Snímače - Podivný problém
Pravidla fóra
-
TheBedmasters
- Kontaktovat uživatele:
Snímače - Podivný problém
Kdysi jsem vyndal ze svý RGA 42 ty tovární aktivy a dal místo nich klasický PAFka. Kámoš projevil zájem o ty původní aktivky (Loz3) tak jsem mu je dal do kytary (Ibanez GRG170) hrálo to všecko v pohodě, baterky se vešli i do šachty pro poťáky....ale přestala mu hrát, u mě doma jsem otevřel kryt vyndal baterky ven a zase začla hrát....pro jistotu jsem odizoloval všechny kousky nahýho drátu abych vyloučil nějakej dotyk a zas zavřel. Doma mu to ještě cca dvě hodiny hrálo a druhej den na zkoušce to přestalo hrát. Potom jsem to zas rozebral,překontroloval co by mohlo být špatně,přepájel znovu a líp
a kytara zas hrála....ale chvilku...během drnkání sesignál zeslaboval,ztrácel až přestala hrát úplně.... vyndal jsem baterku ven,odpájel a znovu připájel zem a přidělal baterry pack ven na tělo kytary. Zas začla hrát..tak jsem jí dal do futrálu a dneska když jí vyndal,tak zas nehraje... Schéma jsem kontroloval několikrát a vše je jak má být,spoje kvalitní a všecko dobře uzemněný k volumce.... ale prostě to přestává hrát...netušíte někdo možnou příčinu ? 
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
-
TheBedmasters
- Kontaktovat uživatele:
Re: Snímače - Podivný problém
To dá rozum,ale baterky vybitý nejsou,jsou fungloš nový 
špatný stereojack v kytaře nebo na kabelu.
- 60'Rock_N'_Roll
nebo vadnej poťák, žádnej podivnej problém, prostě je něco rozbitý
-
TheBedmasters
- Kontaktovat uživatele:
Právě poťák je v pořádku, měl ho tam i u těch původních pasivů a běhal bezproblémově,s baterkou by problém být taky neměl,ale možná ten jack,i když jsem tam dal ten kterej odpojí okruh po vytažení jacku....ten jackoš v něm nesedí úplně fest....
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
V potakach, konektorech a v podobnejch vecech na 98% problem nebude. Pak by signal spis preskakoval, praskal a podobne, ale pise ze
baterka nebo samotnej snimac
TheBedmasters píše:během drnkání sesignál zeslaboval,ztrácel až přestala hrát úplně
Hodně budem někde...
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
No tak ale při přestavbě na aktivy musíš vyměnit i potencimetr! místo 500k dát 25k. Zkus i novou baterku.
Postupný zeslabování signálu nemůže být kontaktem, jen baterkama. Při odpojení baterky signál zhebne během zlomku vteřiny. LZ žerou oba dohromady asi 1,3mA @ 3V. EMG žerou 2x 80uA @ 9V. Takže LZ mají asi 3x větší příkon než EMG. Zajímavé. Asi ty baterky taky míň vydrží.
Poťáky to nebudou. Mimochodem k Ibanez LZ se dávají A 50k, jestli na tom záleží.
Ještě by mohl být problém v tom aktivním EQ, jestli ho tam máš. Zase přežvejkanej drátek.
Poťáky to nebudou. Mimochodem k Ibanez LZ se dávají A 50k, jestli na tom záleží.
Ještě by mohl být problém v tom aktivním EQ, jestli ho tam máš. Zase přežvejkanej drátek.
-
TheBedmasters
- Kontaktovat uživatele:
Ekvalizer tam mám,funguje bez problémů a ta chyba by neměla být ve snímačích,než jsem je vyndal nevykazovaly jedinou známku problémů
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Problém by mohl být pravděpodobně v kabelech v zapojení - nějaký bude nalomený, to by odpovídalo i občasnému vypadnutí signálu, potom to přestane jít a pomůže tomu vyndání a zandání.
- SUK
- Kontaktovat uživatele: