Ibanez Jemini (overdrive/distortion) - diskuze

Diskuze k recenzím hudební výbavy
Odpovědět
v.cerny4

Ibanez Jemini (overdrive/distortion) - diskuze

Příspěvek od v.cerny4 »

Toto je diskuze k recenzi recenze-vasi-vybavy-f55/ibanez-jemini-o ... 26099.html

Rád bych se zeptal mám doma Marshall MA-100H a reprobox Laney.Rád bych jsi zakoupil IBANEZ JEMINI a chci se proto zeptat jestli se zvuk změní opravdu hodně než třeba na Legacy nebo Orange.Jsem velký nadšenec do Vaie a chtěl bych napodobit jeho zvuk.Děkuji za odpověď.
JohnyWM

Re: Ibanez Jemini (overdrive/distortion) - diskuze

Příspěvek od JohnyWM »

V recenzi se sice píše:
Dále bych ještě upozornil, že se jedná o efekt, který si opravdu sedne pouze s vybranými aparáty; aparáty typu marshall, orange, fender, peavy... opravdu nejsou vhodné.
což je blbost, měl jsem to před marshallem AVT, fender frontman a hraje to jako ďábel, všechno je o tom jestli umíš kroutit poťákama ;)

Za sebe ho doporučuju.
Ale pozor, z marshalla ti to orange ani carvina neudělá...
K Stevovu zvuku se můžeš blížit, ale i když budeš mít úlně stejnou výbavu jako on, nebudeš mít jeho ruce ;)
TakJakyhoMeZnas

Příspěvek od TakJakyhoMeZnas »

Tak já si dovolím nesouhlasit. S jeminim jsem proháněl Marhally Vintage Modern a JCM800, Orange Tiny terror, fender jsem jen tak napsal a peavy byl Valveking. V žádném případě, se to Vaiovu gumovýmu zvuku nepřibližovalo!
Tvoje narážka, že co píšu, je blbost a že neumím kroutit poťákama, není na místě;
Pakliže chceš z levý strany Jemini vytáhnout zvuk jako má Vai, s marshallem bude znít jako by jsi před něj položil levný TSko a nic víc.
Pokud to samé z pravý strany, může se Jemini zdát jako super řezající mašina, na který "to pěkně píská" a hraje za tebe. To je bohužel vše, Vai zvuk v žádném případě.
A mimochodem ne jen Vai zvuk, ale vůběc nějaký... znělo to všelijak chemicky, dynamika a charatker lamp naprosto zabitý.
Chtěl bych se s prominutím vysmát argumentům, že jsi krabku zkoušel na pololampáči a trandáku, k čemuž mimochodem vůbec není dělaný a navíc, jestli se ti ten zvuk líbil, tak se na mě nezlob, ale nejspíš nejsi příliš náročný.

Nyní k otázce: Pokud vlastníš marshall a navíc tento typ, tak ti jemini nepomůže, spíše naopak...
Tahle krabička se hodí k zesilovačům moderní třídy.
Doporučím ti spíš koupit snímače, co Vai používá, protože u nich jsem právě zaznamenal největší posun k jeho zvuku.

Vai má gumový zvuk v nižších polohách, nijak výškový, ale pokud zabere do vyšších poloh, zvuk se změní v agresivní bestii. Od toho zkus odvíjet ekvalizér. Já jsem toho dosáhl tak, že jsem dal středy na 2h, výšky stáhnul na 10,5h a naopak presence přidal až na 2h.
Poté zapracuj s tonovou clonou - mohlo by pomoci jí ubrat.
"You feel alright then you hear a music ring"
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Zkoušel sem ho i na tsl100, jvm410, fender blues junior. Zmínil sem ty 2 aparáty jen z důvodu, že na ně hraju většinu času a zvuk se mi líbí (né každý má na lapmu). Nikde jsem nepsal, že stačí mít tuhle krabičku - olala, zvuk jak Vai.

Pokud se ty vysmíváš mým argumentům, já se můžu vysmát celé tvojí recenzi, pokud je napsaná stylem
fender jsem tam jen tak napsal
Nicméně je potřeba přiznat, že krabička hraje nejlíp před fendrem (na kterýho momentálně hraju), nicméně i u ostatních odzkoušených (nejen) zesáků se zvuk změnil k lepšímu.

Hlavní rozdíl mezi náma bude, že ty se snažíš mít zvuk jako Vai, ale já ne. Mě se krabička líbí, a když chci, tak pomocí ní se k Stevovu zvuku přiblížit můžu, nicméně to nedělám.
TakJakyhoMeZnas

Tak proč jsi to nezmínil hned prvně?
Co sem pleteš, že ne každý má na lampu? V obchodě tě v pohodě nechají krabku zapojit.
Ano - jen tak napsal, protože k většině fendrum a tím myslím všechna vintage komba, se opravu nehodí, jelikož to pak nebude fender, ale cosi podívného, zabíjejícího totálně charakter zvuku.

