lampy, flašky, elektronky
Pravidla fóra
Re: lampy, flašky, elektronky
Predzesilovaci lampy nemaji klasicky plechovy odstinovace s pruzinkama (nebo jak se tomu proboha rika), ale jen takovy nasazovaci plisky s dirkou a gumovym "tesnenim" navrchu. Nicmene i bez nich to dela. V tech kondicich to byt nemuze? Preci jen ten aparat je cca 15 let starej, kondiky uz to muzou mit za sebou. Trafa to asi delat nebudou a nic dalsiho me nenapada... Nekde na internetu jsem nasel zminku o tom, ze muze byt problem i v patici, ale to se mi moc nezda.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Je pravda, že i kondíky mohou být mikrofonické, ale odstíněním hlavy od vibrací z boxu by ses problému dočasně zbavil.
Odcházející elyty by, myslím, ztrácely kapacitu, což by se u vazebních kondenzátorů projevilo snížením hlasitosti/gainu.
Jestli to dělá i potom, cos dal hlavu mimo box, viděl bych to na nějakou parazitní oscilaci.
Ovšem moje doměnky je nutno brát s velkou rezervou.
Odcházející elyty by, myslím, ztrácely kapacitu, což by se u vazebních kondenzátorů projevilo snížením hlasitosti/gainu.
Jestli to dělá i potom, cos dal hlavu mimo box, viděl bych to na nějakou parazitní oscilaci.
Ovšem moje doměnky je nutno brát s velkou rezervou.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Světe div se, tu je máš, hle: http://www.ges.cz/cz/6bg6-6p7s-GES08202276.htmlarcilucifer píše:Hrál jsem v Německu na vintage repasováné kombo z padesátých let.Nikdy jsem to neviděl,
byla tam japonská 6L6 tuším Toyota!!! s anodou na baňce, zvuk byl nepopsatelný, sametový, brilantní výšky, středy plné.lze a pokud ano jak propojit v kombu pro normální 6L6 tu anodu na baňce? drátkem?
Tak jen pokracovani meho pribehu - je prelampovano a dozvuk zmizel, takze to byly koncovy lampy. A s EL34kama Tung-Sol to ted hraje jak dabel.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Tak snad s nima nedopadneš jako já. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Nějaké zkušenosti s reklamací preampovek v GESu? Včera na zkoušce mi začla napískavat ECC81 od Sovteku /dávají záruku 90 dní/. Dělají s tím nějaké ofuky nebo tak něco?
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Při reklamaci přímo v prodejně na Tebe nic nečekaného nečíhá. Popíšeš závadu, podepíšeš tiskopis a do 30 dnů Tvou reklamaci vyřídí. Já už to absolvoval X krát, vždy jsem dostal novou elku. Ovšem zrovna u JJ se mi stalo, že i ta vyreklamovaná byla v řiti, tak jsem to opakoval.
- kojas
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/gutalax
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem dělal reklamaci na dvě koncový Sovtek WXT+, byly špatně spárovaný. Řešil jsem to poštou. Popsal zaávadu proč to reklamuju, zabalil a poslal.
Taky sem řešil reklamaci elek v GESu. Jediný problém byl, že jsem kupoval přes eshop, ale reklamaci mi nemohli vyřešit přes prodejnu v Brně, musel jsem posílat elky poštou do Plzně (eshop). Jinak vyřešeno promptně a k plné spokojenosti.
Zdravím ve spolek,
jaké výkonové elektronky (kterou značku) mám koupit do svého komba Crate V18?
Jsem z brna takže asi GES/GMe by bylo nejlepší, jsou tam rozdíli i víc než stovku tak mě zajímá jestli má smysl si třeba připlácet nebo tak
jaké výkonové elektronky (kterou značku) mám koupit do svého komba Crate V18?
Jsem z brna takže asi GES/GMe by bylo nejlepší, jsou tam rozdíli i víc než stovku tak mě zajímá jestli má smysl si třeba připlácet nebo tak
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
Temer jedinej zdroj elektronek v Brne je GES, tam maji Sovtek, Tung-Sol a JJ. Ja osobne jsem spokojenej s Tung-Solem, jenze u GESu casto byva problem s parovanim. JJ tusim byvaji udajne parovany od vyrobce. Nebo muzes z kytary.cz vzit EHX. Jeste koukam, ze v Audioteku je skladem par Sovteku, to by stalo za zvazeni.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jestli si to dobře pamatuju tak v Brně měli v kytarách ve vitrínce i Sovteky.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
No na eshopu je nemaji. Akorat jednu preampovku.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jo tak to byly asi jenom preampovky v tom Brně. Moc si to nepamatuju bylo tam toho víc na jednom místě.

