šrouby na pás

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Quentino

šrouby na pás

Příspěvek od Quentino »

mám takovej malinkej problém. vrchnejší ze šroubú kterí drží kytarový pás je uvolnený a nejde dotáhnout. dokud sem si toho nevšiml tak sem to nepřitahoval takže jsem nemohl pretočit závit. kytara má ješte pár mesícu záruční dob tak nevím zda-li pak to mám dát vyreklamovat. stalo se vám to už nekdy?
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Re: šrouby na pás

Příspěvek od Eizor »

Quentino píše:mám takovej malinkej problém. vrchnejší ze šroubú kterí drží kytarový pás je uvolnený a nejde dotáhnout. dokud sem si toho nevšiml tak sem to nepřitahoval takže jsem nemohl pretočit závit. kytara má ješte pár mesícu záruční dob tak nevím zda-li pak to mám dát vyreklamovat. stalo se vám to už nekdy?
to je normální a už se to tu řešilo. Já tam nalil lepidlo a ten šroubek tam drží (už skoro rok). Teda poslední měsíc se to začalo protáčet.. jinak pohoda
tady hraju teď KOSMONOPOL
Durin

Příspěvek od Durin »

Já mám už dlouho stejný problém se spodním šroubem. Zatím drží, ale musím ho každou chvíli dotahovat, celkem se protáčí. Zalití lepidlem se mi moc nelíbí, protože to s tím pak nehnu už vůbec. Je dobrý nápad navrtat novou díru?
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

Vrtat novou díru asi ne, podle mne by to jiný zavěšení potom rozhodilo celou stabilitu nástroje (teda myslim)
S tímhle zkušenost nemám ale na brigádě v nábytku když se mi něco takovýho povedlo, tak jsme tam dali třeba kus dřeva, nebo něco co do dotyčné díry pasovalo a navrtali tam zas novou díru takovou, jaká tam má bejt. Holt se Ti tam asi udělal dirka a ten šroub v tom lítá ...
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Durin

Příspěvek od Durin »

Takže myslíš, že kdybych to zalátal nějakou dřevotřískou a znova navrtal, že by to fungovalo?
Tomas.Tajfun
Kontaktovat uživatele:

dřevotřískou nevim, dávali jsme třeba takový ty dřevěný kolíky, co se dávaj mezi skříně aby držely a jsou asi v každým nábytku... ale to byl nábytek, ne hudební nástroj :D
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Durin

Příspěvek od Durin »

Já právě nevim. Ta díra je hodně specifická a já pochybuju, že seženu vyhovující špalíček.
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

Durin píše:vyhovující špalíček.
Na ten by sis právě vyvartal přesnou dírku a pak ho třeba podlepil a vrazil tam a můžeš do něj zase vrtat...já abych pravdu řekl, tak taky nevim co s tim, možná zkusit udělat směs lepidla a nějakejch dřevěnech odřezků nebo pylin a tim to zalátat a šroub tam začerstva znova našroubovat...těžko říct.
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
Šimi

Příspěvek od Šimi »

Herkules, jedno nebo dvě párátka, namočit, strčit do díry, ulomit konec a našroubovat :wink:
Tomas.Tajfun
Kontaktovat uživatele:

whisoure píše:
Durin píše:vyhovující špalíček.
Na ten by sis právě vyvartal přesnou dírku a pak ho třeba podlepil a vrazil tam a můžeš do něj zase vrtat...já abych pravdu řekl, tak taky nevim co s tim, možná zkusit udělat směs lepidla a nějakejch dřevěnech odřezků nebo pylin a tim to zalátat a šroub tam začerstva znova našroubovat...těžko říct.
a když budu mluvit za sebe, tak já bych si do nástroje nikdy nevrtal, od toho máme Karlose :D ;)
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

vlastně jsou dvě možnosti (s přiděláním šroubu na stejné místo) 1) buďto naneseš na šroubek lepidlo a dáš i do té díry - lehčí oprava, ale už s tím šroubem nepohneš. Drží to (mě asi ten rok, ale teď už prokluzuje)
nebo za 2) uděláš si směs těch pilin (nebo párátko) a s lepidlem to dáš do té díry - po vytvrdnutí tam našroubuješ šroubek (uděláš "novou" díru)

další postupy se mi zdají až moc radikální...

