Ladící kolíky - výměna rady č.2

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Jenom abych se mohl trochu vychloubat, já mám na base každou ladicí mechaniku trochu jinou:)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tak dneska došly ty SGM od Sivčáka. :)
Na první pohled vypadají docela solidně. Je na nich dokonce JAPAN takže bych se ani nebál, že je to vykrádání značky. Jak drží uvidím až nainstaluji. :) :wink:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem je vyměnil a uvidím. Zatím jsem mile překvapen jednoduchostí výměny. Čekal jsem, že to bude o dost horší. Natáhl jsem nové struny takže budu muset počkat než sednou a pak dám vědět jak na tom ty mechaniky jsou. :wink:
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Mám dotaz - jak je tam dole na obrázku takový to očko na šroubek, musí se tam dávat ten šroubek nebo je to v podstatě jedno? :lol:

Obrázek
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

No tak zbytečně tam asi není, že ? :)
Ono by to drželo i bez něj ale zase to dotáhne trochu tu mechaniku zezadu a navíc díky tomu není pootočená ale sedí tam kde má. :wink:
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Já že to na těch původních nemám, tak jestli to je daný tim že to je jinej typ uchycení, nebo tim že tam prostě není zezadu šroubek... :D

Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

hoď sem fotku :wink:
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

tady to je
Obrázek

nevim jestli se z tohodle dá něco poznat teda... :oops:

Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Není to kvůli tomu, že to ladění z části drží zámky na nulťáku? Má to FR ne?
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Nene normálně jednozvratnou kobylku a standartní nulťák.

aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Šroubek bych tam určitě dal. Eliminuješ tím to, že kvůli tahu strun se ti může ta mechanika pootočit. Ta její část co je v hlavě kytary je hladlá a mohla by klouzat. Schválně si zkus na nějaké kytarře ten šroubek odděla s normálně nataženou strunou. A pokud to nebude dostatečně utažený tou maticí co je okolo hřídelky tak se ti to otočí.

Nevím jak je udělaná ta tvoje mechanika, ale možná jsou po obvodě té části co je v hlavě nějaké vroubky a proto se neprotočí.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no ta tvoje mechanika bude mit pravdepodobne takovy maly vystupek, ktery jde do hlavy krku...

a ty, za ktere to menis, maji misto toho sroubek.. ano jde tady hlavne o to protaceni, kdyz to neni poradne utazene matkou.

jinak ta vymena je otazka tak max na 10 minut...

odsrubuj stare, napevno tam dej ty svoje, utahni poradne matky (predtim mrkni, jestli to mas hezky v rovine), nejakym minivrtakem si udelej diry do tech ocek a pak tam soupni sroubky... mozna bys to mohl zasroubovat i bez toho vrtani, ale bojim se, aby to drevo neprasklo - radsi to predvrtej - ale ne nejakym hovadem, necim co bude mit odpovidajici prumer! .

ja kdyz jsem menil mechaniky na squierovi za mechaniky fender, tak to bylo vetsi psycho... squier ma jeden vystupek uprostred, fender dva po strananch... takze pekne stolni vrtacku, rozmerit si to a nanejvys s pulmilimetrovou presnosti vyvrtat 12 dir 1,5mm az pote tam sla ta mechanika vubec dat.

tohle je oproti tomu ulejvarna :)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Ty GOTOH ten výstupek mají taky. 2 mám na kytaře :) . Právě jsem chtěl o něm napsat, že je to taky možnost. Rozhodně bych to ale pro sichr zajistil tím šroubkem (takže vyvrtat dírku). Ty jsou v balení takže bez problému. :wink:
epislash

Re: Ladící kolíky - výměna rady č.2

Příspěvek od epislash »

nazdar.když sem si teď naposled měnil struny, tak sem si všiml, že ladící kolík od D struny je dost volný, drží pevně jenom, když se ta struna natáhne. Kámošovi to dělají všechny kolíky a říká, že to je normální že to tak má být :D ..já bych neřekl.Je vhodný na výměnu nebo co s ním mám udělat?
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Jestli tím kolíkem myslíš tu část, která prochází skrz hlavu a zpřední části hlavy se na ni namotávají struny, tak ta má bez zatížení tahem struny vůli snad u každých olejových mechanik, se kterýma jsem se zatím setkal. Trochu se ten kolík hýbe i u nových zamykacích Gotoh mechanik, který jsem si před čtrnácti dny koupil u Sivčáka a s laděním není problém. Takže podle mě je to normoš.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
epislash

Příspěvek od epislash »

ok..mě jenom bylo divné že mi to dělá jenom jedna z šesti
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Jsem si téměř jistej, že to nedělá jen ta jedna, ale ty ostatní půjdou asi víc ztuha. Příště to schválně vyzkoušej a uvidíš, že ty ostatní maj vůli taky, i když třeba menší.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
epislash

Příspěvek od epislash »

zkoušel jsem to u všech ty ostatní se ani nehly co jsem zkoušel a ta jedna tam uplně létala
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Pokud se viklá hodně, otevři to a dotáhni šroub, který to drží. Viděl jsem ho jednou dokonce vytřesený úplně ven, takže mechanika nemechanikovala. Také se může viklat celá mechanika, to spraví dotažení matice, která ji drží v hlavě (pokud není chycená jen šroubky zespoda a nemá v hlavě jen naraženou průchodku).
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“