Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
carver

Re: Homemade kytara

Příspěvek od carver »

kmensik píše:Co do trvanlivosti to je určitě o kus lepší než lípa, smrk i borovice
práveže nie . . . len tak pre informáciu, je 5 tried trvanlivosti, čím menšie číslo, tým trvanlivejšie drevo
5 trieda - breza, jelša, javor, jaseň, lipa . . .
4 trieda - smrek, jedľa
3-4 trieda- borovica, smrekovec (modřín)
:)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Listnáče snad vždycky vydrží daleko víc než jehličnany, přece jen mají výrazně jinou strukturu dřeva... Ale najít u nás solidní břízu asi bude docela oříšek, bříza přece jen roste pekelně rychle a žene se do výšky, takže se kácí poměrně hubená... Pokud ale máš dobrý kousek, nevidím důvod proč to nezkusit. Dub určitě ne, na tom bys zničil nástroje. Smrk také nejspíš ne, štípe se jak blázen a kolmo na vlákna je v tlaku (pořádně dotažené připojení krku) dost měkký, ačkoli by se s ním asi pracovat dalo. Borovice je snad ještě štípavější a často dost smolná, ale mám dojem že by v tlaku mohla být o něco lepší.
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Z jehličnanů nedám dopustit na modřín, tahle měla supr sustain, tělo z modřínu a v javorovém krku 6 x 12 mm ocelovou tyčku, vlepenou epoxidem, jako výztuhu:
Obrázek
Tele ze smrkových tyčí (30 let starý laboratorní regál) čeká na dokončení:
Předvrtáno
Předvrtáno
Sklíženo
Sklíženo
-kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Teď se kopu do hlavy že jsem tenkrát neschoval do bezpečí ten kus modřínu co jsem si kolik let schraňoval v dřevníku :( Ale stejně toho mám na bastlení tolik, že elektrika s plným tělem přijde asi až v důchodu. Kanoe s příslušenstvím, Kamahlova mandoška, lampáček, duté véčko... Navymýšlel jsem si tolik volovin že asi zubatou majznu vrtačkou až pro mě přijde, aby počkala tak tři životy než to dodělám.
carver

Příspěvek od carver »

woro90-1 píše:Listnáče snad vždycky vydrží daleko víc než jehličnany
nie, to nemá s trvanlivosťou nič spoločné :wink: napr. taký buk je tvrdý listnáč, ale je to jedna z najmenej trvanlivých drevín rastúcich u nás.
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Navymýšlel jsem si tolik volovin že asi zubatou majznu vrtačkou až pro mě přijde, aby počkala tak tři životy než to dodělám.
Vítej v klubu nedokončujících skladatelů :wink:
:?: :idea: :idea: :idea: :!:
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Normotvůrci asi chápou trvanlivost jinak, než já. Představuji si židli z buku, břízy, smrku, olše, smrková odejde na tuty nejdřív.

Modřín je můj velký favorit na budoucí stavbu.
Naposledy upravil(a) kmensik dne 3.10.2015 12:02, celkem upraveno 1 x.
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

woro90-1 píše:Teď se kopu do hlavy že jsem tenkrát neschoval do bezpečí ten kus modřínu co jsem si kolik let schraňoval v dřevníku :( Ale stejně toho mám na bastlení tolik, že elektrika s plným tělem přijde asi až v důchodu. Kanoe s příslušenstvím, Kamahlova mandoška, lampáček, duté véčko... Navymýšlel jsem si tolik volovin že asi zubatou majznu vrtačkou až pro mě přijde, aby počkala tak tři životy než to dodělám.
Naprosto vím, jak se cítíš, neb to mám stejně. Velmi pěkně řečeno ...
Ještěže jsem před rokem přestal stavět modely a omezil se "jen" na RC, to by mně vážně už jeblo.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

FINITO
Má to svoje mouchy, ale hraje to suprově a líbí se mi.
odkaz na fotky z dokončování zde http://www.rajce.net/a5988782. Je tam i nehoda při broušení a následné odstraňování laku a pak nový lakování :roll: :lol:
EDIT: další fotky na rajčeti http://www.rajce.net/a5988972 , http://www.rajce.net/a5642890 , http://www.rajce.net/a5231543
Přílohy
IMG_3712.jpg
IMG_3701.jpg
Naposledy upravil(a) J.J. dne 30.01.2012 21:07, celkem upraveno 1 x.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Ta modrá vypadá snad ještě líp než ta předtím :)
Mimochodem, co jsou ty "provázky" mezi tremolem a snímačem? :)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Checht ta modrá totiž takhle vypadá jen na fotkách. V reálu je stejná jako předtím. Ty provázky jsou kabely od piezo snímaní v kamenech tremola.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

tyvole masakr :!:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

nádherný kousek :)
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

To je maso, nádhera :)
Akorát co ty dráty od piezo vést někudy spodem?
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Díky všem, těší mě, že se Vám líbí, jinak ty drátky se nesměj dlouhodobě mechanicky namáhat (lámat) a takhle je to vůči nim asi nejšetrnější i výrobce to tak doporučuje.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

To J.J.
Moc sem nelezu, ale když máš poslední příspěvek, tak se vždy podívám. Kytaru máš opravdu nádhernou, jsi hrozně šikovný (to je závist člověka, který, kdyby se měl živit rukama, umřel by hlady).
Možná se to tady probíralo (sorry nečtu to tady), ale jak jsi vyráběl ty polohové značky na hmatníku?

EDIT: Z těch fotek (prohlédl jsem si je až teď) je to vidět, tak sorry za blbej dotaz.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Velká gratulace opravdu nádherný kousek. :wink:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Zatím suverénně nejlepší homemade z fora, který je kompletně celý ručně dělaný. Nádhera, fakt klobouk dolů. Doporučuju udělat slideshow z výroby a nějaké test video na Youtube. Tohle si tam opravdu zaslouží být!

Edit: Ještě by mě zajímalo čím jsi lakoval a jak je na tom lak s pevností. Dík
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
dfleischer

Příspěvek od dfleischer »

To je námrd :shock: nádhera!
carver

Příspěvek od carver »

vážne skvelý výkon, palec hore!!!
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“