Již dlouhou dobu přemýšlím o koupi kytary pro pokročilejšího hráče, kterému už nestačí napodobenina fendera za pár stovek (ano, stydím se
BaCH Les Paul
Pravidla fóra
BaCH Les Paul
Zdravím...
Již dlouhou dobu přemýšlím o koupi kytary pro pokročilejšího hráče, kterému už nestačí napodobenina fendera za pár stovek (ano, stydím se
) ... jelikož jsem vcelku žebrák a snažím se na koupi nové kytary šetřit tak hledám rozmezí tak od 3000 - 6000Kč, kdyžtak malinko přes (čím míň, tím líp) a zaujaly mě typy Les Paul . Nejprve mě pohltila Epiphone LP 100... ale četl jsem o něm na vašem fóru, že by to nebyla nejlepší koupě a doporučována byla značka BaCH... tak se ptám, zda-li by to byla opravdu výhodná volba... Popřípadě kdybyste mi doporučily ze své vlastní zkušenosti s odkazy
... Děkuji
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Re: BaCH Les Paul
Já bych doporučoval určitě fokus. Mrkni na http://www.fokuskytary.cz a porozhlídni se tam, teď tam mají akci na LP s lepeným krkem za 4000, takže bych neváhal a jel si pro něj 
http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara. ... 1,31,!P,85
-
arcilucifer
Myslím, že je to uplně jedno Bach, Fokus, Epi, ..a další keeny, Harley, Masterguitar, Vintage, Supersounds všechno z jedne továrny jen s jiným nápisem.
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Jasně že je to kus od kusu, pokud to ale má mít co nejlepší poměr cena/kvalita, fokus je určitě dobrá volba. Taky se nezmínil, jestli mu nevadí bazar, to by pak za těch 6k klidně mohl sehnat nějakou lepší, starou vyhranou Lespaulku. Pokud hrál doteď na extra low-end strata za pár stovek, rozhodně to bude posun hodně nahoru (vím o čem mluvím). Časem dokoupí lepší snímače a má na pár let vystaráno.
Když už je tu tahle diskuze... Jak je to s Fokuskama kolem 7-9 k? Taky se mi zamlouvá Vintage, ale konkrétně ty Fokusky taky nejsou k zahození...
Právě na kupování nespěchám, rozmýšlím hodně předem, než ty peníze vůbec budu mítRocky_MK píše:Já bych doporučoval určitě fokus. Mrkni na http://www.fokuskytary.cz a porozhlídni se tam, teď tam mají akci na LP s lepeným krkem za 4000, takže bych neváhal a jel si pro něj
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Já mám Fokusku chvilku, pár měsíců, ale přecházel jsem na ni po 2,5 letech trápení s hrozným stratem a byla to nádhera (a je doteďka). Přestože mám delší dobu LP mánii a chtěl bych SG s někým vyměnit za LP, rád bych zůstal u Fokusu, protože se mi fakt hodně zamlouvá. Namátkou třeba bobrmetalista má myslím Fokus LP, tuším Mjkl má od nich SG, takových je tu hodně...když se podíváš po fóru, zjistíš, že Fokus je oblíbená značka mezi levnějšími nástroji. Pan Švehla tu teda udělal trochu trapas s emérickýma barvama, ale ještě jsem se nesetkal, že by na tyhle kytary nějak výrazně nadával. Obecně se setkáš s tím, že ti ta kytara bude padat na hlavu, pokud máš obyč najlonový popruh, ale když zainvestuješ a koupíš za 600 nějaký lepší kožený popruh, zjistíš, že se to vyplatí. Za mě tedy jednoznačně velké plus pro Fokus. Ale ber nástroje kus od kusu, zkus i Vintage a Bach, v této kategorii jsou to takové vedoucí firmy...Asi dva LP od Bachu jsem si zkusil nasucho a zanechaly ve mně dobrý dojem, jenom peníze jsem neměl...
