Zdravím, začínám s hraním na djembe a moc se mi libí, např. k přechodovému efektu, využití činelu. Nevím ovšem, jaká velikost či typ se zrovna pro tento druh hraní hodí. Poradil by někdo?
Mám na mysli např. nějaký takový, jako je v této písni:
Ano ano, je to parádní splash a stejně jako slečna kolegyně i já bych na tvém místě koukla do nabídky Anatolian. profi kvalita za hodně slušný sumičky!!
na tom videu má ten borec asi opravdu 10" ale já bych se nebála ani jít třeba i výš, třeba do 12".... ono úder rukou do činelu přece jen není tak znělý a tak to nebude v žádném případě hlasitější než to djembe (ale třeba i bongo, cajon,... nebo podobný nástroj)!
V každm případě ale opravdu hledej typ SPLASH..... je to specifické kvůli kratšímu dozvuku. Například nějaký menší crash už by ti tak dbře neposloužil, neb by přezníval!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Včera jsem si na zkoušce vzpoměla na tuhle debatu a zkusila pomlátit rukou své činely
Výsledek: všechny Anatolian splashe co aktuálně mám k dispozici (8, 10 a několik 12") dělají "hluk" po ráně rukou fakt překvapivě skoro stejný!!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Kdysi dávno jsem hostoval v jedné folkové kapelce, Porta, kotlíci a tak
Měl jsem tam nějaká bonga, perkuse, tamburíny a také činel. Musím potvrdit, kolegyně mají pravdu, určitě bych doporučil 12" splash. A to klidně i dva, každý přece zní nějak jinak
Jen bych upozornil na to, že je potřeba věnovat větší péči o činely než obvykle. Prostě pot z rukou jim nedělá moc dobře .
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...