paris
Rádce

Re: Výběr zvukové karty

Příspěvek od Paris »

mas v pocitaci rozhrani Firewire? (IEEE 1394)
Orchid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orchid »

ne, ale pokud by to bylo hodne potreba sehnal bych pocitac s takovym rozhranim. Je to nutnost?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No nutnost to není, ale FW ti spíše umožní splnit požadavek "...když hraju slyším vše z počítače tak jako z komba - tzn. hned...", který stejně nebude zcela realizovatelný - s tím je nutné počítat!

Jinak koukám, že je dost načase, abychom s Ivanem dopsali ten FAQ, protože máme teoretickou naději, že se podobné dotazy v téhle ryze obecné formě objevovat už nebudou 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Yoda

Příspěvek od Yoda »

Ahoj všem, poprosil bych o radu.
Nedávno jsem pořídil Guitar Rig a začíná se mi docela líbit. Hraju přes line-in, tedy přes mikrofonový vstup. Narazil jsem na problém, zvuk jsem vychytal poměrně čistý ale zdá se mi jako by se snížila citlivost snímání. Tím myslím, že když brnknu na strunu opravdu lehce, z guitar rigu mi nic nevyleze. Také mám problém s P.M. který se mi zdá také málo snímaný. Zvukovou kartu mám poměrně slušnou, ASIO mám nainstalované. Mohla by můj problém vyřešit nějaká extérní zvuková karta? např. ( http://kytary.cz/behringer-ucg102/HN097937/ ) ?
Ještě bych chtěl dodat, že v PC mám zmiňovaný IEEE 1394 vstup.
Děkuji za odpovědi :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No počkat - když píšeš "...zvukovou kartu mám poměrně slušnou...", tak proč hned myslet na nejhorší (i při vší ústě ke značce Behringer)? 8) To mi nějak neštymuje..pak by to znamenalo, že máš poměrně slušně zaintegrovaný Realtek :lol:

Tak vážně: jde o to, co všechno jsi šteloval. Citlivost vstupu (stejně jako případné zařazení gate)může být lehce "rozštelovatelná"; záleží na software samozřejmě a na tom, do čeho všeho jsi se pouštěl...

Takže jiná zvukovka ti může (má jiné parametry vstupu) nebo nemusí (rozšteloval sis software, takže na jiné zvukovce dopadneš stejně) pomoci. Nejdříve bych zkusil zcela jednoznačně vyloučit ze hry SW a jeho nastavení; pak má smysl přemýšlet o jiném HW.

P.

Yoda

Příspěvek od Yoda »

Díky za odpověď, SW zkusím ještě poštelovat...
Ještě bych se zeptal, jakou by jsi mi doporučil zvukovku? (používal bych jí jenom na domácí trénování, maximálně bych si něco zkusil nahrát)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No asi takhle - máš rozpočet, z toho ti vyleze (viz e-shopy) nějaký seznam karet...pak máš požadavky (nástrojový vstup, mikrofonní vstup, napájení Phantom pro mikrofon apod.) - takže se výběr nějak zúží..no a potom se už dá diskutovat nad tím, co by mohlo líp sednout 8)

P.

Yoda

Příspěvek od Yoda »

Popřemýšlím o tom. Díky :)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“