Problém s aparaturou
Pravidla fóra
-
walkingdisaster
Problém s aparaturou
Ahoj, hraju v kapele a máme půjčenou aparaturu, respektive máme dvě pasivní bedny (obrázek viz příloha) a k tomu mixák Behringer Pro mixer DX626 a ještě tam máme takovou trošku větší bedýnku než ten mixák, nevím co to je
(možná zesilovač?). Problém je v tom, že přes to máme připojený zpěv a i když to dáme na maximální možnou hlasitost, aby to nepískalo tak ten zpěv jde slyšet jen dost stroze. Hádám, že problém je v těch bednách a jejich citlivosti... máme teda koupit jiné a kdyžtak jak výkonné apod. Je to spáš větší zkušebna 
Re: Problém s aparaturou
a otazka zni jak?
(btw ... ale at zni jak zni, dokud nebude jasne co je "ještě tam máme takovou trošku větší bedýnku než ten mixák, nevím co to je", myslim, ze toho nikdo moc nevykouma...)
(btw ... ale at zni jak zni, dokud nebude jasne co je "ještě tam máme takovou trošku větší bedýnku než ten mixák, nevím co to je", myslim, ze toho nikdo moc nevykouma...)
-
walkingdisaster
je to zesilovač, to co jsem nedokázal pojmenovat
a otázka zní: v čem tkví problém, že bedny hrajou příliš potichu?
Čokoľvek - nedostatočná citlivosť bední, nedostatočný výkon zosilňovača a bední, zlé nastavenie... Je toho fakt veľa, tak hľadaj a vylučuj možnosti, ktoré neplatia. Možno tých faktorov pôsobí aj viac naraz.
Ale ako sa na ten štítok od repráku dívam, najskôr to bude v bedniach. 93 dB/W/m je moc málo. Poriadne bedne pre ozvučovanie majú od 100 viac. Uvedom si, že 3 dB robia rozdiel výkonu 200%! To značí, že trebárs 100W bedňa s 96 dB/W/m bude hrať tak nahlas ako 200W bedňa s 93 dB/W/m ...
Ale ako sa na ten štítok od repráku dívam, najskôr to bude v bedniach. 93 dB/W/m je moc málo. Poriadne bedne pre ozvučovanie majú od 100 viac. Uvedom si, že 3 dB robia rozdiel výkonu 200%! To značí, že trebárs 100W bedňa s 96 dB/W/m bude hrať tak nahlas ako 200W bedňa s 93 dB/W/m ...
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
jakej zesilovac? 2 x 50W ke gramofonu? nebo je schopen dat tech 300W? a jakej mate mikrofon? a kde stoji zpevak vuci bednam? ja vysoko to piska? jak mas nastavenej ekvalizer? neda se tomu tim ekvalizerem pomoct? nebo umistenim beden? nebo mikrofonu?walkingdisaster píše:je to zesilovač, to co jsem nedokázal pojmenovat![]()
a otázka zní: v čem tkví problém, že bedny hrajou příliš potichu?
-
walkingdisaster
Paris: myslím, že ten zesilovač je 2x200 w, ale nejsem si jistý
, bedny máme hezky ve předu po stranách, zkoušeli jsme jim najít nejvhodnější místo a mikrofon máme tuším behringer a s tím mixákem jsme taky zkoušeli všelicos 
Predator: jasně, to jsem třeba nevěděl, že ty db dělají až tolik
a taky si myslím, že to bude v tom
.
Predator: jasně, to jsem třeba nevěděl, že ty db dělají až tolik
Ty bedny jsem nedávno měl na stole.
Jsou tragicky necitlivé a navíc piezo výškáč je pro zvučení nešťastné řešení.
Vypůjčte si někde nějaké normální PA bedny a vyzkoušejte to znovu.
Zesilovač je co za typ ?
Všechno se vším souvisí a platí to i o PA...
Jsou tragicky necitlivé a navíc piezo výškáč je pro zvučení nešťastné řešení.
Vypůjčte si někde nějaké normální PA bedny a vyzkoušejte to znovu.
Zesilovač je co za typ ?
Všechno se vším souvisí a platí to i o PA...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, ale mám pocit, že ty máš pocit, že když do příspěvku nacpeš co nejvíc smajlíků, tak to vykompenzuje ty ne-informace typu "nějaká bedýnka" "nějaký tuším mikrofon" "nejsem si jistý ... zkoušeli všelicos" atd. Ten mix je pro DJ, tak by mě docela zajímalo jaký teda máte přesně ten mikrofon, jak je připojený k tomu mixu, a jak je mix připojený k zesilovači, jaký má zesilovač vstup a výstup a jak je připojen k bednám. Protože s pojmama "nějaký, tuším, myslím, nejsem si jistý..." ti nikdo nevyvěští v čem je problém. Respektive každému je jasné, že problém je v tom, že jsi co se zvuku týče diletant bez základních znalostí... Chci říct, že pokud chceš fundovanou radu, musíš nejdřív položit správně formulovanou otázku.
Pokud by to byl mix se standartním mikrofonním vstupem, mikrofon (klidně i behringer, třeba http://www.audiotek.cz/product-12419-be ... 00s-3-pack) do něj připojený jak je v kraji zvykem symetrickým kabelem, zesilovač o výkonu skutečně těch 2x200W opět standartně propojený s mixem a těma bednama, tak to na zkušebnu musí stačit a není důvod proč by to mělo dělat neplechu. Věštím, že ta citlivost beden bude ten nejmenší problém...
Pokud by to byl mix se standartním mikrofonním vstupem, mikrofon (klidně i behringer, třeba http://www.audiotek.cz/product-12419-be ... 00s-3-pack) do něj připojený jak je v kraji zvykem symetrickým kabelem, zesilovač o výkonu skutečně těch 2x200W opět standartně propojený s mixem a těma bednama, tak to na zkušebnu musí stačit a není důvod proč by to mělo dělat neplechu. Věštím, že ta citlivost beden bude ten nejmenší problém...