Proč jiní jsou slavní a my ne?

Vše o kapelách a hudebnících ...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Xavi je masér, to jo...rád bych ho někdy zažil :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Dark Axel píše:Xavi je masér, to jo...rád bych ho někdy zažil :-)
Tak to sme dva a řekl bych že nejsme sami :)
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

asi jsou v tom opravdu ty prachy, muj ucitel ma taky kapelu, a pro mě je to instrumentálně jedna z nejlepších kapel ktere znam

http://bandzone.cz/infuck

poslechněte uvidite, pustte si guarding satan....... myslim ze zrovna to je ta pisen kterou by byli ochotni poslouchat i lidi z radia atp, a zaroven to neni medialni s****a, slozene ze 4 powerchordu...... a verim ze takovych kapel co by si zasloužili byt slavnymi je v republice nekolik desitek/stovek..... i kdyz kdyz tak premyslim stoji za to vubec byt v nějake hitparadě kdyby to vypadalo takto "1. tokio hotel 2. moje kapela" to bych asi bral jako žebříček od konce
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
humus

Příspěvek od humus »

Caggan píše:asi jsou v tom opravdu ty prachy, muj ucitel ma taky kapelu, a pro mě je to instrumentálně jedna z nejlepších kapel ktere znam

http://bandzone.cz/infuck

poslechněte uvidite, pustte si guarding satan....... myslim ze zrovna to je ta pisen kterou by byli ochotni poslouchat i lidi z radia atp, a zaroven to neni medialni s****a, slozene ze 4 powerchordu...... a verim ze takovych kapel co by si zasloužili byt slavnymi je v republice nekolik desitek/stovek..... i kdyz kdyz tak premyslim stoji za to vubec byt v nějake hitparadě kdyby to vypadalo takto "1. tokio hotel 2. moje kapela" to bych asi bral jako žebříček od konce
ta guarding satan je vyborna, strasne mi to pripomina moji oblibenou britskou alternativni punkovku :) - Altenrative TV.

ale zas si nemyslim ze kdyz je jednoducha pisnicka, neznamena hned ze je spatna (aspon tak sem to pochopil jak ty pises).
Epiphone LP Std, Gibson pickups (neznámej typ)
Marshall Valvestate 8080
http://bandzone.cz/svindl
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

No jeste by stalo za zminku slovo IMAGE... jo vim ze hudbu neovlivni... ale vim, ze fanousky jo, a to hodne... vemte si driv treba Beatles... to byli "slusnacci" na koncertech a oproti tomu museli Rolling Stones delat bordel, aby se chytli... pak si vemte Kiss, Manson, dnes treba Lordi a i ti Tokiaci... dneska jde o to ne to umet, ale byt zajimavej pro trh... byt takovej, aby na tobe mohli vydelat... :cry: :cry: :cry: ... Kde je starej Rock´n ´Roll... :( :( :(
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Mylann píše:No jeste by stalo za zminku slovo IMAGE... jo vim ze hudbu neovlivni... ale vim, ze fanousky jo, a to hodne... vemte si driv treba Beatles... to byli "slusnacci" na koncertech a oproti tomu museli Rolling Stones delat bordel, aby se chytli... pak si vemte Kiss, Manson, dnes treba Lordi a i ti Tokiaci... dneska jde o to ne to umet, ale byt zajimavej pro trh... byt takovej, aby na tobe mohli vydelat... :cry: :cry: :cry: ... Kde je starej Rock´n ´Roll... :( :( :(
Pravda, je to tak, fanoušci se snaží připodobnit nějak svým idolům, hrát podobnou muziku, to se podaří jen zlomečku té masy. Ale oblékat se podobně jako oni, to je už o poznání snažší :D Dneska potřebuješ hlavně zaujmout, splašit něco co se prostě prodá, něco neotřelého, co pak můžeš ždímat a ždímat, dokud z toho nebude jen směšná, naprosto neoriginální, ohraná a trapná záležitost, která nezaslouží žádnou pozornost, protože je teď už totálně out 8)
Na druhou stranu image je důležitá součást muziky. Vem si třeba původní americké death metalové kapely, ti chodili na koncerty oblečení jako normálně, dělníci a řemeslníci v monterkách, flanelovou košili, kraťasy, nebo taky košili a společenské kalhoty s puky a společenskou obuv, viz. kytarista z Death.
V začátcích deathu se dokonce death metalu prej říkalo ''teplákovej metal'' ostatním metalistům byli pro smích. Taky proto není death příliš populární, ani originální, ani chytlavý. Prostě kvalitní, propracovaná, poslechově náročná muzika, kterou málokdo plně chápe :D
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