Popravdě ten výsměch jsem směřoval učelně a byl jsem zvědavý na tvou reakci a ano, musel jsi to vrátit

Kdyby bylo možné, tak sem pošli zvuk čístého fendera ve tvém vlastnictví a poté s jeminim. Uvidíme :arrow:

Když píšeš nejen zesáku, tak si představuji nějaký software, nebo rovnou mix - to jsem zkoušel a jestli se ti tohle líbí, tak se tedy omlouvám, ale kvalita zvuku ti bude dost cizí.

Hlavní rozdíl je také mimo mísu -> tohle je relativně globální problém, že lidé si nečtou, co ostatní píší, ale jen si odvozují.
Jestli sis nevšiml, tak jsem se dostkrát zmíňil o tom, že ten zvuk za nic nestojí a dodal, že zvuk Vaie k tomu má daleko.

Také by mě docela zajímalo jak se přibližuješ k Vaiovu zvuku...
Kdybys poslal link s náhravkami, pokud tedy bohužel nemáš třeba momentálně rozbitý mikrofon apod., byl bych velice vděčný :wink:
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Nehodlám si kazit svátky polemikou o tom, jestli tam ten pokrok ve zvuk je. Pro moje ucho tam je, jak to zní tobě je mi u pr***e.
krasty

Příspěvek od krasty »

Vyzkoušel jsem hodně krabic jak TS9, tak DS1 (a jejich klony), mám peníze na lampu, tak hraji na několik Marshallů a jejich klony a podle mě Jemini nepatří (s mými aparáty) k povedeným efektům. Nedostal jsem z něj zvuk, co by se mi líbil ani při nakopnutí, tak i do čistého kanálu. S Fender Blues DeLuxe byl efekt výrazně horší než orig. TS9, DS1 mod byl jen usyčený, nedynamický, nehezký..... Navíc mi chyběla možnost zapnout oba efekty kaskádovitě za sebou jako třeba u Nova Drive.
Na ničem jiném jsem ji nezkoušel.
Proto vše jsem jí prodal. A pokud se nepletu, tak jí má ode mě TakJakyhoMeZnas.
Edit: Nešlo mi po dosažení zvuku Vaie, ale o možnost mít klon TS9 a DS1 v jednom...
TakJakyhoMeZnas

krasty píše:Vyzkoušel jsem hodně krabic jak TS9, tak DS1 (a jejich klony), mám peníze na lampu, tak hraji na několik Marshallů a jejich klony a podle mě Jemini nepatří (s mými aparáty) k povedeným efektům. Nedostal jsem z něj zvuk, co by se mi líbil ani při nakopnutí, tak i do čistého kanálu. S Fender Blues DeLuxe byl efekt výrazně horší než orig. TS9, DS1 mod byl jen usyčený, nedynamický, nehezký..... Navíc mi chyběla možnost zapnout oba efekty kaskádovitě za sebou jako třeba u Nova Drive.
Na ničem jiném jsem ji nezkoušel.
Proto vše jsem jí prodal. A pokud se nepletu, tak jí má ode mě TakJakyhoMeZnas.
Edit: Nešlo mi po dosažení zvuku Vaie, ale o možnost mít klon TS9 a DS1 v jednom...
Už nemá ;)

Myslím, že můj souhlas je výše jasně vyjádřen. Abych řekl pravdu, tak mně se nijak extra nelíbil ani s Carvinem legacy... Bylo to zajímavé, ale gumová nedynamický nuda.
Stejně si myslím, že Vai má svýho Carvina 1000x jinak modifikovanýho, než ten, co se normálně prodává a jemini je pod šasi buď uplně něco jiného, nebo ve skutečnosti šlape na něco jiného v boardu jako tomu je třeba s Morleyem - udělali mu signature model a on teď kváka crybabym.
Ještě bych rád uvedl, že ani jiní žrouti Vaiova zvuku(nepočítám se mezi ně) se s jeho gearem k jeho tónům vůbec nepřibližují... Stačí prohledat YT
v.cerny4

Příspěvek od v.cerny4 »

A kdybych zapojil Jemini do svého Marshalla dal by se apoň trochu napodobit Vai Tone jak má na tom předváděcím videu? :shock:
TakJakyhoMeZnas

moje odpověd: ne
odpověd, když jsem napsal na YT jemini: http://www.youtube.com/watch?v=RIa8ehFlrKo
Odpovědět

Zpět na „Recenze Vaší výbavy“