Blink 182
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Blink 182
Tak mě vyved z omylu... První 3 desky docela znám, na poslední dvě už jsem neměl žaludek.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Na první studiový desce je hodně písniček z prvního dema který nahrávaly někde v garáži nebo ložnici. Pochybuju že to byly písničky určený pro výdělek. Podle mýho spíš pro zábavu
PRS
- Nero
- Rádce
Ale to nic nemění na tom, že to je poppunkový mainstream, který už skoro z definice je komerční. Je jedno, jak čisté úmysly při nahrávání měli a jestli třeba veškerý výdělek nechtěli dát na umírající velrybátka ze Žlutého moře.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Samozřejmě. S jídlem roste chuť, ale kdo by toho nevyužil? Když se to tak veme každá kapela se stane komerční po tom co má úspěch a začne vydělávat. Ať už míň nebo víc.
PRS
- Nero
- Rádce
S tím nesouhlasím... Je rozdíl tím být úspěšný a vydělávat a tím být komerční. Je kopa kapel, co vydělávají ohromné peníze, ale přesto se drží svého a dělají kvalitní hudbu, o které se opravdu dá říct, že to je umění.
PetrPeter 1975 - 2008
Každýmu se líbí jiná hudba a podle toho pak nahlíží na kapely který ho neoslovily. Blink mám rád proto že je to hudba k odpočinku, žádný složitosti ani texty na zamejšlení. Samozřejmě neposlouchám jen blink. Je určitě kapela nebo minimálně žánr ve kterym by sme se shodli ale to už je zase jiná kapitola
PRS
- Nero
- Rádce
Tak jsem rád, že jsme se obklikou dostali k tomu, že máme právo kritizovat i ty, kteří jsou úpěšnější než my.
PetrPeter 1975 - 2008
- Trey
- last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu
Ona je tu hlavně potíž v tom že Thesces bere pojem komerční hudba jinak než Nero.
Takže na vysvětlenou,vynech tady ty peníze,ale je to myšelno že ta hudba je prostě skladáná tak aby se líbila masám,vem si třeba Slayer,jsou to zatraceně úspěšná kapela,ale jsou komerční?Ne protože jejich muzika je určena pro publikum který ma rádo hodně tvrdou hudbu,zatímco Blink to je hudba kterou si v klidu poslechnu lidi na dikotéce.
Takže na vysvětlenou,vynech tady ty peníze,ale je to myšelno že ta hudba je prostě skladáná tak aby se líbila masám,vem si třeba Slayer,jsou to zatraceně úspěšná kapela,ale jsou komerční?Ne protože jejich muzika je určena pro publikum který ma rádo hodně tvrdou hudbu,zatímco Blink to je hudba kterou si v klidu poslechnu lidi na dikotéce.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Pravda. Sladkej americkej pop rock
Já mám rád hudbu od pop/punk rocku, grunge až po system of a down. Ale k blinku mám prostě nejblíž proto sem ho zastával až možná přehnaně a neuvědomoval sem si některý skutečnosti
Já mám rád hudbu od pop/punk rocku, grunge až po system of a down. Ale k blinku mám prostě nejblíž proto sem ho zastával až možná přehnaně a neuvědomoval sem si některý skutečnosti
Naposledy upravil(a) Red Bull dne 24.04.2011 21:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Spojeny příspěvky pod sebou, požívej upravit.
Důvod: Spojeny příspěvky pod sebou, požívej upravit.
PRS
Na blink se mi nejvíc líbí bubny. Přesně se shodují s mým vkusem. Dál změny rytmu. Většina písniček je rychlá a pka je pomalá mezihra a ty jsou prostě skvělý. A pak se mi líbí jejich show. Při hraní prostě vypadaj dobře. Nevím proč, ale radši bych šel na skákající blink, než na nějakého super kytaristu, který sice hraje úžasnej riff, ale jen sojí a hraje. Na koncertě jsem především divák. A jako takový bych měl něco vidět. To jsem jinak mohl být doma a pustit si to z věže. Ještě bych rád napsal, že je pravda, že blink BYLI komerční do alba Take off your pants adn jacket. Hudba byla sice (podle mne super), ale label (vydavatel) je nutil chovat se jak idioti oblíkat se jak idioti a propagovat věci. Na poslední desce (untitled) měli už dost peněz, aby byli nezávislí a to jsou ti skuteční blink, ti kteří jsou dnes a to bude to co bude na nové desce.
Show musi v zivem hrani byt, ale v prvni rade jde o tu hudbu ze. Oblekat se cool aby mi prisli lidi na koncert je podle me trochu blbe. Ale takova je asi doba.
