Marshall 6100 30th Annniversary

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
lála
Kontaktovat uživatele:

Marshall 6100 30th Annniversary

Příspěvek od lála »

Ahoj bando, dávám nový téma, kvůli vám i sobě.)
Vlastním tento tříkanál (bedna 1960A, 4x12, 4/16, G12T-75) už 15 let a je vyrobenej 1992 ke 30 výročí Marshall aparátů. Tento model má zajímavé zvukové možnosti a variace, zvláště po připojení midi controleru, který vám dovolí přiřazovat k různým kanálům vaše krabice a footswitchem přepínat různá nastavení.
Já osobně midi nevyužívám a hraji jen přes možnosti zesilovače, z něhož v podstatě potřebuji zkreslený zvuk na doprovod a nakopnutý na sólo.)
Na doprovod používám na Crunch kanálu gain asi na 3ku při modu C, což je JCM 900
Na sóla Lead kanál, gain okolo 5-6 + gain boost (pre-set tlačítko zvýrazňující spodek, prostě huťas)

Každý kanál má svůj 3- band-Q, volume, gain(gain samo nemá clean channel).
O všech zvukových možnostech a variantách využití různých nastavení se nejsem schopen rozepsát, páč nehraji např. low-gain(JTM 45), jež jde též nastavit atd.

Amp se dá přepnout na 50W a přepínat mezi trioda-pentoda, na vyšší mody zkreslení tzn. mode C(JCM 900) nepotřebujete točit celkový volume doleva, kreslit vám to bude stejně i na čtvrtku, takže kluby v pohodě.

Dále si můžete volit ořez vyšších, nebo nižších frekvencí, podle charakteru snímačů kytary.

O efekt smyčkách a dalších možnostech a také výhodách, nevýhodách tohoto modelu, ať se zkusí rozepsát jiní majitelé 8)
Procházka telecaster-R.M.pickups(blue rails-t, rt1n)
Gibson sg standard
Marshall 6100 30th Anniversary(half stack)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Marshall 6100 30th Annniversary

Příspěvek od Kinx »

nedavno jsem na nej odehral koncert ve spojeni s bednou framus 2x12 osazenou V30. jsem jednokanalista takze jsem nastavil lead kanal a jelo se :) hralo to super, ale dost to brumelo. kamos (majitel aparatu) tvrdi ze to je vada te serie, ze na lead kanalu bruci. zajimave bylo ze jsem pred casem hral na fialove 6100 kombo a to to delalo taky,nicmene tam byl v haji jeste cisty kanal (ten vubec nefungoval, zkresleny hral suprove mimo brumu). ta kamosova hlava je normalni cerna se zlatym panelem.
lála
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lála »

Kinx píše:nedavno jsem na nej odehral koncert ve spojeni s bednou framus 2x12 osazenou V30. jsem jednokanalista takze jsem nastavil lead kanal a jelo se :) hralo to super, ale dost to brumelo. kamos (majitel aparatu) tvrdi ze to je vada te serie, ze na lead kanalu bruci. zajimave bylo ze jsem pred casem hral na fialove 6100 kombo a to to delalo taky,nicmene tam byl v haji jeste cisty kanal (ten vubec nefungoval, zkresleny hral suprove mimo brumu). ta kamosova hlava je normalni cerna se zlatym panelem.
..no nemyslím, že by měl lead nějakej zvláštní brum, různý pazvuky, šumy atd bývají upozorněním na stáří flašek. Původní hlava je modrá, ale nevím kolik let se 6100 vyráběl, možná jsou tam rozdíly(nemám nagoogleno)
Procházka telecaster-R.M.pickups(blue rails-t, rt1n)
Gibson sg standard
Marshall 6100 30th Anniversary(half stack)
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

prvni verze byla limitovana, pak byla druha se stejnejma vnitrnostma, ale uz nemela zlaty logo a lestenej panel, pak cerna s upravou Lead kanalu a pak jeste jedna taky s tou upravou, mj. se tam davali 5881cky do tech dvou poslednich myslim...mel jsem druhou modrou a hralo to pekne, chvili potom co jsem to prodal, jsem si rikal ze bych si poridil kombo verzi ale nakonec starej Orange ukazal, ze umi presto ze je jednokanal, podat ton trochu prijemnejs a zajimavejs, takze uz to asi nikdy mit nebudu :)
mr_mocak

