zapojení SD P Rails, instalace

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
WhiteKeys

zapojení SD P Rails, instalace

Příspěvek od WhiteKeys »

Ahoj, mám téměř na cestě ke mě SD P Rail Neck a dumám nad tim, jak udělat zapojení.
Teď mám 2 HB, 3 way switch na přepínání snímačů a 2x volume a 2x tone

Představoval bych si to tak, že 3 way switchem bych přepínal snímače jako teď, N/oba/B, a potom bych díru po vyndanym bridge tone potu použil na ovládání toho P Rails, aby bylo co nejvíc možností, třeba tam dát rotary switch nebo 3 way nebo tak něco, potom by byla taky možnost dát na místo volume-N push/pull pot..
Nějak to nedokážu sám vymyslet, moc tomu nerozumim a nevim co je technicky možný.

Kobylkovej snímač samostatně používám celkem minimálně

Zadruhý by se mi hodily rady, jak to všechno nainstalovat, když mám přístup dovnitř jenom přes f díru, nějakej tip by se určitě hodil, snímače/elektroniku budu měnit poprvé..

A nakonec bych se chtěl zeptat, když už to budu dělat, jestli se nevyplatí vyměnit nějaký součástky vevnitř, když už to do toho budu hrabat, ale nic drahýho. Kytaru mám Cort Yorktown. Změny pro netopýry mě nezajímaj.

Děkuju všem, kdo mi aspoň trochu pomůžou, už nad tim chvíli přemejšlim a pořád nemůžu vymyslet jak by to mohlo být nejlepší..
Prodám EHX Germanium OD->pm
Teorge

Re: zapojení SD P Rails, instalace

Příspěvek od Teorge »

Hoj, pomocí dvou push pull potů by to mělo jít zapojit tak, že by jsi měl mít všechny 4 kombinace snímače (humbucker, P90, single a paralel)
WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

jo to je vlastně fakt, díky, tak by to bylo nejlepší. nevíš o nějakym schématu na tohle zapojení?

Doufám, že se nemůže stát, že když maj ty push pull poty trochu jiný proporce, že bych ho tou f dírou neprostrčil? Samotný instalace se trochu bojim, hlavně kuli tomu, že to právě všechno budu muset dělat přes tu f díru..
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No mohl by jsi vycházet z tohoto:

Obrázek
WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

to bych mohl, ale tak obratnej v tom nejsem, abych z toho dokázal vycházet, spíš asi potřebuju plánek přesně na to nebo tak a na ten plánek od SD sem koukal už předtim, ale je tam, že zapojení jednoho snímače se ovládá 2x push pull tone ne? já bych chtěl, aby se ovládal přes push/p tone a push/p volume, oba patřící ke krku.. Tak mě napadá jak na to koukám, jde to vůbec? Myslel sem to tak proto, že kdybych v budoucnu měnil kobylkovej snímač, tak aby to bylo co nejmíň práce potom. Ke kobylce by nešel P rails ale nějaká klasika bez potřeby měnícího zapojení..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ty jo, patlat se s elektronikou přes f díry je docela opruz - docela ti fandím, jestli se do toho chceš pustit sám. Já bych to spíš k někomu hodil...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

Taky si asi moc fandim :) je to pro mě docela velkej projekt a počítám že s tim strávim dost času, ale nejradši bych to udělal sám, s pomocí bráchy (''elektrikář'' :) )

Akorát bych potřeboval nějaký přehledný schéma, nebo to trošku nějak popsat.. Já si z toho plánku od SD nedokážu odvodit jak by to mělo vypadat, když bych chtěl, aby ty 2 push pull poty byly volume a tone, každej od krku.. :|
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nějaký důvod, proč volume a tone? Já bych to právě nechal spíš na tónovkách, dělá se to tam většinou a člověk aspoň ví, kam šáhnout, když hraje na cizí kytaru :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

teď jsme ti chtěl napsat ať se podíváš na nějaká takováhle videa :mrgreen: .

a to zapojení je snad vždycky stejný ne? Akorát to prostě budeš rozpojovat tam kde chceš a z toho PP to půjde nejspíš na volume a clonu ne? :) Zkus si představit jak po sobě jdou ty ovládací prvky a co se kde děje se signálem.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

proč? protože zaprvé mi to přijde logičtější, aby rozpojování krku bylo na ovládání krku, a za druhý aby, když třeba někdy budu měnit i kobylovej, aby se s tim nemuselo zas nějak laborovat, i když to je valstně možná blbost, ne? :) já už se v tom trochu ztrácim :)
Ale když mi to vymlouváte, tak to tak dělat nebudu, asi by to byla zbytečná komplikace :D

edit : já asi hlavně nevim, jestli si z toho plánku dokážu uvědomit jak to má být, když mám vlastně jenom jeden ten P rail, je to tak, že jakoby pak odpadne u na plánku levýho p/p levá strana a u pravýho pravá strana? :)
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

