Gibson z bazaru..?
Pravidla fóra
Gibson z bazaru..?
Tak přemejšlim,že bych po Vánocích koupil nějakýho Gibsona z bazaru,ale nejsem zrovna znalec Gibsonů,ani nemam žádnýho známýho a mam docela strach dávat velký peníze třeba za ňákej padělek(když se dneska prodává kdeco..)Na co koukat?Jak zjistim,že je to originál-určitě by tam mělo bejt logo Gibson-to vim..
díky za rady 
Re: Gibson z bazaru..?
kazdy gibson ma sve cislo, podle ktereho bys mohl teoreticky zjistit, co to je za kytaru... pokud to bude nejaky stand. ktery te vyjde ojety na peknych par desitek tisic, tak se ho vyplati nejspis zanest nekam ke kytararovi, aby omrkl jeslti je na nem vse v poho a puvodni.. proste ho rozsrubovat, mrknout na snimace zespodu atd... a pak si muzes byt jisty, ze se ti nestane treba to, ze si koupis uplne novou kytaru v jednech hudebninach ve zline a po nekolika letech zjistis, ze mas v kytare uplne jine snimace nez tam maji byt...nodj píše:Tak přemejšlim,že bych po Vánocích koupil nějakýho Gibsona z bazaru,ale nejsem zrovna znalec Gibsonů,ani nemam žádnýho známýho a mam docela strach dávat velký peníze třeba za ňákej padělek(když se dneska prodává kdeco..)Na co koukat?Jak zjistim,že je to originál-určitě by tam mělo bejt logo Gibson-to vim..díky za rady
qwer píše:kazdy gibson ma sve cislo, podle ktereho bys mohl teoreticky zjistit, co to je za kytaru... pokud to bude nejaky stand. ktery te vyjde ojety na peknych par desitek tisic, tak se ho vyplati nejspis zanest nekam ke kytararovi, aby omrkl jeslti je na nem vse v poho a puvodni.. proste ho rozsrubovat, mrknout na snimace zespodu atd... a pak si muzes byt jisty, ze se ti nestane treba to, ze si koupis uplne novou kytaru v jednech hudebninach ve zline a po nekolika letech zjistis, ze mas v kytare uplne jine snimace nez tam maji byt...nodj píše:Tak přemejšlim,že bych po Vánocích koupil nějakýho Gibsona z bazaru,ale nejsem zrovna znalec Gibsonů,ani nemam žádnýho známýho a mam docela strach dávat velký peníze třeba za ňákej padělek(když se dneska prodává kdeco..)Na co koukat?Jak zjistim,že je to originál-určitě by tam mělo bejt logo Gibson-to vim..díky za rady
o tech hudebninach ve zline, to myslis bddey?
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
bohuzel anoCaggan píše:
kdyz kupujes kytaru treba za 30-40 tisic, tak je to neco jineho nez kdyz beres nejakeho osmrdlaneho staga na dobirku psotou za 1500... ten clovek by ti to mel umoznit, popr. se s nim muzes treba domluvit, aby jste kytaru zkoumali spolecne pokud tomu rozumis a nebo aby sjte kytaru zkousmali spolecne u nejakeho kytarare pokud tomu nerozumis...nodj píše:no jasně,ale nevim nevim,jestli mi ho někdo bude půjčovat,abych zkoumal jeho originalitu..
qwer píše:bohuzel anoCaggan píše:
bohuzel bddey neni to co byvalo, ale i tak když budu chtet neco kupovat pojedu tam......
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
jako proti tomu prodavaci co tam delal driv nemuzu rict ani ň... (takovy ten kudrnac s dlouhyma vlasama)Caggan píše:qwer píše:bohuzel anoCaggan píše:
bohuzel bddey neni to co byvalo, ale i tak když budu chtet neco kupovat pojedu tam......
nemuzu rict ani nic na toho prodavace, co tam dela ted. vypada to ze je to mily kluk a ma v pohode pristup...
bohuzel jejich uzasny, nenapodobitelny, nesmrtelny kytarar Vácha je ... . K nemu bych nezanesl kytaru ani kdyby to byl posledni clovek se srubovakem na svete... Mozna se v tom i vyzna a umi, kdyz mu tam treba Hladik prinese kejtru, bohuzel ma ale trosku jiny pristup k beznym zakaznikum... a taky dela pekne prasarny jak jsem slysel... ja mam s vachou zatim dve spatne zkusenosti a dalsi uz nebudou, protoze k nemu uz nedam na opravu ani ukulele za 600,- Kč... a dal to rozvadet nebudu, nerad nekoho pomlouvam, jen rikam, zaneste kytaru radsi nekomu jinemu...
a ty si myslis, ze treba cinani neumi neco napodobit na 100%nodj píše:jasně,tak tak no..já třeba myslel,jestli někde na kytaře neni třeba něco,co by nešlo napodobit a podle čeho by se to dalo jednoznačně poznat..
navic kvalita nynejsi produkce fenderu a gibsonu jde do haje a tak se najdou i kousky,ktere jsou sice originalni, ale pripominaji spise levne kytary z ciny.. bohuzel
jinak docela bezne je vyzkoumat neco o kytare podle toho serioveho cisla...
no stejne si myslim, ze pravdepodobnost, ze clovek na razi na falsovaneho gibsona u nas je docela mala...
