Mireček Chyška

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Mireček Chyška

Příspěvek od Dark Axel »

Zdravím, zajímalo by mně - je zde někdo alespoň rámcově obeznámen s kytarovou výbavou mého nejoblíbenějšího českého kytaristy (hned po boku Z.Bíny) Mirka Chyšky? Jsem velký fanda J.A.R a jeho tón mě - hlavně na poslední fošně Armáda špásu - naprosto fascinuje, ať už zkreslený, nebo dokonalý jazzový čistý. Jde o čistou zvědavost, nehodlám být jeho kopie :-P

Vím, že v minulosti hrával na aparáty ESH, z efektů používal Whammy. jak je to momentálně netuším, vím, ež co se týče kytar, hraje na Parkera

napsal bych mu sám, ale co je internet široký, nikde jsem nenašel kontakt :-(
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Mireček Chyška

Příspěvek od Kinx »

co ja vim tak ma nejakou lubovku (nekde jsem to cetl nebo mi to nekdo s nim bliz obeznameny vypravel), vzdycky jsem ho vidaval s bilym musicman stingray :) tipnul bych si ze ty zkresleny veci (treba dokonaly solo v "jak ti je") je na 90% ten musicman, jazzovy vyhravky zas lubice :)

s parkerem jsem ho jeste nevidel. jako zesak ma starou rackovou riveru, nebo aspon to mel donedavna.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

uznávám, že jsem je naživo ještě neviděl, každopádně o tom Parkeru jsem to někde zaslechl, podloené to nemám :-)

já jsem si říkal že ten jazzový zvuk jako například na začátku Nevidomého národa prostě nemůže ze solidbody kytary tahat, že si to nedovedu představit :-D ale zase máme dobu šílených možností

každopádně dík alespoň za tvou odpověď, evidentně se zde více informací nedočkám :-)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

už jsem si vzpomněl... fotku s Parkerem jsem viděl v Rock&Popu když vyšla Armáda špásu. ale každopádně věřím že kytar bude mít více :-)
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

No jo kontakt na něj sem sháněl též. Znám jeho mámu jeho sestru ale jeho osobně ne. No vím že má toho parkera a pak má něčí signovanou Ibanezu. Myslím že Vaie a pak sem ho taky viděl s bílim Fenderem stratem. Ale přesně na internetu člověk o něm moc nenajde přitom je to výborný kytarista a podílí se na hodně věcích. ale ted už nehraje třeba se Střihavkou v tý jeho kapele Leaders kde ho nahradil Petr Henych. Též výborný hráč
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Strat byl myslím k vidění například ve videu Tak tady mash, což už je sakra dávno :-D

jojo, je dobrej a líbí se mi, ež má podle mně docela svůj styl. Co se týče hraní se střihavkou - české kapely až na výjimky neposlouchám, obvzláště ne takovéhle, takež to mě moc nezajímá :-)
rybar

Příspěvek od rybar »

Když,jsem ho naposledy viděl,měl Parkrer,nevím kam směřuje s jeho zvukem,ale mě přijde takový nevybarvený!Když jsem ho viděl s Music manem,tak se mi líbil více!Jinak si myslím,že je v poslední době upadá,nevýrazný!Už se mi nelíbí jako kdysi!
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

btw nedavno jsem hodne poslouchal mydli to! (na jedne akci jsem hral s kapelou spinavej dzob a knihovnicku :D ) a docela by me zajimalo co pouzival, treba zminena knihovnicka (nebo ostatne vetsina veci z te desky) mi zni jak mark II/III/IV s gainem na plny koule, GEQ do V a s nejakym stratoidem :) jasne ze to nelze takhle rict co je co, ale ten charakter znam az moc dobre :)) obzvlast stridani ultra cleanu a toho metalovyho zkresleni
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já mám dojem že v tom období hrával na strata :-) nevím co to bylo zač...
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Mirecek kdyby nefetoval...tak by byl hvezda...presto z nej obcas neco dobryho vypadne...
Kumano
Bandzone: http://bandzone.cz/multiplayer

Příspěvek od Kumano »

Je to kytarista fenomenalni, hodne se libil i samotnymu Pavlickovi v polovine 90. let... Jeste bych mozna i nasel stary Muzikus, kde popisuje celou vybavu. Akustiku mel Takamine, takovy mensi model, nevzpomenu si na oznaceni, ale hraje na ni napr. Strihavka, obcas. Elektriku pak Ibanez 770 DXVM, ESH zesilovace, pak bileh MusicMana, ktere ho mu myslim ukradli a ted na Parkera. Skoda, ze uz ho moc neni slyset. Obrovskej takent.
Fender Stratocaster Eric Johnson signature * Ibanez RG770DX * Peavey Classic 50 * Fender Blues Junior * Klotz *
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“