A proč tam nedáš rámeček SD, který je pro P-rails přímo určený http://www.audiotek.cz/product-37719-se ... ssts2b-blk zvládá P90, singl, sériové a paralelní zapojení.
A potenciometry a přepínač můžeš nechat tak jak jsou.
Dráty podle barev jenom napojíš do rámečku a ten potom zapojíš na stávající instalaci.

Edit: Omylem jsem poslal odkaz na verzi ke kobylce, verze ke krku je tady http://www.audiotek.cz/product-37720-se ... ssts2n-blk
WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

už sem na to koukal předtim... protože je to moc drahý :wink:
Teorge

Příspěvek od Teorge »

jj, za rámeček s dvěma přepínači mi to přišlo taky dost, ale mám jen 2 poty a nechtělo se mi vrtat, tak jsem za to peníze obětoval.
WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

taky bych to obětoval kdybych ty prachy zrovna navíc měl :o
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Doufám, že potom napíšeš, jak jsi se snímačem spokojen, já teda jsem :)
WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

jasně, ještě mi ani nepřišel, je ze slovenska. až přijde, tak teprve obědnám poty. Stejně ale ještě nevim podle jakýho schématu to udělat, mnozí by si to třeba dokázali odvodit, ale já to zatim ještě nikdy nedělal :)
V čem je máš? Krk/kobylka/oboje? Opravdu paralelní zapojení připomíná PAF? :D
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Nevím PAF snímače jsem neměl, ale zvuk to má zajímavý.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

WhiteKeys píše:Opravdu paralelní zapojení připomíná PAF? :D
ja mam taky u krku a mam paralel, nevim jestli je to PAF, ale je to slabsi a min basu nez series. uz jsem to tu jednou daval http://www.instrumento.cz/clanky-clanek ... -2009.html
jak se teorge ptal na tu orientaci snimace, tak jsem to v mezicase nastudoval a zvolil jsem dobre :)
na temnou kytaru, na ostrejsi bych si krkovy opravdu asi otocil, u kobylkoveho respondenti hodnotili jako minimalni rozdil.
Pozn:jde o orientaci snimace jestli rails uvnitr, coz je standard a mezipoloha ma diky tomu obsahovat i takovou stratovskou mezipolohu (kolejnice alias SC musi byt co nejbliz u sebe) u krkoveho se otocenim kolejnice ven pry dociluje mnohem vyrovnanejsiho zvuku, vic jako SC atd. Toz a ted babo rad :)

Jinak ramecek doporucuju, v lubovce s tim bude zapasit kazdy kytarar a litr by te stejne stalo, tobe to bude trvat tak tyden zoufaleho trhani si vlasu nez to tam narves, zvlast kdyz nemas zadne zkusenosti. To uz zalezi jestli ti to za to stoji nebo ne ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

já ale až zaplatim ten snímač, koupim poty a ještě si chci konečně koupit struny, tak budu švorc :)
je to asi jenom moje domnění, ale myslim si, že to nebude tak strašný, na tom videu to zas tak nevypadá, navíc do toho mám tak trochu DIY zápal a budu rád, když si to udělám sám. Ve městě stejně žádnej slušnej kytarář není, než bych někoho našel atd.. radši sám. I kdybych to dělal tři dny a tři noci :mrgreen:
akorát potřebuju nějakej plánek podle kterýho bych se moch řídit..

edit : navíc když bych použil ten triple shot tak bych musel krátit kabely ne? jak od starýho snímače, tak (ne uplně nutně) u p rails..

myslíte, že by mi mohl někdo pomoct s tim schématem? třeba v rychlosti načrtnout, upravit tamto, nebo nějak poradit, já se v tom fakt nevyznám :|
WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

takže se mám zeptat jinde? :) můžete mi aspoň prosém někdo poradit jak se odstraňuje tohle? nebo jak to tam drží ? myslim to gumový kolečko kolem přepínače viz příloha
Přílohy
switch kolecko.JPG
switch kolecko.JPG (5.83 KiB) Zobrazeno 2023 x
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“