Příspěvek od mr_mocak »

Ahoj,

pořídil jsem tuhle hlavu v modrý verzi, r.v. 1992. Stálo mě to přes dvacet kolíků a hraje celkem bídně, jen bych potřeboval odhalit proč tomu tak je.. Zvuk aparátu je hrozně přebuzenej, aby to trochu hrálo, musím mít většinu korekcí na maximum, basů z toho leze minimálně a vůbec to netlačí, zkreslení zní jak z mulťáku od Digitechu, chemie jak prase.. Koncový lampy tam jsou (podle předchozího majitele) cca měsíc, dal tam EL34 od JJ. Preamp je komplet osazenej Electro Harmonixama o neznámým stáří - může bejt problém tam nebo jinde?

Díky za rady!
- Washburn G-IV (Seymour Duncan SH-4 a SH-2N), Fokus SG (R.M. Pickups)
- Mesa/Boogie 50/50
- Line6 POD Xt Live
- Marshall 1960AV, 4x12" (v30)

STEELFAITH: http://bandzone.cz/steelfaith
KRLEŠ: http://krles.cz
SYNOVÉ VÝČEPU: http://synove-vycepu.cz
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nahraj. ;)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
kubog

Příspěvek od kubog »

Skús prečistiť poťáky, ja som mal tiež tento problém, mal som pocit že to hraje ako pod dekou a presence vôbec nefungoval, po prečístení začal opäť spolupracovať a všetko hralo tak ako má. Keď bol pokazený bol ako keby stále na 0 preto to hralo ako pod dekou.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Hral sem na vic kousku Aniversary je to často erarni zesak na festivalech nepamatuju že by některy v čistém dělal potiže.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

mr_mocak píše:Ahoj,

... Koncový lampy tam jsou (podle předchozího majitele) cca měsíc, dal tam EL34 od JJ. Preamp je komplet osazenej Electro Harmonixama o neznámým stáří - může bejt problém tam nebo jinde?
Může. Samozřejmě že se zesilovač prodává zásadně s novýma lampama. Je to takový folklór. Když budeš prodávat auto tak mu taky před prodejem koupíš nové gumy a natankuješ plnou ...
citizen.one

no nevim cim to muze byt, ze by flasky zase delaly tak markantni problem...ne ze by teda nemohly...ale i tak...

kazdopadne bacha na to, jak se v tomhle neco vysype, tak se to sakra blbe opravuje...

to co jsem mel ja hralo docela dobre...dneska by me to uz asi nebavilo, co hraju na jednokanalyv class a, tak mi to vsechno pripada desne nereaktivni a takovy na jedno brdo...ale to uz je jen deformace :)
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Proč by se to mnělo sakra blbě opravovat ? Silič jako každý jiný jenom navíc MIDI a je s doby poctivÿch věci TSL DSL je horši.
citizen.one

to je, ale co mi tenkrat rikal vladyka, tak je tam prave to prepinani reseny nejak pres digital komplet...

a je to z doby BBD cipu a ty teda pokud vim nejak prosluly svoji odolnost v mnoha smerech nejsou...

a kdyz si vezmu co teoreticky daleko spolehlivejsi/opravitelnejsi prepinani na udelalo s Mesou , kde bych fakt necekal ze porucha jednoho optoclenu je schopna mit takovej vliv na celkovy zvuk at uz to bylo nebo nebylo preply...

kazdopadne on to zakoncil vetou ze jak se to podela, tak uz to - aspon on - nebude schopen dat dohromady...

na druhou stranu jsem necetl nic o tom, ze by se to nejak sypalo...me taky ne...cili jsem to nijak neresil...
dalabo

Příspěvek od dalabo »

citizen.one píše:to je, ale co mi tenkrat rikal vladyka, tak je tam prave to prepinani reseny nejak pres digital komplet...

a je to z doby BBD cipu a ty teda pokud vim nejak prosluly svoji odolnost v mnoha smerech nejsou...

a kdyz si vezmu co teoreticky daleko spolehlivejsi/opravitelnejsi prepinani na udelalo s Mesou , kde bych fakt necekal ze porucha jednoho optoclenu je schopna mit takovej vliv na celkovy zvuk at uz to bylo nebo nebylo preply...

kazdopadne on to zakoncil vetou ze jak se to podela, tak uz to - aspon on - nebude schopen dat dohromady...

na druhou stranu jsem necetl nic o tom, ze by se to nejak sypalo...me taky ne...cili jsem to nijak neresil...