Jo a s lepidlem ti poradí v obchodě. (Já měl nějaké dvousložkové, ale už si to nepamatuji)
Durin

Příspěvek od Durin »

Eizor píše:2) uděláš si směs těch pilin (nebo párátko) a s lepidlem to dáš do té díry - po vytvrdnutí tam našroubuješ šroubek (uděláš "novou" díru)
Něco takovýho jsem měl na mysli. Dobrý nápad, asi to zrealizuji. Díky za radu :)
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Trochu nechápu, proč tam prostě nedáte delší vrut?
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Tomas.Tajfun
Kontaktovat uživatele:

To je fakt, když tam ta díra je, tak proč by nemohla bejt větší? A pak, až budeme u sedla, tak koupíme nový tělo a jedem od začátku.

No offence, no flame
Durin

Příspěvek od Durin »

No já si to totiž poničil sám. Tam byl nějakej šroubek, ale když jsem koupil zámky, tak pro ty držadla zámků byl moc malej a musel jsem tam dát větší. Jenže ten to vykurvil uplně a nedrželo to vůbec. Takže jsem zespoda zámek sundal, vrátil tam normální knob a zámek mám jen nahoře. Jenže dole to pořád je vydrcený. :D
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Tomas.Tajfun píše:To je fakt, když tam ta díra je, tak proč by nemohla bejt větší? A pak, až budeme u sedla, tak koupíme nový tělo a jedem od začátku.
Tak to jo, to potom jo.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

shoooter píše:Trochu nechápu, proč tam prostě nedáte delší vrut?
ono není až tak jednoduché sehnat šroubek, který tomu bude vyhovovat. Já ho osobně nenašel a to jsem prošel pět prodejen :wink:
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Eizor píše:
ono není až tak jednoduché sehnat šroubek, který tomu bude vyhovovat. Já ho osobně nenašel a to jsem prošel pět prodejen :wink:
Předpokládám, že se bavíme o přišroubování buttonu od straplocku, nebo mi něco uniklo? Tam snad není nic speciálního, ne? Nechal jsem si dělat od soustružníka z nerezu na Taylora celej button s osazením závitem M6 a speciílní osazenou matkou pro zámek dunlop, a stálo to pakatel. Protože T tam má velkou díru, jako pro endpin, a nechtěl jsem jí zalepit. Mírně upravit vrut snad není problém, stejně ta hlava není prakticky vidět.
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

shoooter píše:
Eizor píše:
Předpokládám, že se bavíme o přišroubování buttonu od straplocku, nebo mi něco uniklo? Tam snad není nic speciálního, ne? Nechal jsem si dělat od soustružníka z nerezu na Taylora celej button s osazením závitem M6 a speciílní osazenou matkou pro zámek dunlop, a stálo to pakatel. Protože T tam má velkou díru, jako pro endpin, a nechtěl jsem jí zalepit. Mírně upravit vrut snad není problém, stejně ta hlava není prakticky vidět.
no a já si to nenechal soustružit. A přijde mi jednodušší to udělat, tak jak jsem psal. I když tvůj způsob je zřejmě lepší kvalitou
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Eizor píše:
no a já si to nenechal soustružit. A přijde mi jednodušší to udělat, tak jak jsem psal. I když tvůj způsob je zřejmě lepší kvalitou
To si nepochopil, ten Taylor byla akustika, a měla tam originál díru jako prst. A v ní rolnu s nějakým palcovým cca 6mm závitem skrz a zevnitř kytary matku. To vče původně z duralu. Chtěl jsem tam dát straplock. Zalepit jí by byl nesmysl, protože tam později přišel endpin. Tak jsem nechal vyrobit z nerezu takový poměrně velký šroub, který měl místo hlavy button straplock jako Dunlop zámky.

Jen jsem chtěl říct, že vyřešit jde elegantně kdeco, takže vhodný delší vrut asi není problém. Jinak samozřejmě se díry zalepují špalíkem, špejlí apod., i Herkules s pilinama je běžná truhlářská praxe.
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“