nerikam ze ty pisnicky jsou špatny, ale přijde mi to blbý když pisen obsahuje 4 akordy pro sloku 4 akordy pro refren, a nějaky jednoduchy intro a mozna s trochou stesti bridge, dobře se to poslouchá to jo.... ale...... jak bych to jen vyjádřil?? :( ted me nenapada jak to říct!
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Caggan píše:nerikam ze ty pisnicky jsou špatny, ale přijde mi to blbý když pisen obsahuje 4 akordy pro sloku 4 akordy pro refren, a nějaky jednoduchy intro a mozna s trochou stesti bridge, dobře se to poslouchá to jo.... ale...... jak bych to jen vyjádřil?? :( ted me nenapada jak to říct!
uz to tu bylo 1001x....
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

Wohma píše:penize
Stačí jedno slovo, a vystihne to :-)
Caggan píše:nerikam ze ty pisnicky jsou špatny, ale přijde mi to blbý když pisen obsahuje 4 akordy pro sloku 4 akordy pro refren, a nějaky jednoduchy intro a mozna s trochou stesti bridge, dobře se to poslouchá to jo.... ale...... jak bych to jen vyjádřil?? :( ted me nenapada jak to říct!
No, a co ty starý rockový pecky, co vládly světem, 4 akordy slavěj úspěch dýl než sme my všici na světě..(teda esi tu někomu neni 50)...prostě v jednoduchosti je krása,a když mezi ty 4 akordy nasázíš pár vyhrávek jednoduchejch,máš perfektní doprovod,a zrovny visrací zámek je podle mě jeden z mála zaslouženě slavnej,hráli když sem eště byl na houbách,a už tenkrát hráli víc než dobře...a nepotřebovali ke slávě tým manyžerů a 65536miliard na propagaci...to se mě hnusí(TH, ten hip-hopovej šit - zas aby se někdo nehádal,neřikám že nemůže bejt i dobrej,jenom takovej neznám :P a i kdyby,tak to pro mě nic neni; a nakonec,teoreticky by se to dalo říct i o sex pistols,který zas rád mám,ale když s etrochu prosltavili,peníze to zabily..)...

Prostě,odpovědi na otázku v topicu:
1) Uměj dělat muziku (jestli myslíš,že umíš lepší než visrací zámek..klidně můžeš umět 1000x složitější,ale když to bude stát za prd..)
2) Maj peníze :-)
Yamaha RGX320 -> Hartke GT60 -> Celestion G12T-100
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

pardon, visacimu znamku se omlouvam protoze sem ted poslech par jejich pisnicek, a uznavam ze na nic něco bude :oops: :cry:
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Tak nejde jenom o jednoduchost..pust si Highway to hell od AC/Dc...to sou 3 akordy porad dokola a v refrenu jenom pozmenenej rytmus a jak je to genialni..jde oto jestli je to chytlavy..jestli to tem lidem pri poslechu utkvy v hlave
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