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
- spidershit
- Kontaktovat uživatele:
co se týče toho falšování: jestli ta kytara má zezadu na hlavě seriové číslo tak to zjistěte na www.guitardaterproject.org
SG G-400 Epiphone, www.sg.7x.cz
- Peter Láng
- Kontaktovat uživatele:
Nojo, to se pak ale nabízí otázka jakej je problém zfalšovat to seriové číslospidershit píše:co se týče toho falšování: jestli ta kytara má zezadu na hlavě seriové číslo tak to zjistěte na www.guitardaterproject.org
prave.. navic ikdyz to bude origo gibson, tak tam muzou byt treba pomeneny snimace apod. lidi jsou nekdy prasata... ja kdybych kupoval z druhy takoovu kytaru, tak si ji fakt rozrubujuPeter Láng píše:Nojo, to se pak ale nabízí otázka jakej je problém zfalšovat to seriové číslospidershit píše:co se týče toho falšování: jestli ta kytara má zezadu na hlavě seriové číslo tak to zjistěte na www.guitardaterproject.org
Gibson
Moje zkušenost je taková: Jestli už jsi měl v ruce pár kopií Gibson kytar (EPI, Bach...), tak originál určitě poznáš. Poznal jsem to i já - a to bych neřek, že jsem nějakej extra velkej znalec. To zpracování a důraz na detail i u těch nejnižších řad (já mám SG Special Faded) tak vysoko převyšuje ty zmíněný napodobeniny, že bys musel bejt úplně slepej a hluchej, abys to nepoznal. Mimochodem, teď jsou na netu dva fakt pěkný a levný kusy: LP studio za cca 17 a SG Special za 16 000.
Kdo mate v okoli nejaky kseft s kytarama, zajdete a osahejte... Ja teda Gibsony nikdy moc nezkoumal, protoze je mi jasny, ze kytaru za 50K dost mozna nikdy nebudu mit, takze mi to muze byt sumak
Ale aspon zjistite, co na nich byva jinak atd...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Falsa
qwer píše:Videl jsem Gibson LP ZW se vsim vsudy, vcetne SN za 17000, poznat se to neda.nodj píše:jasně,tak tak no..já třeba myslel,jestli někde na kytaře neni třeba něco,co by nešlo napodobit a podle čeho by se to dalo jednoznačně poznat..
a ty si myslis, ze treba cinani neumi neco napodobit na 100%vzdyt na te kytare neni nic tak sloziteho, aby to neslo pofalsovat
to proste poznas jen podle zvuku... tezko si muzes kytaru rozrezat a mrknout se z jakeho je dreva apod.
navic kvalita nynejsi produkce fenderu a gibsonu jde do haje a tak se najdou i kousky,ktere jsou sice originalni, ale pripominaji spise levne kytary z ciny.. bohuzel
jinak docela bezne je vyzkoumat neco o kytare podle toho serioveho cisla...
no stejne si myslim, ze pravdepodobnost, ze clovek na razi na falsovaneho gibsona u nas je docela mala...
- tallicaman
souhlasim, taky nemam moc dobre zkusenosti, zda se mi ze to pekne flinka a jen to chce mit z krku.... neznas nekoho, kdo by ho mohl nahradit v rozumne vzdalenosti nebo treba v Brne?qwer píše:jako proti tomu prodavaci co tam delal driv nemuzu rict ani ň... (takovy ten kudrnac s dlouhyma vlasama)Caggan píše:qwer píše: bohuzel ano
nemuzu rict ani nic na toho prodavace, co tam dela ted. vypada to ze je to mily kluk a ma v pohode pristup...
bohuzel jejich uzasny, nenapodobitelny, nesmrtelny kytarar Vácha je ... . K nemu bych nezanesl kytaru ani kdyby to byl posledni clovek se srubovakem na svete... Mozna se v tom i vyzna a umi, kdyz mu tam treba Hladik prinese kejtru, bohuzel ma ale trosku jiny pristup k beznym zakaznikum... a taky dela pekne prasarny jak jsem slysel... ja mam s vachou zatim dve spatne zkusenosti a dalsi uz nebudou, protoze k nemu uz nedam na opravu ani ukulele za 600,- Kč... a dal to rozvadet nebudu, nerad nekoho pomlouvam, jen rikam, zaneste kytaru radsi nekomu jinemu...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
u nas v Hradci maji v bazaru paradniho gibsona.Docela rarita.Les Paul se snimacema P90.Neco kolem 25 tis.nodj píše:Tak přemejšlim,že bych po Vánocích koupil nějakýho Gibsona z bazaru,ale nejsem zrovna znalec Gibsonů,ani nemam žádnýho známýho a mam docela strach dávat velký peníze třeba za ňákej padělek(když se dneska prodává kdeco..)Na co koukat?Jak zjistim,že je to originál-určitě by tam mělo bejt logo Gibson-to vim..díky za rady
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R