Koukal jsem se na ceník Vintage a LP od něj jsou trošku dražšíRocky_MK píše:Já mám Fokusku chvilku, pár měsíců, ale přecházel jsem na ni po 2,5 letech trápení s hrozným stratem a byla to nádhera (a je doteďka). Přestože mám delší dobu LP mánii a chtěl bych SG s někým vyměnit za LP, rád bych zůstal u Fokusu, protože se mi fakt hodně zamlouvá. Namátkou třeba bobrmetalista má myslím Fokus LP, tuším Mjkl má od nich SG, takových je tu hodně...když se podíváš po fóru, zjistíš, že Fokus je oblíbená značka mezi levnějšími nástroji. Pan Švehla tu teda udělal trochu trapas s emérickýma barvama, ale ještě jsem se nesetkal, že by na tyhle kytary nějak výrazně nadával. Obecně se setkáš s tím, že ti ta kytara bude padat na hlavu, pokud máš obyč najlonový popruh, ale když zainvestuješ a koupíš za 600 nějaký lepší kožený popruh, zjistíš, že se to vyplatí. Za mě tedy jednoznačně velké plus pro Fokus. Ale ber nástroje kus od kusu, zkus i Vintage a Bach, v této kategorii jsou to takové vedoucí firmy...Asi dva LP od Bachu jsem si zkusil nasucho a zanechaly ve mně dobrý dojem, jenom peníze jsem neměl...
jojo, LP od fokusu můžu jenom doporučit...mám Custom verzi a nemůžu si ho vynachválit...z 8500 jsem ho měl za 5800, protože měl malinkej ždibínek v laku a u držáku na popruh neni kousek dolakovanej(je to matný) a neni to vůbec vidět a nijak to nevadí...hraje slušně a o vzhledu ani nemluvim...mám na něm nylonovej popruh za 300 a vůbec nepadá na hlavu...když jsem hrál ještě v kalepe, kolega měl Fokus Standart asi 3 roky a právě když jsem si ho vyzkoušel, bylo mi jasný do čeho pudu... teď šetřim na zlatý EMG 81/85, ale ty základní snímače nehrajou vůbec špatně, ale tohle je můj subjektivní názor
http://m3jl4.rajce.idnes.cz/Kytary_a_vs ... C00431.jpg ale doporučuju si tam osobně zajet a vyzkoušet...přes net bych to naslepo určitě nebral...já to tam mám tak 50-60 km, takže nebyl problém si do Třebíče dojet a vyzkoušet to, zavoláš mu a on ti tam připraví několik kusů kytary co chceš a má je různě odstupňovaný cenou podle kvality...hlavně dát pozor, aby nedrnčely pražce a aby nebyl nějak pokroucený krk...
Naposledy upravil(a) Mejla dne 11.04.2012 20:39, celkem upraveno 3 x.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Fokus a BaCh bude nemlich to samé, takže bych ozkoušel jednu z nich. Fokus LP mám a hraje velice pěkně, ačkoliv se opět více vracím ke Stratovi, na který se mi prostě hraje líp.
No a pokud má fokus skutečně slevu na to LP za 4000,-, tak bych o tom rozhodně přemýšlel, za ty peníze je to super cena a případný prodej by nebyl skoro ztrátový, jelikož nová normálně stojí kolem 7 tisíc (pokud se nepletu)
No a pokud má fokus skutečně slevu na to LP za 4000,-, tak bych o tom rozhodně přemýšlel, za ty peníze je to super cena a případný prodej by nebyl skoro ztrátový, jelikož nová normálně stojí kolem 7 tisíc (pokud se nepletu)
Třebíč mám víc jak přes půlku republiky
... nejzápadnější bod ČR to má špatný no, nejbližší hudebniny mám 30km a to je fakt malej obchůdek... u http://m3jl4.rajce.idnes.cz/Kytary_a_vs ... C00431.jpg jsem se zastavil a takový zbarvení zřejmě boduje
... tak děkuju moc za názory a jak koukám tak Fokus dělá velký slevy
já jsem prvně chtěl modrej, ale standart...ten neměl na netu ve slevě, ale měl červenej za polovic...no naštěstí jsem neměl peníze, a pak když dal v prosinci tohohle modrýho customa na polovic, tak jsem tam hned vyrazil
v kapele Pork Soda od nás z města maj oba kytaristi taky Fokus LP, jeden červenýho Standarta a druhej bílýho Customa...takže jsem věděl, do čeho jdu...