Meinl HCS vs. Paiste PST3 ?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Moleek

Re: Meinl HCS vs. Paiste PST3 ?

Příspěvek od Moleek »

pehve píše:
zzbar píše:.,....Ještě bych třeba vybíral mezi Turkama. Nebo Sabianem...
já taky, vlastně já už ted vybírám jedině mezi turkama, přešel jsem na ně (anatoliany) po dvacetiletém hraní a shánění všeho možného i nemožného a nemůžu si to vynachválit. Cena je až o třetinu nižší, velký výběr ruzných řad a kvalita za tu cenu proti konkurenci bezkonkurenční. Materiál B20 je ušlechtilá slitina s výbornými mechanickými a zvukovými vlastnostmi.

Krabicáky vidím jako předražené samostatně neprodejné šity určené lidem bez chuti pro výběr nástroje něco víc obětovat, těm co chtějí všechno hned, nekoukají na kvalitu ale hlavně že je to levné a nové. :roll:
Myslím, že zzbar těma Turkama s velkým T myslel značku Turkish (možná).
Jinak s Anatolianama mám také dobrou zkušenost (a nejsem sám). Jsou o profesionální plechy za slušnou cenu a nemají v podstatě žádné nižší třídy. Všechno je profi úroveň a liší se víceméně jenom zvukem a použitím.

Opět bych jenom nesouhlasil se zobecňováním. V krabici se prodává například i sada Paiste 2002, na kterou z Tvého popisu sedí jenom nové a předražené :mrgreen:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Moleek píše:Myslím, že zzbar těma Turkama s velkým T myslel značku Turkish (možná).
Vážně jsem myslel činely turecké výroby obecně, ale to je vedlejší. :wink:

Myslím, že se všichni shodnem na tom, že krabice nebrat a že dobré kusy i levnějších řad se DAJÍ sehnat...

A kdyby někdo z vás měl zkušenost s tím, co všechno lze do e-shopu vrátit (z našeho nádobíčka), tak se podělte .Třeba to ani nebude OT :) Nějak si to u činelů nedovedu představit (u těch blán je mi to jasné Nero :wink: ...)
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Ony i Zildjiany jsou původně turecké výroby, řada Avedis se dokonce v turecku pořád vyrábí :) Ale za mě nejlepší činely, tedy mi nejsympatičtější jsou činelky Istanbul.

Mrkni se i na UFIPy, kámoš jim dělá firemního hráče, a zní to moc dobře.
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:.....já taky, vlastně já už ted vybírám jedině mezi turkama, přešel jsem na ně (anatoliany) po dvacetiletém hraní a shánění všeho možného i nemožného a nemůžu si to vynachválit. Cena je až o třetinu nižší, velký výběr ruzných řad a kvalita za tu cenu proti konkurenci bezkonkurenční. Materiál B20 je ušlechtilá slitina s výbornými mechanickými a zvukovými vlastnostmi.

Krabicáky vidím jako předražené samostatně neprodejné šity určené lidem bez chuti pro výběr nástroje něco víc obětovat, těm co chtějí všechno hned, nekoukají na kvalitu ale hlavně že je to levné a nové. :roll:

Naprosto stejně to mám i já (po víc jak 20ti letech shánění a zkoušení všeho ožného nádobíčka jsem maximálně spokojená s cenou i kvalitou a výběrem Anatolian) a s celým příspěvkem souhlas do posledního puntíku!! :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Moleek píše:......Myslím, že zzbar těma Turkama s velkým T myslel značku Turkish (možná).....:
Myslím že OMYL. Ono se v zásadě mluví o několika "školách" výroby plechů a tou hlavní je Turecká škola. nejklasičtějším představitele m je pak Zildjian. Teprve v průběhu let se k tomu přidružily další mladší značky (Anatolian, Soultone,...) Protipólem Turecké školy pak jsou "neturecké" značky, jako třeba PAISTE (Švýcarsko), Sabian (Kanada), MEINL (Německo),..... kdo se o to vše zajímá hlou, zná jistě ty příbuzenské vazby zakladatelů firem i přesuny sídel firem ze státu do státu..... 8)
Moleek píše:......Jinak s Anatolianama mám také dobrou zkušenost (a nejsem sám). Jsou o profesionální plechy za slušnou cenu a nemají v podstatě žádné nižší třídy. Všechno je profi úroveň a liší se víceméně jenom zvukem a použitím.........
Vyzkoušeno....SOUHLAS!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

