Kytara převážně na rock, metal (do 5000)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Logan

Re: Kytara převážně na rock, metal (do 5000)

Příspěvek od Logan »

A co říkáte na tuhle kytaru? http://kytary.cz/washburn-xmdlx2fbb/HN119807/
Údajně má lepší snímače a vzhledově se mi dost líbí. Ale i po té slevě nevím jestli by to nebylo moc drahé, ale pokud bych koupil kombo z bazaru tak by mi na tu kytaru ten tisíc zbyl). Pokud mi potvrdíte, že je ta kytara dobrá, budu se snažit o koupi této, když mi nevyjde, nejspíš koupím tu KX5. Díky za názory.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

V této cenové relaci bych hledal něco s minimální výzdobou, v jednolité neprůhledné barvě. Tady podle mě platíš dost za ten fládrovaný javor. Minimalistický vzhled a pohodlné tvary jsou to, po čem bych se na tvém místě díval. Hlavně aby se ti na ni dobře hrálo.

Ale hlavně - vyraž do hudebnin, osahej si co tam mají a podle toho, co ti sedne do ruky, si vyber.

Nové vs. použité není o životnosti, jde jen o to, že použité může použitě i vypadat, takže to třeba nemůžeš používat místo zrcadla. Ale pokud je zboží použité a nepoškozené, odpadá ti problém výrobních vad, protože ty se projeví velmi brzy, tedy u prvního majitele, který se pak musí kakat s reklamací. I kroutící se krk se ukáže do půl roku, prostě pokud je kytara po roce v pořádku, už se na ní žádné vady neobjeví, jedině nějaké to provozní opotřebení, které u kytary není velké. A zesilovače téměř nestárnou a víc jim ublíží sezení v koutě než neustálý provoz.
Logan

Příspěvek od Logan »

Takže kombo koupím určitě z bazaru a kytaru, nejspíš tu Cort KX5, kterou, až se dostanu k nějakým větším hudebninám (při příležitosti návštěvy Prahy - takže asi prodejnu kytar.cz), bych si obhlédl, vyzkoušel a pak asi i při té příležitosti koupil, případně se zkusil také podívat na bazar.
Logan

Příspěvek od Logan »

Řekl bych, že tohle je docela dobrá nabídka, co na to říkáte?
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=654502
Zítra dotyčnému zavolám a zeptám se, jestli ji ještě neprodal, což se dost nepravděpodobné. :(
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

no .. mozna. dejme tomu, kdyz bude v poradku.
Logan

Příspěvek od Logan »

I kdyby ta kytara ještě nebyla prodaná, tak nevím jak bych si jí mohl prohlédnout a vyzkoušet, protože do Prahy to mám daleko a jen tak se tam nedostanu. A kdo ví jestli by mi ji vůbec byl ochoten poslat poštou.

a ještě jsem jednu našel:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=640649 názor? :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Do začátku fajn, já už ji mám takřka tři roky a slouží, i když už delší dobu koukám po jiné. Výhody: dobré dílenské zpracování a pohodlný krk; nevýhody: nepříliš průrazný zvuk a ne zcela univerzální snímače.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Logan

Příspěvek od Logan »

A co řikáte na ten Cort KX5 a na Ibanez RG321 MH v bazaru?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

uz si tomu s 321 volal?
Logan

Příspěvek od Logan »

Teď jsem mu volal a ještě ji neprodal. Říkal, že není problém si ji vyzkoušet. Až pojedu do Prahy, tak se s ním domluvím. Pokud by kytara byla v pořádku, je to dobrá nabídka? Je ta kytara dobrá hlavně na metal(slipknot, all that remains, soad, atd.)?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

to asi ano. rekl bych, ze zhruba odpovida v rade vyssimu modelu, nez je ten KX5.
(a ohledne vhodnosti toho tady bylo v podobnych tematech napsano opravdu hodne)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Ta 321MH je výborná kytara, má ji kamarád a i nová byla za tu cenu vážně dobrá. Bazarovou (tedy levnější) bych ji bral bez jakéhokoli váhání.
Logan

Příspěvek od Logan »

Jak jsem již psal, nevím kdy se dostanu do Prahy a jestli ji náhodou do té doby neprodá a poslat si ji bez toho abych ji viděl nenechám. Ale dnes jsem byl v hudebninách v Chomutově a zdejší prodavač(Miroslav Ferenc), který tam má i hudební školu, mi doporučil a předvedl kytaru od ABX, konkrétně je to myslím tato http://www.muzikmanie.cz/p/ABX-LP-272-- ... cka-kytara . On i jeho kolega tu kytaru celkem vychvalovali, mě se taky celkem zamlouvá. Co na ni říkáte vy?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já říkám, že než koupit novou ale noname a lacinou kytaru, tak radši se snažit koupit to RG, které je tu známé a chválené. Prodavač se ti samozřejmě bude snažit prodat, co má. Rozhodně to nebývá nestranný zdroj informací.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Logan

Příspěvek od Logan »

To je pravda, ale i kdybych se do Prahy v nejbližší době dostal, tak by se mnou musel jet někdo, kdo tomu rozumí, protože kdyby s tou kytarou něco bylo, já to nepoznám. Sice někoho takového znám, ale pochybuji, že se mnou pojede do Prahy. Stejně si myslím, že kdyby byla opravdu ve 100% stavu, jak píše, tak by ji asi neprodával o tolik levněji.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

V tenhle okamzik asi prestava mit smysl se tu ptat "co rikate na tohle", kdyz se tim stejne ridit nebudes.
Uz asi bude nejlepsi to "kup si jakoukoliv kytaru hned, zacni hrat, a casem uvidis sam, co od nastroje cekas...", co tu uz nekdo psal.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Hele pokud mi napíšeš do SZ potřebné info, můžu se ti na ni mrknout a napsat ti zda je v pořádku, jsem v Praze. Ale samozřejmě si to musíš dohodnout s prodávajícím. Čas mám asi až v pondělí, zato nejspíš celý den. Ale začínám mít dojem že to nemá smysl...
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Včera jsem zkoušel tu KX5 a má fajn úzkej krk a do ruky padne fakt parádně (ALe to je u ibanezek stejný).. Navíc je vypouklá, což mi oproti ibanze vyhovuje víc na pravou ruku.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Logan

Příspěvek od Logan »

http://aukro.cz/elektricka-kytara-cort- ... 95396.html
Co si myslíte o téhle nabídce? Je to kombo dobré?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já bych si to za tu cenu takhle dohromady koupil leda úplně nový.

Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“