(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Jo no v Gesu toho nemaj moc skladem, ale snad by to šlo do nějaké rozumné doby nechat objednat. Spíš by mě zajímalo jestli jsou mezi nima nějaké rozdíly, často se právě snažím kreslit koncovýma lampama, tak kdyby některé třeba kreslili hezčejc tak bych si je nechal líbit, jinak beru co bude skladem 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Díky, to je super i z hlediska porovnání těch preampovek!
- ibanezdx170
Preji peknej den
Chtěl bych se zeptat mám TSL2000 60W a kámoš si koupil úplně to samé s tím že to jeho bylo prej ještě vyrobeny v Britanii ( tak netušim o kolik se tím ten zvuk může změnit ) a oproti tomu co mám já je ten zvuk o dost jinej když jsme to srovnávali je takovej víc ostřejší a tóny se tak neslívaj a navíc napískávat se dá už i při nižším zkreslení u toho mojeho to musím docela dost zkreslit a vyslednej zvuk už je dost nečitelnej, kámoš říkal že to může být lampama tak jsem se chtěl zeptat jaky lampy by byly dobry do toho marshalla dat aby to hralo dobře předvším trash a ještě jestli se to u tohoto aparátu dá vyměnit bez toho aby se musel štelovat bias
Chtěl bych se zeptat mám TSL2000 60W a kámoš si koupil úplně to samé s tím že to jeho bylo prej ještě vyrobeny v Britanii ( tak netušim o kolik se tím ten zvuk může změnit ) a oproti tomu co mám já je ten zvuk o dost jinej když jsme to srovnávali je takovej víc ostřejší a tóny se tak neslívaj a navíc napískávat se dá už i při nižším zkreslení u toho mojeho to musím docela dost zkreslit a vyslednej zvuk už je dost nečitelnej, kámoš říkal že to může být lampama tak jsem se chtěl zeptat jaky lampy by byly dobry do toho marshalla dat aby to hralo dobře předvším trash a ještě jestli se to u tohoto aparátu dá vyměnit bez toho aby se musel štelovat bias
Aparatura : Marshall JCM2000 TSL60 +BOX JCM800 - 4 x G12T75, Peavey Valve king 212, a nej Roland Cube 15X
Kytara : Ibanez GRG 170 DX + Seymour duncan SH8, Randy Rhoads Black Flying V + EMG, Dean FBD Dimebag Tribute
Efekty a ostatní : MXR M116 Fullbore Metal, POD Studio UX1, H4N zoom, wah MXR ZW45, Overdrive MXR ZW44, TC Electronic Polytune a nově Rocksmith 2014 - určitě doporučuju skvělé vyblbnutí
Kytara : Ibanez GRG 170 DX + Seymour duncan SH8, Randy Rhoads Black Flying V + EMG, Dean FBD Dimebag Tribute
Efekty a ostatní : MXR M116 Fullbore Metal, POD Studio UX1, H4N zoom, wah MXR ZW45, Overdrive MXR ZW44, TC Electronic Polytune a nově Rocksmith 2014 - určitě doporučuju skvělé vyblbnutí
Dobrý den, ve Vašem případě by bylo užitečné uvést kolik toho mají elektronky "nalítáno", protože ztráta ostrosti zvuku bývá nejčastěji zapříčiněna opotřebovanými elektronkami - snížením emise. Tudíž doporučení je přelampovat. Výrobce bych neřešil, je to všechno plus mínus na jedno kopyto, ať je značka jakákoli, lampy jsou vyrobeny buď v Číně, Rusku nebo v Čadci. Bez nastavování bias se obejdete u preampovek (ECC83 nebo americky značený ekvivalent 12AX7). Když budete měnit i koncové EL34 nebo 6L6, bude už nutné bias nastavit, pokud chcete mít "jistotu", že budou pracovat v optimálním režimu a budou mít "dobrý zvuk" případně se neodeberou předčasně do kytek.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
- ibanezdx170
No když sem ten aparát asi před půl rokem kupoval tak mi bylo řečeno že byl přelampovanej asi před třema rokama ale kdo ví
jinak v Olomouci asi není nikdo kdo by aparáty přelampovával co ? 
Aparatura : Marshall JCM2000 TSL60 +BOX JCM800 - 4 x G12T75, Peavey Valve king 212, a nej Roland Cube 15X