Blink byli moje mládí. Dostali mě ke kytaře, čímž jim vlastně děkuju. Jejich hudba je živá a energická....ale zbytek? nic. před rokem davy lidí začali šílet, že jsou blinci opět spolu, ale můj názor? Ne díky, ale už ne.....opravdu na jejich písničku jak řekl Nero už nemám žaludek. Dokonce si přeju aby se rozpadli a netvořili už nic novýho, abych na ně měl aspon hezkou vzpominku.
Jo a nepamatuju si jméno ale hlasat tu že blinci nejsou komerční je jako kdyby si vegetarian v restauraci objednal steak
Jo a nepamatuju si jméno ale hlasat tu že blinci nejsou komerční je jako kdyby si vegetarian v restauraci objednal steak
elektrika: Hamer PRS sunbrust
akustika: Tenson
kombo: Peavey valveking 112, Marshall mg10cd
efekt: Jimi Dunlop Cry baby
je vidět že vůbec nevíš ...Zejus píše:Show musi v zivem hrani byt, ale v prvni rade jde o tu hudbu ze. Oblekat se cool aby mi prisli lidi na koncert je podle me trochu blbe. Ale takova je asi doba.
- Nero
- Rádce
Že neví co?
PetrPeter 1975 - 2008
Taková je asi doba ? Co Kiss ? Pokud vím, tak hraní tam bylo poměrně druhotná záležitost. Co spousta těch kapel ze sedmdesátek, tam normálně nevypadal nikdo. Všichni museli mít minimálně dlouhý vlasy jak ženská. Guns 'n' roses, Europe, nedávno jsem je začal hodně poslouchat a když jsem je viděl na koncertě, tak mi spadla čelist jak vypadaj'. A co metalový kapely, co mají vyloženě masky a převlíkají se za bůh ví co. Takže že by se kapely oblékaly divně jen kvůli popularitě jen dneska mi nepřijde. Navíc můžeš mi říct, jak šáhle se blink oblékali. Měli trička kraťasy a občas čepici, to je všechno.nooba píše:je vidět že vůbec nevíš ...Zejus píše:Show musi v zivem hrani byt, ale v prvni rade jde o tu hudbu ze. Oblekat se cool aby mi prisli lidi na koncert je podle me trochu blbe. Ale takova je asi doba.
A to vazne chces srovnavat tyhle kapely s Blinkama? Me se jedna o pomer show x kvalita hudby
Myslím, že jsi napsal něco jiného, ale budiž. Je otázkou co myslíš kvalitou hudby. Pokud myslíš to jak hrajou, tak pokud se podíváš na jejich letošní turné, tak hrajou skoro jako z alba. Pokud myslíš skutečnou kvalitu hudby, tak kvalitu hudby nemůže nikdo posoudit. Vzhledem k tomu, že já považuju za kvalitní hudbu jak ty starý kapely co jsem jmenoval, tak třeba i mozarta, tak blink, tak by se dalo říci, že poznám hudbu všeobecně považovanou za kvalitní, přesto se mi blink líbí. Pak je třeba uvědomit si, že blink hrají punk rock (pop punk), tedy zcela odlišný styl hudby, jehož cílem není složitost (což lze považovat za indikátor kvality). Dále jejich kytary se dají považovat za jednodušší, na druhou stanu bubny mají velmi náročné, což zase kapely jako ac/dc atd. mají úplně primitivní. A nakonec protože se jedná o punk rock tak nemají sólového kytaristu, ale kytaristu, který zpívá, proto si nemůže dovolit pořád hrát super sóla, přesto si myslím že hrát ne vždy úplně primitivní věci a přitom zpívat taky není nejjednodušší. Netvrdím, že blink jsou výkvět hudby, nebo že jsou lepší než kapely, které jsem zmínil, nicméně jsou ve svém stylu nejlepší kapelou (Billboard) a proto si myslím, že by si zasloužili malý respekt. Všichni je vidí jen jako bandu rozjívených puberťáků, jenže tehdy jim bylo 19, teď jim je 40 a hrajou úplně jinou hudbu a hrajou jí úplně jinak.Zejus píše:A to vazne chces srovnavat tyhle kapely s Blinkama? Me se jedna o pomer show x kvalita hudby
ty si myslíš že na Guns Roses chodili lidi kvůli show???

Proboha než něco plácneš tak si to přečti celý a pořádně. Co jsem řekl jsi si překroutil a vytrhl z kontextu. Psal jsem o oblečení, ne o show a psal jsem o tom, že mi naopak přijde, že dříve skupiny naopak dbaly víc na jejich vzhled, než dnes a rozhodně víc než blink.Milerinho píše:ty si myslíš že na Guns Roses chodili lidi kvůli show???![]()
no to je jedno jestli kvůli show nebo jak se obllíkaj, spíš ty si něco o tom zjisti. GNR milují lidi kvůli dobré muzice (slash, axel a vůbec celá kapela) jo já vím ted už je tam jen Axel....bavím se o minulých pistolích