Výměna tremola u Cortu EVL-K6

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
matty666
Kontaktovat uživatele:

Výměna tremola u Cortu EVL-K6

Příspěvek od matty666 »

Zdravím.
Rád bych vyměnil tremolo u této kytárky, protože tremolo co tam mám už je opotřebované. Kytaru mám nějaký rok, ale hraje se mi na ní velice dobře,tak se ji nechci zbavovat . Chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá nějaké zkušenosti, jakým tremolem to staré tremolo vyměnit. Napadlo mě zatím jen tohle, které je pro mě cenově nejpřístupnějsí, ale nejsem si jist jestli tam sedne. http://www.music-city.cz/schaller-fr-13 ... tml#tabbox
J.J.
Rádce

Re: Výměna tremola u Cortu EVL-K6

Příspěvek od J.J. »

To by mělo být stejný. Myslím, že na stránkách Schalleru najdeš rozměry tremola, takže si poměř, to co tam máš a porovnej to. Jinak Schaller by snad mohl být docela kvalitní, ale zkušenost s ním nemám.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

http://guitar-tremolo.com/hp14719/Schaller-1370-2.htm

Tady máš detailní technické info. Akorát je pro hmatník s rádiusem 12'', na té Cortce je 15.75''. Tu roztěč šroubů tam nějak nemůžu dohledat.
Můj názor je, že je to naprosto zbytečná investice a že s tím budeš mít víc starostí než užitku.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

V záložce technical drawing najdeš potřebný rozměry
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
matty666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matty666 »

ok, tak to se na to raději vybodnu jestliže bych stím pak měl starosti. V tom případě si nevím moc rady co s kytarou.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

bubucci píše: Můj názor je, že je to naprosto zbytečná investice a že s tím budeš mít víc starostí než užitku.
Jak to myslíš? Jestli má sjetý břity, tak moc jiných možností nemá, pokud si tu kytaru chce nechat a nechce se vzdát tremola. Pokud budou stejný rozměry, tak výměna bude hračka.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

matty666 píše:ok, tak to se na to raději vybodnu jestliže bych stím pak měl starosti. V tom případě si nevím moc rady co s kytarou.
To je rozumné. Při cenách, co chodí např. RG550/570 na bazaru s Edge Pro tremolem je rozumnější kytaru prodat a ty necelé 4k připlatit a dostaneš se zvukově i hratelně o hodně dál, než kdy s tady tou cortkou...

2 J.J. A co ten rádius? Podle mě by se nedomluvil s výškou strun, hlavně uprostřed /G a D/ a musel by je podložit ...
matty666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matty666 »

Taky jsem o tom dost uvažoval na té cortce se mi líbíli aktivní snímače Emg. Kamarád s kapely doporučuje tuto kytaru http://kytary.cz/epiphone-les-paul-custom-eb/HN005854/ , ale nevím jestli bych si moc polepšil oproti tomu cortu.
matty666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matty666 »

Mě osobně se zase zalíbíla tato kytara http://kytary.cz/ibanez-rga-72qm/HN110520/ , tak těžko řící jestli Epiphone nebo Ibanez.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Radius na těchto tremolech je danej výškou kamenů, ty se dají sehnat v různých výškách v různých obchodech. Možná by šly použít i ty kameny z toho tremola, co tam teď má a kameny snad opotřebovaný nebudou. Samozřejmě výměna tremola má smysl jen pokud lpí na této konkrétní kytaře jinak se to nevyplatí.

EDIT: Evidentně nelpí. :D
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Kup bazarovou mahagonovou S470 s věčným a nezničitelným ZR tremolem a po výměně snímačů máš vystaráno. Na bazaru jich pár bylo za slušný peníze.

EDIT: Už je tam jen jedna za 7t, ale třeba by šel ještě o litr dolů.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

No vidíš, že to tremolo zase tak nepotřebuješ.
Ta Epi hraje líp než ta Cortka, akorát je to o zvyku na LP tvar těla a krku...

Očividně vybíráš víc očima než rozumem. V dnešní době není problém zajít do hudebnin nebo k někomu známému, kdo tu kytaru má a zkusit. Protože RG a LesPaul jsou hodně odlišné...

2 J.J. Podlě mě jde o to, že má ošoupanou tu barvu z kamenů než o to, že by to neladilo nebo byly ztupené ty břity :wink:

P.S. ad RG470, jj dobrá volba pro ty co chtějí mít tremolo hlavně pro to, aby ho měli /jinak kytara hodně dobrá, za ten peníz/. ladění a štelování je výborné, ale ten feeling při jemném vibratu tam prostě při tady tom principu nikdy nebude. Já si v poslední době nemůžu vynachválit tremolo na JP6. Není sice na ukrutné divebomby, po kterým touží každý nevycválaný 15-tiletý metálista, ale sem tam na takovou jemnější prácičku je špičkovní...
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Však já píšu S470 ne RG470 ta nemá ZR. ZR je nejcitlivější tremolo na jaký jsem kdy hrál, přes ty ložiska to má neuvěřitelně jemnej chod. Ten jejich zero point systém nebo co to je jsem odstranil, ten mi tam vadil, takže teď to mám jako normalní floating tremolo a jsem z něj úplně unešenej. :D Řekl bych, že jsem trochu OT, tak pardon. Končím.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

J.J. píše:Však já píšu S470 ne RG470 ta nemá ZR. ZR je nejcitlivější tremolo na jaký jsem kdy hrál, přes ty ložiska to má neuvěřitelně jemnej chod. Ten jejich zero point systém nebo co to je jsem odstranil, ten mi tam vadil, takže teď to mám jako normalní floating tremolo a jsem z něj úplně unešenej. :D Řekl bych, že jsem trochu OT, tak pardon. Končím.
Taky jsem myslel S-ko, akorát jsem se upsal. Delší zkušenost mám jenom s S7320, takže nevím, jestli to na 6-tce funguje jinak a zam mi to přišlo vcelku tuhé oproti např. LoPro Edge na RG1527. 100lidí, 100chutí... :wink:
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Ještě jsi nenapsal, v čem je chyba, jak je opotřebované. Spousta věcí se dá vyměnit nebo opravit. Foto pomůže.

Teď jsi mě naštval: snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/k ... 28805.html
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“