Caggan píše:pardon, visacimu znamku se omlouvam protoze sem ted poslech par jejich pisnicek, a uznavam ze na nic něco bude :oops: :cry:
:-) Já neřikám,že sou to mistři světa,ale rád je mám(i když tu novější tvorbu tolik nežeru)....ale jak sem psal,podle mě je to buď o chytlavý muzice,a když neni chytlavá,tak sou za ní peníze..jiná cesta mě nenapadá :-)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Martin656 píše:Tak nejde jenom o jednoduchost..pust si Highway to hell od AC/Dc...to sou 3 akordy porad dokola a v refrenu jenom pozmenenej rytmus a jak je to genialni..jde oto jestli je to chytlavy..jestli to tem lidem pri poslechu utkvy v hlave
Nemusi jim to nutne utknout v hlave [rozhodne ne tim stylem, ze by jim to celej dne prehravalo furt dokola], ale je pravda, ze v jednoduchosti je krasa. To bohuzel nechape vetsine progressive metal kapel :P Pak tyhle umelce poslouchaji jen lidi, kterym jde ciste o techniku a slozitost a ne o to, jestli se ta pisnicka da poslouchat nebo ma nejakou atmosferu, pripadne neco sdeluje...
Na druhou stranu mam pocit, ze podobnym argumentem si svou existenci a tvorbu 'omlouvaji' kapely typu Divokej Bill, ktery jsou opravdu prostoduchy, takze je to dvojsecna zbran.
Somnus Aeternus
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Wohma píše:
Martin656 píše:Tak nejde jenom o jednoduchost..pust si Highway to hell od AC/Dc...to sou 3 akordy porad dokola a v refrenu jenom pozmenenej rytmus a jak je to genialni..jde oto jestli je to chytlavy..jestli to tem lidem pri poslechu utkvy v hlave
Nemusi jim to nutne utknout v hlave [rozhodne ne tim stylem, ze by jim to celej dne prehravalo furt dokola], ale je pravda, ze v jednoduchosti je krasa. To bohuzel nechape vetsine progressive metal kapel :P Pak tyhle umelce poslouchaji jen lidi, kterym jde ciste o techniku a slozitost a ne o to, jestli se ta pisnicka da poslouchat nebo ma nejakou atmosferu, pripadne neco sdeluje...
Na druhou stranu mam pocit, ze podobnym argumentem si svou existenci a tvorbu 'omlouvaji' kapely typu Divokej Bill, ktery jsou opravdu prostoduchy, takze je to dvojsecna zbran.
Zase na druhou stranu kdyby to bylo opravdu tak srackovy tak by lidi nechodily na jejich konciky...myslim tim Divoce blil
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Heh, jestli to nebude mit neco spolecnyho s upadajicim vkusem, nejen v muzice :wink: Staci si poslechnout radio a i ten nejtolerantnejsi posluchac musi priznat, ze velka cast pisnicek, ktera se tam hraje, jsou bezduchy slataniny....
Mimo to spousta lidi zamerne posloucha jednoduchou [cti hloupou] hudbu, protoze to maji na relax a [pry] je to rusi...
BTW, Loitumu taky kazdej zna a 'libila' se mu, ale nikdo by o ni nerekl, ze je to inteligentni. Takovych pripadu se da najit spousta.
Somnus Aeternus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Wohma píše:
Chtěl bych jen něco podotknout k prog metalovejm kapelám a jejich posluchačům... Já k nim patřím, mezi mé oblíbence patří např. Dream Theater, Pain of Salvation, Tool, Queensryche, Fates Warning a další. Nemyslím si že jejich písně nemaj atmosféru a nemaj co říct (rád se hrabu v textech a vím, o čem zpívají). A ano, všiml jsem si, že píšeš většina a ne každá, jenom mi to nedalo :wink: A pokud jde o mě jako posluchače - můžeš se podívat na můj profil na last.fm coi mám v podpisu a uvidíš, že poslouchám i jiný věci, a to i dost odlišný. Člověk, kterej by poslouchal jen jeden styl, ten podle mě není jeho fanoušek, ale pozér...

K tématu - hlavní pro úspěch je podle mě zaujmout, být jinej, zajímavej. A pak mít takovejch pár detailních zíležitostí jako peníze, konexe, možná trochu štěstí...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Proč se hrabete v tom kdo je slavnej a kdo ne?Začíná se vám rozostřovat zrak má Vám jít o hudbu co milujete a ne tady řešit peníze kampaně až pozéřství - na to se vykašlete kytary do ruky a dělejte co milujete s kapelou mělo by Vám to ke štěstí stačit pokud ne nejste umělci ale povrchní chátra :!:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Red Bull píše:Proč se hrabete v tom kdo je slavnej a kdo ne?
Ehm, vsiml sis nazvu threadu?
A jestli to myslis na celej thread, tak vim o spouste threadu, ve kterych se resi vetsi ho*na...
Somnus Aeternus
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

jo ja hraju s kapelou, relativně nam to jde, ale musim zaplakat nad tím že mladym kapelam nikdo nedá šanci, a to i kdyz si myslim ze je hodně kapel hrajicich poslouchatelnější hudbu než nam prezentují radia,hudebni televize, a tak podobně
MrDuck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrDuck »

Caggan píše:jo ja hraju s kapelou, relativně nam to jde, ale musim zaplakat nad tím že mladym kapelam nikdo nedá šanci, a to i kdyz si myslim ze je hodně kapel hrajicich poslouchatelnější hudbu než nam prezentují radia,hudebni televize, a tak podobně
Protože mladý kapely hrajou rock/punk/metal/cokoliv,prostě něco,co vyrostlo z rocku,živá hudba...a tu dneska mladý lidi nechtěj,protože maj ty elektronický(bez prominutí a naprosto vážně) s****y...do toho trochu toho hip-hopu,kterej se aspoň dá produkovat živě..ale o opravdovou muziku nikdo zájem nemá :-) Starci si poslechnou svý dechovky a kájugota s helenkou, omladina pustí techno/dance/hip-hop a de se zfetovat(s nadsázkou,ne že zas někdo bude rejpat :P) a o něco živějšího ti tu nikdo nestojí... Si myslim :roll:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“