To sou hlody že to mužeš vubec napsat :-(
Nazory jakeho neschopneho opraváře že to nebude schopen dat dohromady to mysliš fakt vážně ? To mužu zanest Fendru do dřevoprodeje tam mi povi že se do starého dřeva da červotoč tak to vyhodim a oni mi zrobi tělo s dřevoštěpky co :-)

Kdyby něco takového řekl stary pan Kolbeck nebo Gerty Hopp tak bych věřil nebo v Lounech v autorizovanem servisu tak věřim ale takto ? Co znamena že se přepinaní děla přes digital komplet a co s tim souvisi BBD ?
citizen.one

no tak asi zas tak neschopny nebude, jinak by k nemu nejezdily haldy lidi...nakonec na ceskem trhu je jeden ze tri lidi kteri dokazali pomerne uspet se svymi zesilovaci...

sice je mi jasny, ze se opet projevila tva tendence se v necem rejpat, ale fakt nemam cas civet na schemata a resit jak je to udelany a jak to funguje...

s tim digitalem jsem se minul, jsou tam nejaky integrovany obvody nebo co a co se mi dostaly do ruky veci z te doby - prevazne efekty nebo rackove zarizeni, tak kdyz mely nekde chybu, tak prave v tehle cipech...
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Peklo :-(

Sou tam nějaké integrovane obvody a tobě se nějaké jiné věci s té doby pokazily kvuli něčemu jinemu = tak to bude stát za h...o.
citizen.one

to ale jak vidis sam, nepisu, jen ze kdyz se to vysype, tak to pujde dost spatne opravit...jestli vubec...
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Co to porád meleš ? Ještě 1x - názor jakého takeho *opravaře* není pro mne směrodatny. Znam 10 nebo 20 opravařů co to opravit dokažou.
Ty maš logiku jak muj dědek že si nikdy nekoupi jine auto než Cortinu proto že na tom si umi opravit všecko a ty nove auta s elektronikou stojeji za nic.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

dalabo píše: Ty maš logiku jak muj dědek že si nikdy nekoupi jine auto než Cortinu proto že na tom si umi opravit všecko a ty nove auta s elektronikou stojeji za nic.
[OT]
Moudrý to pán.
[/OT]
citizen.one

dalabo píše:Co to porád meleš ? Ještě 1x - názor jakého takeho *opravaře* není pro mne směrodatny. Znam 10 nebo 20 opravařů co to opravit dokažou.
Ty maš logiku jak muj dědek že si nikdy nekoupi jine auto než Cortinu proto že na tom si umi opravit všecko a ty nove auta s elektronikou stojeji za nic.

no a co s tim mam jako delat, kdyz znas 10-20 opravaru, co to umi opravit, tak to jiste zvladnou opravit i digitech ips33b. Napis mi na ne kontakt, rad jim dobre zaplatim...

navic si precti na co reaguju ja (teda na otazku ohledne zavady, reaguju na ni protoze se mi takhle podobne chovala mesa kdyz ji zlobily optocleny) a na svuj prinos typu ze sis na to nekde zahral, ja ten zesilovac aspon rok a pul mel, mel jsem s tim jiny problem a jelikoz povazuju nazor toho cloveka, u ktereho jsem to mel, ktery podle tebe nic neumi a presto k nemu jezdi pul prahy i po nekolika mnoha letech jeho cinnosti a ma stale dobrou povest, za pomerne verohodny, tak jsem si ho dovolil citovat...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Vladyka je v pohode, jinak ale mam kamose s 6100 kteremu se tam uz neco vysypalo a s opravou nebyl problem ;) nebylo to ale nic s prepinanim co si pamatuju.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“