Výběr nástroje není jednoduchá věc a trvá dlouho. Když jsem si vybíral nové činely oslovil jsem profíky. Anatoliany jsem vybíral s Martinem Vajglem (tehdy ještě nebyl jejich firemní hráč a byla to u nás novinka). On mě vlastně na ně navedl, podle stylu mé muziky mi doporučil řadu a trefil se naprosto přesně. Plechy znějí na nahrávkách s kapelou přesně tak jak bych si představoval a to je vlastně nejdůležitější věc, sound celku. Další info mám od Klaudy kterej s nimi měl také výborné zkušenosti. Neponechal jsem nic náhodě a navštívil pár koncertů, plechy si osahal a dukladně si o nich pokecal.
Trvalo to tak pul roku než mi bylo jasno. Výběr nástroje nemůže být jen otázka na foru kterou že tu krabici ale je to hodně práce. Mělo by to tak být i u prvních "začátečnických" plechů.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

pehve píše:Výběr nástroje není jednoduchá věc a trvá dlouho. Když jsem si vybíral nové činely oslovil jsem profíky. Anatoliany jsem vybíral s Martinem Vajglem (tehdy ještě nebyl jejich firemní hráč a byla to u nás novinka). On mě vlastně na ně navedl, podle stylu mé muziky mi doporučil řadu a trefil se naprosto přesně. Plechy znějí na nahrávkách s kapelou přesně tak jak bych si představoval a to je vlastně nejdůležitější věc, sound celku. Další info mám od Klaudy kterej s nimi měl také výborné zkušenosti. Neponechal jsem nic náhodě a navštívil pár koncertů, plechy si osahal a dukladně si o nich pokecal.
Trvalo to tak pul roku než mi bylo jasno. Výběr nástroje nemůže být jen otázka na foru kterou že tu krabici ale je to hodně práce. Mělo by to tak být i u prvních "začátečnických" plechů.
Tak s tímhle naprostý souhlas. :idea:
Problém je, že u většiny začínajících bicmenů (tohle není lakyesův případ) je skoro nejdůležitějším parametrem ... cena. Je to ale přirozený "vývoj" a každý si tou cestou musí projít. Málokdo si hned na startu může dovolit pořádné plechy.

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
pehve

Příspěvek od pehve »

Málokdo si hned na startu může dovolit pořádné plechy.
No...bývalo hůř, jen si vzpomeň :wink:
Když srovnám své začátky doba se neskutečně změnila. Tenkrát pořídit třeba legendární h.h. Paiste 2002 znamenalo nechat je propašovat ze západu a vysolit 700 mařen.Ty byly u vexláků po deseti. Nebylo to jednoduchý a smrdělo to kriminálem.
Další možnost byla z NDR kam mohl každej a kde byly k mání když se vědělo kde už přepašované za 3000 jejich mařen co byly po třech korunách. Sám jsem do republiky dovezl patery protože jsme tam pravidelně jezdili koncertovat s dechovkou. Bohužel ne pro sebe, já jsem na to neměl. Za měsíc brigády v pekárně jsem jako student dostal 1300 Kčs takže o činelech nemělo cenu ani přemýšlet... (Ostatně byli jsme mladí, rifle stály v túzu 100-130 bonů, bony byly u vexláka po pěti takže když jsem chtěl třeba pravý lewisky moc už mi nezbylo....)

Dnes si student za měsíční brigádu může koupit hajtku, ride i crash v naprosté profi kvalitě.

.....a rifle do toho vubec neplete......
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Líbí se mi pehve, jak to vidíš jednodušše :mrgreen: :twisted:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

pehve píše:No...bývalo hůř, jen si vzpomeň :wink:
Čoveče, máš sloní paměť. Já už bych ty cifry dnes dohromady nedal :D
Tehdy, po přechodu z Amatek, byly moje první trochu lepší činely Meinl Sterling. Stály nějakých 5,5K komplet. To už byli komanči v pr... Tehdy se bralo něco kolem 2,5K měsíčně. Takže v podstatě dva platy.
Teď je plat dejme tomu průměrně 20K čistého (aspoň u nás je kluci kolem 20.let mají). Když dáš dohromady dva platy, je to 40K a za to už se panečku dá pořídit slušná soupravička plechů...
Takže ANO Pehve, máš pravdu.
Pak jde tedy jen o to, jak je kdo odhodlaný své věci, tedy hře na bicí... podlehnout lákadlům nejmodernější techniky a levného lyžování v Alpách je tak jednoduché. Chce to nechodit do Vaňkovky a šetřit.
Jenže dnes chce mít každý všechno a hned.

a spousta No name...
pehve

Příspěvek od pehve »

ošťa píše:Líbí se mi pehve, jak to vidíš jednodušše :mrgreen: :twisted:
ono to příteli jednoduchý je, jako 1+1, ale pouze tehdy když se nad tím trochu zamyslíš, srovnáš hodnoty, vytěsníš šmejdy a oceníš kvalitu. Nejen v muzice :wink:
jura305

Příspěvek od jura305 »

Vzhledem k tomu že jsem měl 14" crash paiste 101 totálně na s****y a ride byl vystřihnutý 19" amati tak můžu říct že jsem za ty peníze s meinl hcs velmi spokojený, Mám 16" crash 18" crash a 20" ride.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“