Výběr komba do 2500 - začátečník
Pravidla fóra
Re: Výběr komba do 2500 - začátečník
ahoj chtel bys si koupit elektrickou kytaru, ale nevim jake kombo bych si mel poridit, jestli by mi nekdo poradil nejake dobre kombo pro zacatecniky dik)
Co hodláš hrát?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
je toho hodne) treba AC/DC nebo Jimi Hendrixe, Creadle of filth atd.
Na tyhle dotazy by to snad chtělo už nějakou šablonu s doplňujícíma otázkama 
- Bazar? ano/ne
- Provoz na baterie? ano/ne
- Jen na doma nebo je v plánu i zkušebna?
- Vestavěné efekty ano/ne?
----
Aniž bych znal odpověď na předchozí otázky, tak mi s limitem 2500,- a rozsahem stylů, co chceš na to hrát, vychází modelingové kombo: Roland Cube, Peavey Vypyr, Fender Mustang, Laney Linebacker, Line6 Spider.
Z vlastní zkušenosti (a nebudu tady sám) ti můžu doporučit Cube, měl jsem i Mustanga a Cradle by na něm byl asi problém. Zbavil jsem se ho právě proto, že se mi na něm nepodařilo nastavit obstojný metalový zvuk. Obecně platí, pokud máš možnost, skoč si do obchodu a zkus je porovnat ušima, na youtube sice dostaneš hrubou představu, ale naživo to může hrát podstatně jinak.
Na tvém místě bych si hlídal bazar a Cube, tam podle mě nešlápneš vedle. Nejjednodušší verze 15X se dá sehnat kolem tisícovky a v podstatě neztrácí na ceně.
- Bazar? ano/ne
- Provoz na baterie? ano/ne
- Jen na doma nebo je v plánu i zkušebna?
- Vestavěné efekty ano/ne?
----
Aniž bych znal odpověď na předchozí otázky, tak mi s limitem 2500,- a rozsahem stylů, co chceš na to hrát, vychází modelingové kombo: Roland Cube, Peavey Vypyr, Fender Mustang, Laney Linebacker, Line6 Spider.
Z vlastní zkušenosti (a nebudu tady sám) ti můžu doporučit Cube, měl jsem i Mustanga a Cradle by na něm byl asi problém. Zbavil jsem se ho právě proto, že se mi na něm nepodařilo nastavit obstojný metalový zvuk. Obecně platí, pokud máš možnost, skoč si do obchodu a zkus je porovnat ušima, na youtube sice dostaneš hrubou představu, ale naživo to může hrát podstatně jinak.
Na tvém místě bych si hlídal bazar a Cube, tam podle mě nešlápneš vedle. Nejjednodušší verze 15X se dá sehnat kolem tisícovky a v podstatě neztrácí na ceně.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Filo to dobře shrnul. Osobně bych taky dal hlas Cube nebo Mustangu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
asi se mnou většina zdejšího osazenstva nebude souhlasit, ale Cube mi nepřijde jako kdo ví jakej kauf, hlavně si nejsem jistej jestli má vůbec smysl když třeba VHT special 6 stojí už pod 3500
Epiphone Les Paul Custom / Cube 15X
Ano, to je o tisíc víc než 2500. A plus nějaké prznítko navíc - jen z bazaru - to už jsou čtyři tisíce.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
bazar - proc ne)
provoz ne na baterky, budu hrat jen doma a ty vystavene efekty bych chtel
a jinak dekuju za radu)) a kdyztak nevadi kdyz to kombo bude do 3000
provoz ne na baterky, budu hrat jen doma a ty vystavene efekty bych chtel
a jinak dekuju za radu)) a kdyztak nevadi kdyz to kombo bude do 3000
V tom případě se dlouho nerozhoduj a ber tohle
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=levne

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=levne
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
eště že už tady těch threadů není 150

co je podle vás lepší kombo? ROLAND CUBE X15 nebo BEHRINGER GM108?
Cube
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
ma vice efektu aji ze? 
Cube 15X nemá žádné efekty, jen výběr ze 4 druhů zkreslení.
a behringer ma efekty?