Pořadí strun

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
zelvik

Pořadí strun

Příspěvek od zelvik »

Ahoj, našel jsem an půdě kytaru, koupil si na ni struny a zkoušim se na ni učit hrát. Nikdy dříve jsem kytaru nedržel v ruce, tak se kdyžtak omlouvám, pokud je můj dotaz velice amatérský, ale každý jsme přece jendou začínali ;).
Ale k otázce, chtěl jsem se zeptat, v jakém pořadí mají být struny na kytaře? Je to sprváně tak, že když kytaru držim, že by nejtlustší měla být nahoře a dole nejslabší? Přesně takto jsem struny totiž nandal, ale až pak uvědomil, že tomuto rčení odpovídá pořadí strun na kytaře, pouze když ji mám na pravé noze (tzn. její krk držím v levé), jsem sice levák, ale spoustu věci zvládám i pravou, a tak jsem si říkal, co je lepší? Jestli se neučit rovnou na té pravé, když pak vezmu někde jinou kytaru? A z toho vyplývá nejdůležitější otázka, je vhodné struny z kytaru sundat, a nasadit v opačném pořadí?
Předem moc díky za odpověď
EDIT: Mám akustickou kytaru s nylonovými strunami
...EDGE...

Re: Pořadí strun

Příspěvek od ...EDGE... »

U pravoruke kytary je normalni drzet krk v leve ruce a pravou brnkat. Struny mas tim zpusobem, ze jsou od nejtlustsi nahore po nejtensi dole.
zelvik

Příspěvek od zelvik »

Aha, tak to je úžasné, to mám dobře, to jsem si oddechl, tak moc díky :).
Retrik

Příspěvek od Retrik »

Ahoj,i já jsem s tím měl problém zapamatovat si postupně struny na kytaře a dostal jsem dobrou radu !

Vezmem to od spodní tenké struny, a půjdeme k té horní silné...

Kamarád mě naučil takovou říkanku...

1-e---Emil

2-h---Hodil

3-g---Granát

4-d---Do

5-a---Atomové

6-e---Elektrárný

Jestli ti můžu poradit ? na uč se hrát na kytaru jako pravák,pak si mužež za hrát na kterou koliv kytaru. Levorukých moc není.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“