Myslím, že zzbar těma Turkama s velkým T myslel značku Turkish (možná).pehve píše:já taky, vlastně já už ted vybírám jedině mezi turkama, přešel jsem na ně (anatoliany) po dvacetiletém hraní a shánění všeho možného i nemožného a nemůžu si to vynachválit. Cena je až o třetinu nižší, velký výběr ruzných řad a kvalita za tu cenu proti konkurenci bezkonkurenční. Materiál B20 je ušlechtilá slitina s výbornými mechanickými a zvukovými vlastnostmi.zzbar píše:.,....Ještě bych třeba vybíral mezi Turkama. Nebo Sabianem...
Krabicáky vidím jako předražené samostatně neprodejné šity určené lidem bez chuti pro výběr nástroje něco víc obětovat, těm co chtějí všechno hned, nekoukají na kvalitu ale hlavně že je to levné a nové.
Jinak s Anatolianama mám také dobrou zkušenost (a nejsem sám). Jsou o profesionální plechy za slušnou cenu a nemají v podstatě žádné nižší třídy. Všechno je profi úroveň a liší se víceméně jenom zvukem a použitím.
Opět bych jenom nesouhlasil se zobecňováním. V krabici se prodává například i sada Paiste 2002, na kterou z Tvého popisu sedí jenom nové a předražené